top of page

Un grup de experți au inventat un sistem de deterctare a coronavirusului în aer



Crăciunul, cea mai așteptată sărbătoare în momentul de față, riscă să fie pus în pericol de amenințarea variantei Delta a coronavirusului în condițiile în care 99% din cazurile de Covid-19 înregistrate în ultimele luni pe teritoriul planetei au fost cauzate de către aceasta. În ciuda faptului că în prezent, există mai multe vaccinuri care ar putea ajuta la lupta împotriva pandemiei, oamenii au devenit reticenți cu privire la aceste seruri, refuzând să se imunizeze.

În aceste condiții, numărul cazurilor noi înregistrate zilnic crește semnificativ, punând autoritățile în poziția de a decide revenirea la restricții. Pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze, oficialii impun restricții mai dure celor nevaccinați, iar exemplul țărilor care se confruntă cu o asemenea situație crește de la o zi la alta.

Astăzi, după ce Belgia, Cehia și Irlanda au anunțat introducerea unor restricții dure față de cei neimunizați, Gibraltar, cea mai vaccinată regiune din lume a luat decizia de a anula Crăciunul de teama Covid. Practic, autoritățile au anulat toate evenimentele de Crăciun și oamenii sunt sfătuiți să nu ia parte la evenimente sociale sau petreceri în următoarea lună asta chiar dacă peste 118% din populația Gibraltarului este complet vaccinată împotriva Covid-19, această cifră depășind 100% prin prisma dozelor administrate spaniolilor care trec granița pentru a lucra sau pentru a vizita zona. De asemenea, măștile sunt încă obligatorii în magazine și în transportul public.

„Creșterea drastică a numărului de persoane testate pozitiv pentru Covid 19 în ultimele zile ne amintește faptul că virusul este încă foarte răspândit în comunitatea noastră și că este responsabilitatea noastră a tuturor să luăm toate măsurile de precauție rezonabile pentru a ne proteja pe noio și cei dragi”, a spus ministrul Sănătății Samantha Sacramento.

Gibraltar, micul teritoriu britanic care împarte o graniță terestră cu Spania, a înregistrat o medie de 56 de cazuri noi pe zi în ultimele șapte zile, în creștere de la mai puțin de 10 pe zi, în septembrie.

De altă parte, nedorind ca toate evenimentele de sărbătoare să fie umbrite de pandemie de coronavirus, așa cum s-a întâmplat anul trecut, un grup de experți chinezi a dezvoltat un sistem de detectare a virusului în aerosoli, care activează alarmele în cazul în care coronavirusul este găsit în aerul unei încăperi. Aceasta invenție este menită să detecteze prezența noului coronavirus la Jocurile Olimpice de la Beijing.

„Acest sistem de detectare va garanta siguranţa JO 2022 cu progrese tehnologice ce vor fi aplicate inclusiv pentru dezinfectare, care vor cuprinde tehnici de nanofiltrare pentru sistemele de tratare şi răcire a apei din locaţiile Jocurilor. În cazul Centrului Wukesong, care va găzdui competiţiile de hochei pe gheaţă, vor fi folosiţi roboţi cu spray-uri dezinfectante”, a explicat Comitetul de organizare în cursul unei conferinţe de presă.

Scopul acestei invenții este acela de a preveni ca Jocurile Olimpice, care vor debuta pe 4 februarie, să se afle la originea unui nou focar de coronavirus în China, ţară ale cărei autorităţi au făcut din politica de toleranţă zero faţă de Covid-19 unul dintre principalele motive de mândrie.

„În ciuda măsurilor stricte de prevenţie, trei cazuri de Covid-19 au fost deja detectate în rândul sportivilor care se află în capitala Chinei pentru a participa la probele test sau la concursul olimpic în sine”, informează Protv.


Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page