top of page

Ruinele necunoscute ale Europei



Europa are o istorie bogată, care datează încă de milenii bune. Aceasta nu este o parte din istorie care poate fi acoperită în mod adecvat doar vizitând Stonehenge sau o mână de alte ruine asemenea. Pentru a explora în profunzime istoria ținuturilor, ar trebui să te întorci de pe calea atât de bătută și să cauți acolo unde nimeni nu căuta. Mai jos este o lista cu câteva ruine din Europa care sunt mai puțin cunoscute pentru toată lumea.

Grasburg, Elvetia

Pentru cei mai mulți turiști care știu câte ceva despre ruinele străvechi ale Europei, Elveția nu figurează prea mult pe această hartă. Ruinele Castelului Grasburg totuși, merita a fi vizitate. La timpul lor, se spune că aceste ruine făceau parte din centrul de distracție al nobililor din Burgundy. Ruinele sunt doar parțial restaurate în zilele noastre. Pe plan local, este o destinație populară pentru grupurile de excursioniști și de școlari.

Templul Segesta, Sicilia

La nord-vestul insulei Sicilia, la o distanţă de 75 de km dinspre Palermo, de-a lungul autostrăzii care leagă orașul de Trapani, există niște ruine spectaculoase - templul Segesta. Templul, care se aseamănă cumva cu Parthenonul, de la distanţă, este magnific și foarte bine conservat.

Nu are acoperiș, dar nu pentru că acesta s-ar fi distrus de-a lungul timpului, ci pentru că nu a fost niciodată finalizat atunci când a fost construit, adică în anul 430 înaintea erei noastre. Lângă acest loc se afla ruinele unui amfiteatru spectaculos. În ziua de azi, acesta este folosit pentru concerte și piese de teatru.

Poulnabrone Dolmen, Irlanda

Câmpurile vaste și sterpe ale Irlandei au o grămadă de vechi situri și atracții turistice care datează încă din timpul perioadei eoliticului. Unele dintre acestea reprezintă Stonehenge după înfățișarea de baza. Altele sunt mai mult niște simple peșteri și stânci.

Într-un loc sterp, în stâncosul County Clare se află Polunabrone Dolmen, o construcţie de roci solitară, având o forma neregulată, care reprezintă de fapt o cameră de îngropăciune. Gândul că această simplă structură s-a mutat de la locația sa inițială încă de acum sute de ani, i-a făcut pe localnici să creadă că este o structura mișcătoare.

Templul Asklepieion Kos

În Grecia antică, Asklepion a fost templul zeului care vindeca.

La un moment dat, existau aproximativ 300 de temple în întreaga ţară. Astăzi, însă, doar o mână de ruine se mai păstrează într-o formă rezonabilă. Una dintre ele este Asklepieion de Kos, templul situat pe insula grecească purtând același nume, care este foarte aproape de Asia. Asklepieion de Kos este un templu frumos conservat, într-un mediu rural idilic, excelent de explorat pentru o excursie de o zi.

Pottu Codinu

Spre deosebire de alte situri de pe această listă, Pottu Codinu din Sardinia nu este un castel, un templu sau un teatru. Este mult mai vechi decât alte situri, un loc de înmormântare vechi, datând din anul 3.500 î.Hr. Ruinele sunt situate pe drumurile ascunse ale Sardiniei și sunt complet neîntreținute. Aceste ruine nu sunt clădiri reale, ci mai degrabă, sunt peșteri săpate de om în pământ.

Capela Rosslyn din Scoţia

Construită în secolul 15, capela Rosslyn din Scoţia a devenit celebră odată cu romanul lui Dan Brown, „Codul lui DaVinci”. Bănuită ca fiind un sediu al francmasonilor (ordin ocult cu ocupaţii mistice, dar şi politice), capela are multe simboluri ciudate încrustate în arhitectură şi se spune că are legătură cu Cavalerii Templieri şi comorile aduse de ei din Ţara Sfântă.

Etichete:

Commentaires


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page