top of page

Focarul de Covid-19 din orașul chinezesc Xian, provocat de lipsa de reacție a autoritățilorDupă ce la sfârșitul anului 2019, China a devenit victima unei epidemii susținute de un virus necunoscut și mai apoi ținta acuzațiilor conform cărora ar fi lăsat intenționat virusul să scape dintr-un laborator, această țară din Asia este dispusă să facă orice este necesar pentru a se asigura că noul coronavirus stă cât mai departe de teritoriul său.

Astfel, după ce a trecut granița și s-a răspândit rapid în toată lumea, Covid-19 a făcut alte focare. Între timp, autoritățile chineze au impus măsuri de restricție menite să oprească contaminările. Cu toate că au fost acuzați de dictatură și lipsa libertății, oficialii nu au renunțat la obiectivul lor principal și anume acela de a elimina amenințarea venită din partea acestui inamic invizibil.

Totuși, în timp ce în restul lumii, oamenii de știință au depistat o nouă variantă a coronavirusului, China a intrat în alertă.

Un avion venit din Pakistan a fost trecut cu vederea la sosirea lui în nord-vestul Chinei făcând ca mai multe persoane să se infecteze cu Covid-19. Potrivit Comisiei centrale pentru inspecţii de disciplină, 26 de persoane din Xian sunt trase la răspundere pentru că nu şi-au făcut treaba în eforturile de prevenire şi control al coronavirusului, fără a specifica la ce pedeapsă au fost supuse acestea. Lipsa de reacție a oficialilor a dus la carantinarea celor 13 milioane de locuitori ai orașului Xian, faimos pentru soldații de teracotă îngropați împreună cu primul împărat al Chinei.

Conform autorităților sanitare, 255 de persoane au fost infectate în perioada 9 – 23 decembrie. Din acest motiv, autoritățile au recurs la măsuri drastice care au reușit, în general, să împiedice răspândirea virusului. „Numărul de cazuri de infectare cu transmitere locală din oraș a scăzut la 49, în 23 decembrie, față de 63 de infectări cu o zi înainte”, informează Protv.

Pentru a se asigura că focarul din Xian nu este o sursă de răspândire a virusului în întreaga țară, autoritățile de aici au dispus ca toate zborurile interne și majoritatea trenurilor cu plecare din oraș programate pentru vineri să fie anulate.

Noile măsuri impuse de autoritățile locale impun ca fiecare gospodărie din Xian să dispună de o singură persoană care merge la cumpărături pentru produse de necesitate, o dată la două zile, în timp ce alți membri ai familiei nu pot pleca decât dacă au locuri de muncă în domenii esențiale. Între timp, în Xian au fost făcute mai multe campanii de testare în masă.

Vestea focarului de coronavirus din Xian este cu atât mai problematică pentru China, cu cât Beijingul se pregătește să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă din februarie.

„Țara și-a închis aproape toate granițele sosirilor internaționale, iar cei care vor veni la Jocurile Olimpice vor fi sechestrați într-o buclă închisă, iar regulile vor fi stricte”, adaugă Protv.

Potrivit autorității sale de sănătate, la nivel național, China a confirmat 87 de noi cazuri simptomatice pentru 23 decembrie, în scădere față de 100 cu o zi mai devreme. Conform unui comunicat al Comisiei Naționale de Sănătate, dintre acestea, 55 au fost transmise local, față de 71 cu o zi înainte.

Nu au existat noi decese, bilanțul deceselor ajungând la 4.636. China continentală avea 100.731 de cazuri confirmate de COVID-19 până pe 23 decembrie.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page