top of page

Autoritățile spaniole fac eforturi pentru a convinge cât mai mulți turiști să vină în peninsulă



În timp ce noul coronavirus și tulpinile lui sunt încă prezente și răspândite pe tot globul pământesc, multe țări speră să poată facă pași către revenirea la normalitate. Cu toate că în multe dintre acestea, campaniile de vaccinare își desfășoară programul cu succes, autoritățile trebuie să mențină în vigoare multe dintre restricțiile impuse pentru a nu risca răspândirea tulpinilor de coronavirus. Cât despre deschiderea granițelor pentru turiști și redresarea economiei, oficialii au decis să fie prudenți, cerând în continuare testele Covid, carantina sau purtarea măștii de protecție. Din această cauză, mulți dintre cei care visează la o vacanță, preferă să rămână acasă. Această decizie însă, nu este pe placul angajaților în sectorul turismului.

În acest sens, autoritățile spaniole fac eforturi susținute pentru a convinge cât mai mulți turiști să vină în peninsula iberică în această vară. Din păcate, turiștii britanici, care își petreceau vacanța în număr mare în stațiunile din Baleare sau pe Costa de Sol, nu pot veni din cauza faptului că la întoarcere în Marea Britanie, aceștia trebuie să stea 10 zile în carantină. Pe ici pe colo, unele hoteluri au parte totuși de turiștii din Uniunea Europeană. Pe plaja Palma din sudul insulei Mallorca sunt în prezent mulți turiști germani care se bucură din plin de apă, de nisip și șezlonguri. „E un loc foarte bun. E soare, mâncăm și bem aici tot timpul și este foarte plăcut”, a mărturisit Karin Demark, turist german. Un alt turist din Germania, Kerstin Jensen, a explicat: „am ales Spania pentru că e o țară cu risc redus și a fost mai ușor pentru noi să venim aici. Și sunt vaccinată cu ambele doze, pentru că sunt asistentă medicală, așa că a fost și mai ușor pentru mine”.

Pe această plajă, patronii de afaceri sunt mulțumiți de situație și recunosc că au o creștere considerabilă a veniturilor, de la 300% până la 500%. „Clienții încep să vină și putem chema angajații aflați în șomaj tehnic. Vânzările noastre sunt pe o curbă ascendentă și sperăm că se vor îmbunătăți, dar respectăm tot timpul regulile sanitare și suntem precauți”, a precizat Cristian Lafourcade, manager de bar.

Gwenn de Roo, turist olandez: „Mă așteptam să fie mult mai rău, pentru că la începutul pandemiei am tot auzit că e foarte grav în Spania și alte lucruri asemenea, dar când am ajuns aici, totul a fost surprinzător de bine”, a adăugat Gwenn de Roo, turist olandez în timp ce Anthony Torrents, un turist francez, a admis că Spania este destinația perfectă în circumstanțele curente. „Am venit în Spania pentru că vremea e frumoasă aici. În Paris, vremea e așa și așa, iar aici avem și marea, așa că o să ne bucurăm de ea. Dacă ne e teamă de Covid? Mie nu-mi e frică. Sunt vaccinat complet”. În contrast, în districtul Magaluf, o zonă populară printre turiștii britanici, plaja e pustie, cu șezlongurile strânse, iar barurile și restaurantele sunt închise. „Sezonul estival nu a început încă. Marea Britanie nu vrea ca oamenii să vină aici, turiștii nu sosesc. Și în acest moment o ducem rău, destul de rău”, a recunoscut Vinod Hiranandani, proprietar de magazin.

Pentru a intra în Spania, turiștii trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat complet anti-coronavirus cu cel puțin 15 zile în urmă sau că au trecut prin boală în ultimele șase luni. Aceste certificate pot fi scrise în engleză, franceză, germană sau spaniolă. Obiectivul guvernului spaniol este să primească între 14,5 și 15,5 milioane de turiști din iulie și până în septembrie. Asta înseamnă abia 40% din totalul turiștilor care au intrat în Spania în aceeași perioadă din 2019, însă de două ori mai mulți decât anul trecut.

În lupta cu pandemia de coronavirus, specialiștii de pretutindeni realizează studii care să le permită o înțelegere mai bună dar și o pregătire mai adecvată în tratarea cazurilor de infectare. Cu același gând, Guvernul din Danemarca a anunțat că va demara pe data de 1 iulie, un program pilot de testare pentru Covid-19 a apelor reziduale, spre a fi redus astfel numărul analizelor făcute zilnic în acest sens de locuitorii ţării. În această țară scandinavă, mai mult de 350.000 de danezi sunt testaţi zilnic pentru coronavirus. „Guvernul danez vrea să încerce ceva nou: de la 1 iulie, într-un proiect pilot va fi testată canalizarea din 20 de localităţi. Testarea populaţiei va fi efectuată dacă apele reziduale arată semne de coronavirus. În cazul în care acest proiect va avea succes, el va fi extins pentru aproximativ 200 de localităţi din ţară, salvând miliarde pentru plătitorii de taxe şi milioane de nasuri de la o experienţă neplăcută”, se arată într-un mesaj publicat de Guvernul danez.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, de la începutul pandemiei, Danemarca a înregistrat 288.115 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 2.521 de decese asociate.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page