top of page

Barack Obama, Hillary Clinton sau George Soros ar complota să îl distrugă pe Donald Trump și să cont


Cursa pentru cel mai înalt fotoliu de putere al omenirii a intrat în ultimele două luni de luptă iar taberele sunt atât de împărțite încât este greu să estimezi dacă la alegerile prezidențiale din data de 3 noiembrie, Donald Trump sau Joe Biden va prelua cârma super puterii mondiale, Statele Unite ale Americii. Rezultatele celor mai așteptate alegeri ale planetei prezintă un interes major chiar și pentru oamenii din afara granițelor SUA având în vedere că relațiile mondiale au la bază, direcția și deciziile pe care le iau americanii în foarte multe domenii.

Cu toate că a fost o surpriză uriașă, faptul că miliardarul și controversata vedetă de televiziune, Donald Trump a câștigat alegerile din 2016, cei patru ani de mandat se încheie cu un număr destul de mare de simpatizanți ai liderului de la Casa Albă. În ciuda unui vocabular piperat și a unui comportament de multe ori criticat de jurnaliști și de cetățenii americani, Trump pare să aibă destui simpatizanți după patru ani de decizii șoc. Considerând că numele său va rămâne cel mai bine în istorie dacă va schimba cursul obișnuit al relațiilor SUA cu celelalte țări ale lumii, Trump nu s-a sfiit nicio clipă să izoleze și mai țara, deteriorând legăturile pe care fostul președinte american a încercat să le consolideze cu alte puteri ale lumii.

Dacă acum patru ani, dezamăgirea pierderii alegerilor de către democrata Hillary Clinton a fost una extrem de profundă, în numai două luni, americanii au oportunitatea de a „scăpa” de Trump și a oferi șansa unui alt democrat de a recupera tot ce mai poate din „stricăciunile” cauzate de actualul președinte. Potrivit analiștilor însă, Donald Trump și circul pe care l-a instaurat la Casa Albă pare să fie extrem de apreciat. În lume, tot mai mulți oameni protestează împotriva guvernelor pe care le vede vinovate de gestionarea proastă a pandemiei de coronavirus și cu o puternică credință în teoriile conspiraționiste, ajung să îi ofere lui Trump mai mult credit acum în prag de alegeri. Mai mult, atacându-i pe democrați, manifestanții au ajuns să creeze o mișcare numită QAnon. Aceasta militează pentru ideea conform căreia mai mulți lideri ai lumii formează un complot „al statului paralel” împotriva lui Donald Trump.

Sute de susținătorii ai acestei mișcării au protestat weekendul trecut împotriva democrației germane, încercând să intre cu forța în Reichstag, parlamentul din Berlin. Înarmați cu steagul Reichului, un simbol asociat extremei-drepte, dar și drapele rusești și americane, adepții teoriei conspiraționale QAnon acuză un „stat paralel” condus din umbră de Barack Obama, Hillary Clinton sau George Soros. Considerați „sataniști, sioniști sau pur și simplu străini”, membrii acestui stat paralel ar complota să îl distrugă pe președintele Donald Trump și să controleze lumea.

Întrebat de către un reporter ce crede despre cancelarul Angela Merkel, un susținător al mișcării QAnon a răspuns „cred că e fata lui Hitler!”. De altă parte, Fred Pleitgen, corespondent CNN informează: „Reprezentanții guvernului german au spus că respectă dreptul oricui de a protesta, chiar și în vremuri de pandemie, dar încercarea de a lua cu asalt parlamentul și fluturarea unor drapele ale extremei-drepte pe scările legislativului sunt inacceptabile.”

Întrebat ce părere are despre acești adepți, Donald Trump a mărturisit: „Nu știu prea multe despre mișcarea asta în afara de faptul că adepții ei mă plac foarte mult, ceea ce apreciez.”

În urmă cu câteva zile, producătorul de film Michael Moore i-a avertizat pe americani că Trump va câștiga din nou alegerile prezidențiale. În 2016, când sondajele de opinie o dădeau victorioasă pe Hillary Clinton, Moore a fost printre puținii observatori care a prezis victoria lui Trump.

„Îmi pare rău că trebuie să prezint din nou realiltatea. Entuziasmul pentru Trump este peste limite în statele cheie, în comparaţie cu candidatul Partidului Democrat, Joe Biden. Sunteţi pregătiţi pentru o victorie a lui Trump? Sunteţi pregătiţi mental să fiţi din nou depăşiţi de Trump? Vă complaceţi în certitudinea că Trump nu poate câştiga? Echipa lui Biden tocmai a anunţat că va vizita o serie de state - dar nu Michigan. Sună familiar? Vă avertizez cu aproape 10 săptămâni înainte. Nivelul de entuziasm pentru cei 60 de milioane din baza lui Trump este peste limite! Pentru Joe, nu atât de mult. Nu lăsaţi pe mâna democraţilor să vă scape de Trump. Trebuie să scăpaţi singuri de Trump. Trebuie să ne trezim în fiecare zi pentru următoarele 67 de zile şi să ne asigurăm că fiecare dintre noi va scoate o sută de oameni la vot. Acţionaţi acum!”, a scris Moore pe contul său de Facebook, făcând referire la faptul că, în 2016, Hillary Clinton a făcut eroarea de a evita unele state care s-au îndreptat apoi către Trump.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page