top of page

În Canada, tinerii reprezintă majoritatea netă de îmbolnăviri cu Covid-19


Noul coronavirus ia amploare din ce în ce mai mult în America Latină și zona Caraibilor după ce, duminică, această regiune a înregistrat cel mai mare număr de contaminări cu Covid-19, de la începutul pandemiei, și anume 4.340.214 cazuri. Acest număr este cu atât mai îngrijorător cu cât bilanțul infecțiilor cu coronavirus în această regiune l-a depășit pe cel din America de Nord, care a raportat 4.330.989 de cazuri de infecție, în principal, în Statele Unite ale Americii, cea mai afectată țară de Covid-19. Până în prezent, SUA au înregistrat 4,3 milioane de contaminări și aproape 150.000 de decese. Pe locul doi în topul celor mai afectate țări rămâne în continuare Brazilia, al cărui președinte, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv chiar săptămâna trecută. Cu 2.394.513 cazuri și 86.449 de victime, Brazilia pare să nu mai ajungă la capătul luptei cu noul coronavirus. Din păcate, pandemia se răspândește și pe suprafețe din ce în ce mai largi ale țărilor Mexic, Peru, Columbia și Argentina.

Totuși, în ciuda faptului că SUA și Brazilia sunt cele mai îngenunchiate țări de Covid-19, Europa se menține pe locul I, în ceea ce privește numărul de decese cauzate de coronavirus. Astfel, cu 207.933 de victime, bătrânul continent este urmat de America Latină şi zona Caraibilor (182.726 de decese) şi Statele Unite şi Canada (155.673 de decese). Potrivit specialiștilor de la Organizația Mondială a Sănătății, în luna mai, continentul american a devenit noul epicentru al pandemiei, după Europa.

Un alt lucru îngrijorător pe care experții îl semnalează este faptul că tinerii adulți au devenit majoritari în bilanțul noilor infectări cu Covid-19 raportate în Canada. Astfel, canadienii cu vârste de până la 39 de ani reprezintă o majoritate netă în bilanțul noilor cazuri de coronavirus. „Recentele date de supraveghere naţională au dezvăluit că, în bilanţul pe toate grupele de vârstă, tinerii adulţi între 20 şi 39 de ani prezintă cele mai ridicate rate de incidenţă din Canada”, a precizat într-un comunicat medicul Theresa Tam, director general al Agenţiei pentru Sănătate Publică din Canada.

Conform acesteia, „pentru săptămâna care s-a încheiat pe 22 iulie, rata de incidenţă a bolii a fost cea mai mare pentru tinerii bărbaţi şi tinerele femei cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani (14,4 respectiv 13,8 cazuri la 100.000 de persoane), care au fost urmaţi în acest clasament de persoanele din categoria de vârstă 30-39 de ani”. „Tinerii canadieni nu sunt invincibili în faţa bolii. 63% vizau tineri care aveau mai puţin de 39 de ani, din care o treime (31%) au fost spitalizaţi”, a avertizat Theresa Tam, subliniind că persoanele în vârstă nu sunt singurele care riscă să se confrunte cu grave probleme de sănătate în caz de infectare.

Săptămâna trecută, Canada au semnalat ăn medie 485 de cazuri noi de infectare zilnice la nivelul întregii țări. În condiţiile în care ieşirea din izolare continuă în Canada, Theresa Tam şi-a îndemnat compatrioţii la prudenţă şi să respecte măsurile de distanţare fizică şi de igienă. „Atât timp cât nu va exista un vaccin, coabitarea cu COVID-19 nu va fi lipsită de riscuri”, a adăugat aceeaşi specialistă canadiană.

Cu toate că dispozițiile de sănătate publică sunt în mare parte respectate în Canada, conform celor mai recente statistici, această țară a înregistrat până în prezent aproximativ 113.800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 8.900 de decese. „Mai multe sute de persoane s-au reunit duminică în faţa Adunării Naţionale din Quebec - după o manifestaţie similară care a avut loc cu o zi înainte la Montreal - pentru a protesta faţă de purtarea măştii, devenită de acum o dispoziţie obligatorie în provincia francofonă, considerând că această măsură aduce atingere drepturilor şi libertăţilor lor. Manifestanţii, printre care s-au aflat şi persoane care se opun vaccinării, au scandat sloganuri precum Nu măştilor! şi Libertate! şi au rostit discursuri ostile faţă de guvernul din Quebec şi în special faţă de directorul agenţiei locale de Sănătate Publică, medicul Horacio Arruda, potrivit Radio Canada”, informează ProTv.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page