top of page

Se înrăutățește pandemia de coronavirus în SUA, India și Brazilia



Dacă Europa simte că poate zâmbi după luni întregi de calvar suferit din cauza pandemiei de coronavirus, nu la fel se poate spune și despre restul planetei. Din păcate, la nivel mondial, mai există țări care se luptă intens cu Covid-19 iar potrivit specialiștilor, eforturile sunt departe de a fi atenuate.

Cea mai îndoliată și afectată țară de coronavirus, rămâne în continuare pe primul loc, chiar dacă măsurile de relaxare a restricțiilor impuse timp de două luni i-a determinat pe cetățeni să aibă speranțe în ceea ce privește reîntoarcerea la normalitate. Din păcate, noile cazuri de contaminare cu Covid-19 și spitalizările au atins niveluri record în mai multe state americane, pe măsură ce restricțiile au fost relaxate. Potrivit news.ro, „Alabama a raportat duminică un număr record de cazuri noi pentru a patra zi consecutiv. Alaska, Arizona, Arkansas, California, Florida, Carolina de Nord, Oklahoma şi Carolina de Sud toate au înregistrat un număr record de cazuri noi în ultimele trei zile”.

Conform declarațiilor celor din domeniul sănătății, aceste creșteri sunt atribuite aglomerării din weekendul în care a fost sărbătorită Memorial Day, de la sfârșitul lunii mai. În Louisiana, spre exemplu, oraș ce a reprezentat de-a lungul epidemiei, unul dintre punctele fierbinți de coronavirus, numărul de noi cazuri a crescut cu peste 1.200, fiind cel mai mare număr după data de 21 mai.

Concentrați să testeze zilnic un număr mare de cetățeni, autoritățile americane au raportat zeci de mii de noi infectări cu Covid-19 în ultimele șase săptămâni. În același timp, și numărul de spitalizări au crescut de la sărbătorirea Memorial Day. Situația prezentă este atât de îngrijorătoare încât, guvernatorul Utah a anunțat săptămâna trecută că majoritatea comitatelor statului își doresc întreruperea redeschiderii. Totuși, majorotatea statelor nu iau în considerare o a doua închidere deoarece se confruntă cu deficite bugetare și cu o rată a șomajului de două cifre.

Datorită respectării ghidului de sănătate, în New York, orașul unde pandemia de coronavirus a făcut cele mai mari pagube, se înregistrează scăderi ale cazurilor noi, decese și spitalizări. Cu toate acestea, guvernatorul Andrew Cuomo i-a avertizat weekendul acesta pe oficialii din New York și Long Island că redeschiderea lor sunt în pericol dacă nu se opresc adunările publice mari. „Da, există o posibilitate foarte reală de a inversa redeschiderea în acele zone”, a declarat acesta la un briefing.

Noul coronavirus insistă să fie o povară și pentru India, țară unde până în prezent au fost raportate 300.000 de cazuri de Covid-19 și peste 9.000 de decese. Numai în ultimele două zile, în capitala New Delhi au fost înregistrate 2.000 de cazuri noi, ridicând bilanțul total la 38.958 de contaminări dintr-un total de 20 de milioane de locuitori câți are orașul. În ceea ce privește numărul de decese, în New Delhi 1.271 de persoane au pierdut lupta cu Covid-19.

Îngrijorați de creșterea numărului de contaminări și morți, autoritățile au decis să transforme în dispozitive medicale pentru tratarea pacienților infectați, aproximativ 500 de vagoane ale căilor ferate. Potrivit Agerpres, în acestea urmează să fie amplasate circa 8.000 de paturi, după ce capacitatea spitalelor din capitala New Delhi a fost depășită în urma numărului mare de îmbolnăviri.

Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume de coronavirus, care pare să nu mai facă față amenințării pandemiei. Imagini recente din spitalele braziliene arată că, între ture, personalul medical doarme pe holuri, în timp ce la numai câțiva pași, în unele saloane de terapie intensivă, sunt cei care au pierdut lupta cu noul virus. Comparativ cu restul țării, în spitalele de stat din Rio de Janeiro mor cele mai multe cadre medicale. Până în prezent 30 de doctori și 40 de asistente au fost răpuse de Covid-19, de la începutul pandemiei.

Datele oficiale arată că Brazilia are mai multe decese zilnice decât oricare altă nație. În Sao Paulo până și primarul a fost infectat cu Covid-19. „După patru teste al căror rezultat a fost negativ, din păcate astăzi am fost depistat pozitiv cu COVID-19. Sfatul pe care l-am primit de la medicul meu, având în vedere că nu am niciun simptom, este să stau acasă, dar nu este nevoie să-mi iau liber de la îndatoririle de primar. Voi putea continua să îmi desfășor ședințele online, pe internet”, a transmis Bruno Covas, primarul orașului Sao Paulo.

Momentan, Sao Paulo este cel mai afectat de pandemie în Brazilia, cu peste 88.000 de cazuri confirmate și peste 5.500 de decese cauzate de coronavirus.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page