top of page

Cu 1.000 de decese pe zi, Trump crede că SUA au depășit criza de Covid-19


De când conduce Statele Unite ale Americii, președintele Donald Trump nu își învață lecția de a asculta mai mult de specialiști decât de propriile păreri cu privire la subiectele de interes național. Recent, după ce a ignorat comportamentul arătat de polițiștii americani la adresa cetățenilor de culoare, amenințându-i cu armata pe protestatarii unui afro-american ucis acum de un polițist de culoare albă, Trump aplică aceiași ignoranță și în ceea ce privește epidemia de coronavirus. Devenită cea mai îndoliată țară din lume din cauza Covid-19, Statele Unite continuă să se lupte cu pandemia noului coronavirus, în timp majoritatea țărilor din Europa măresc măsurile de relaxare a restricțiilor.

În ciuda faptului că specialiștii sunt de părere că pandemia de coronavirus nu a trecut pe teritoriul Statelor Unite, liderul de la Casa Albă susține că America a depășit criza Covid-19. În timp ce noul coronavirus continuă să ucidă zilnic peste o mie de oameni în SUA, Trump este de părere că revenirea în scădere a ratei șomajului după o creștere semnificativă a acestuia, demonstrează faptul că americanii au depășit vârful epidemiei.

După ce analiștii au prognozat o rată a șomajului în SUA de 20% pentru luna mai, rezultatul final arată că luna trecută s-a încheiat cu doar 13,3%. Acest rezultat l-a determinat pe Donald Trump să aprecieze evoluția șomajului într-o conferință de presă la Casa Albă, lăudând forța economiei americane. „Această forţă ne-a permis să depăşim această oribilă pandemie, am depăşit-o în mare măsură (...) Am luat toate deciziile care trebuiau”, a susţinut liderul de la Casa Albă, criticat adesea pentru modul în care a gestionat pandemia ce a ucis până în prezent în SUA peste 110.000 de persoane dintre cele peste 1,9 milioane confirmate cu noul coronavirus.

În cadrul aceleiași conferințe, președintele american a vorbit şi despre protestele violente declanşate după moartea lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb în timpul arestării. „Am văzut toţi ce s-a întâmplat săptămâna trecută, nu putem lăsa acest lucru să se întâmple. Justiţie egală în faţa legii trebuie să însemne că fiecare american este tratat în mod egal în fiecare situaţie de aplicare a legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credinţă, ei trebuie să primească un tratament corect din partea instituţiilor de aplicare a legii. Sper că George ne priveşte de acolo de sus gândindu-se că ceea ce se întâmplă ţării este grandios. Este o mare zi pentru el, este o mare zi pentru toată lumea. Este o mare, mare zi în ceea ce priveşte egalitatea”, a concluzionat liderul de la Casa Albă.

De altă parte, studiile asupra medicamentul promovat de Trump ca fiind un remediu împotriva noului coronavirus, au fost oprite de Marea Britanie, după ce specialiștii au ajuns la concluzia că hidroxiclorochina este inutilă și nu ajută cu nimic la combaterea infectării cu coronavirus. „Am revizuit datele și am ajuns la concluzia că nu există efecte benefice ale hidroxiclorochinei asupra pacienților infectați cu Covid-19 și am decis să oprim acest tratament imediat. Acesta nu este tratamentul pentru Covid-19. Nu funcționează. Acest rezultat ar trebui să schimbe atitudinea medicală la nivel mondial. Putem acum să oprim utilizarea unui medicament inutil. Dacă ajungeți în spital, nu luați hidroxiclorochină”, a spus Martin Landray, profesor al Universității Oxford și coordonator al studiului clinic.

De altfel, nu doar doctorul Martin Landray desființează tratamentul cu hidroxiclorochină, ci și un studiu medical al jurnalului medical The Lancet, care a fost ulterior retras în urmă cu câteva zile. Conform lui Landray, tratamentul a fost unul controversat deoarece până acum nu existau dovezi clare că acesta nu funcționează.

Hidroxiclorochina, medicament anti-malarie, a devenit controversat după ce președintele american Donald Trump a declarat că „ar putea schimba tot” în combaterea pandemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, nu a constat niciun efect secundar în cursul tratamentului de două săptămâni cu acest medicament, pe care a decis să îl ia cu caracter preventiv împotriva Covid-19. „Preşedintele a terminat acest tratament în deplină siguranţă şi fără efecte secundare. Continuă să fie supus regulat la teste COVID-19 şi până în prezent rezultatele au fost negative” a precizat doctorul Sean Conley într-un comunicat privind starea sănătăţii preşedintelui. În scurta sa trecere în revistă, Sean Conley a precizat că Donald Trump, 73 de ani, are o înălţime de 1,90 metri, cântăreşte 110 kilograme şi un ritm cardiac de 63 de bătăi pe minut. „Datele ne arată că preşedintele este sănătos”, a subliniat medicul, precizând că Donald Trump este la zi cu toate vaccinurile.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page