top of page

Vietnamul a raportat a șasea zi consecutivă fără niciun caz de Covid-19


În lupta cu pandemia de coronavirus, fiecare țară a lumii are povestea ei, de cele mai multe ori, bazată pe lipsurile pe care Covid-19 le-a scos în evidență mai ales în sistemele de sănătate. În Ucraina, insuficiența materialelor necesare de tratare a pacienților contaminați cu coronavirus a devenit o normalitate. Într-un spital din vestul țării, medicii folosesc o mască de snorkeling adaptată pentru a conecta un pacient la un sistem de respirație artificială. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în același spital nu mai există niciun medic specialist pe boli infecțioase. În timp ce unul a plecat, al doilea, diagnosticat cu Covid-19 a fost la rândul său internat.

Pentru a-i încuraja să facă față luptei cu pandemia de coronavirus, guvernul ucrainean oferea până de curând, subvenții pentru salariile medicilor. Din păcate, statul încearcă să introducă o serie de reforme iar în perioada următoare vor avea loc alte tăieri de la bugetul și așa mic al spitalelor. „Ar trebui să fie un medic pentru fiecare trei pacienţi. Avem un medic pentru 16 pacienţi. Unul în garda de zi, altul în cea de noapte”, explică Serhiy Vitvitskiy, medic în Ucraina. De altă parte, Mykola Sharakhlitsky, anestezist menționează că nu știe ce sa va întâmpla cu ea mâine. Nu știu ce mă așteaptă... poate că o să mă îmbolnăvesc şi eu”. Până în prezent, Ucraina a înregistrat peste 16.000 de cazuri confirmate şi aproape 500 de decese.

În Spania, numărul de decese cauzate de Covid-19 a crescut în ultima zi după ce miercuri au fost raportate alte 184 de pierderi. În total, Ministerul spaniol al Sănătății a înregistrat un bilanț de 27.104 de morți de la declanșarea pandemiei în țară. Tot potrivit ministerului, numărul contaminărilor înregistrate a crescut la 228.691. Cu toate că a deschis frontiera terestră cu Franța și cu Portugalia, Ministrul spaniol de Externe a anunțat cp Madridul urmează să mențină frontierele închise până în iulie pentru a evita o accelerare a epidemiei de Covid-19.

În Italia, autoritățile au anunțat în cursul zilei de astăzi, o scădere a numărului persoanelor internate. O altă veste bună face referire la numărul de persoane vindecate care a crecsut cu 3.500, diminuându-se în același timp și numărul persoanelor aflate la Terapie intensivă. În schimb, ultimele 24 de ore a mai luat 195 de vieți în Peninsulă, ridicând bilanțul total al victimelor la 31.106.

Franța a ajuns astăzi a patra cea mai afectată țară de la izbucnirea pandemiei, după Statele Unite, Marea Britanie și Italia. Vietnam însă, a anunțat public că miercuri nu a fost raportat niciun caz nou de Covid-19. Vestea este cu atât mai îmbucurătoare cu cât, în Vietnam este a șasea zi consecutivă fără nicio contaminare. În prezent, țara are 288 de persoane infectate și niciun deces. De altă parte, micul regat muntos Lesotho, a devenit astăzi ultima țară africană care a anunțat primul caz de coronavirus. Potrivit ministrului sănătăţii, Nkaku Kabi „pacientul, cetăţean al unui ţări nespecificate din Orientul Mijlociu, a fost testat pozitiv în timpul unui exerciţiu de testare aleatorie în capitala Maseru”. Până în prezent, doar Sahara Occidentală - care nu este recunoscută ca stat de Naţiunile Unite dar este membru al Uniunii Africane (UA) - nu a înregistrat încă niciun caz de coronavirus în Africa. Pe întreg continentul sunt înregistrate aproape 70.000 de cazuri cu Covid-19 și 2.403 decese.

Autoritățile din orașul Jilin din nord-estul Chinei, au reintrodus astăzi măsuri de izolare de teama valului doi de epidemie. Potrivit Protv, „a fost suspendat transportul în comun, iar locuitorii nu mai pot ieşi din localitate decât dacă au fost testaţi pentru coronavirus în ultimele 48 de ore. Şcolile unde se reluaseră cursurile au fost reînchise imediat, iar activitatea cinematografelor, sălilor de sport, cafenelelor şi altor localuri publice a fost din nou interzisă. Farmaciile trebuie să comunice autorităţilor identitatea celor care cumpără medicamente analgezice şi antivirale, au precizat autorităţile locale, prin reţelele sociale”. În momentul de față, China rămâne la cele 82.926 de cazuri și 4.633 de decese raportate, după ce ultima viață pierdută din cauza coronavirusului a fost înregistrată în data de 7 aprilie.

Rusia, a doua cea mai contaminată țară din lume, a înregistrat miercuri peste 10.000 de alte noi cazuri de infectare cu Covid-19. Cele 2.212 de pierderi umane menține însă mortalitatea la un nivel scăzut în comparație cu alte țări. În Germania, relaxarea măsurilor a crescut rata de infectare. În cursul zilei de ieri, autoritățile germane au raportat 933 de cazuri noi de coronavirus, de trei ori mai multe decât luni.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page