top of page

Cum își petrec miliardarii timpul?


Ne place să citim, să urmărim filme, să călătorim, să mergem la pescuit, să stabilim recorduri, să pictăm, să petrecem ore în fața calculatorului, să gătim. Hobby-urile au menirea de a transforma timpul liber într-un moment de relaxare care se pliază perfect nevoilor noastre. Alegerea acestora reprezintă cu succes personalitatea fiecăruia dintre noi, și toată lumea are cel puțin un hobby! Însă mari directori ai planetei ale căror reputație și câștiguri financiare le oferă un alt statut, au aceleași hobby-uri ca restul oamenilor? Jurnalul european te invită să descoperi cum își petrec cei mai renumiți CEO, timpul liber.

Trăim cu impresia că banii aduc fericirea și gândim astfel despre cei bogați că nu au motive de îngrijorare căci ei nu au probleme. De multe ori, este invers. Societatea consumeristă ne-a dat impresia că până și timpul liber se plătește, ba mai mult, pentru că orele de lucru acaparează 70% din ziua unei persoane, timpul liber rămâne singura ocazie ca ființa umană să se relaxeze și să-și cheltuie salariul. Multitudinea de oferte a calculat un preț mare pe care cei care vor să se simtă bine, dând valoare timpului liber. Se crede că atunci când nu ai resursele necesare și hobby-urile sunt unele sărace, ieftine. Care este însă realitatea celor care au atât un salariu colosal cât și o poziție de renume?

Dacă directorul executiv general Raiffeisen Bank, Steven van Groningen adoră să meargă cu bicicleta, participând chiar și la câteva maratoane („am parcurs pe bicicletă țări ca Olanda, Belgia, Luxemburg, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania. Cel mai lung traseu l-am parcurs în șase zile, din sudul Franței până înapoi în Olanda. Am parcurs aproximativ 200 de kilometri pe zi. Nu a fost nimic competițional, pur și simplu din plăcere”), Jack Ma, președintele companiei Alibaba colecționează greieri și practică Tai Chi. De parcă nu era suficient, acesta mai citește romane kung fu și adoră să cânte la evenimentele pe care compania sa le organizează. Fondatorului Virgin Group, Richard Branson îi place să zboare cu balonul însă mai nou, și-a propus să privatizeze spațiul. Dacă Michael Workman, vicepreședintele lui Oracle este pasionat de piroterie, CEO-ul Lawrecce Ellison adoră să petreacă timpul pe care îl are liber pe yahturile de curse.

Aaron Levie, CEO-ul Box suprinde în timpul liber pe toată lumea, făcând trucuri de magie. Prea puțin previzibil, cofondatoarea Cisco Systems colecționează costume de epocă și crește cai din rasa Shire în ferma sa din Virginia. Probabil toată lumea se întreabă ce hobby-uri răsfață trupurile și mintea celor mai importanți oameni de la Apple; ei bine, cofondatorul Steve Wozniak își petrece timpul liber jucând polo pe vehicule Segway. Un lucru total surprinzător este faptul că Dick Costolo, fostul CEO al Twitter și-a dat demisia pentru a petrece mai mult timp desfășurând pasiunea din toate timpurile: apicultura. Tot în aria faptelor bune, râmâne și fondatorul Amazon.com, Jeff Bezons investește timp și resurse în hobby-ul de a construi un ceas uriaș care va măsura timpul pentru următorii 10.000 de ani. Fostul CEO Motorola, Mike Zafirovski obișnuiește să înnoate, să alerge și să practice ciclismul. Președintele lanțului hotelier Hilton (tatăl vedetei americane Paris Hilton) este interesat de aviație, organizând chiar și un concurs anual de pilotaj. Interesul de mic copil pentru astonomie, s-a transformat într-un hobby pentru fondatorul și CEO-ul celebrei „Cirque du Soleil”.

Guy Laliberte a devenit în 2009, turist în spațiu (evenimentul unic fiind transmis în septembrie al aceluiași an, în mai multe orașe ale planetei). Despre Warren Buffett se știe că este cel mai bogat om din lume însă un lucru mai puțin făcut public este interesul său neobișnuit pentru chitările de mici dimensiuni pe care de regulă, le folosesc formațiile de jazz: ukulele („un ukelele alb care a aparținut miliardarului a fost licitat pe eBay cu suma de 11.211” postează siteul business24.ro). Din cauza unei curiozități, Mark Zuckerberg s-a procopsit cu o nouă pasiune: să mănânce carne care provine numai la animelele pe care le ucide el însuși. Imediat ce a apelat la sfaturile bucătarului șef din Silicon Valley, Jesse Cool, în vederea stabilirii unui nou stil de viață, fondatorul Facebook a postat pe rețeaua de socializare care l-a consacrat: „am ucis un porc și o capră”. A ucide animale a devenit și hobby-ul CEO-ului Go Daddy. Potrivit Businessinsider, Bob Parson obișnuiește să vâneze elefanți.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page