top of page

Din ce în ce mai multe planuri de război și masacre sunt create pe aplicațiile mobile


În timp ce internetul continuă să rămână una dintre cele mai revoluționare tehnologii ale secolului, modurile în care acesta este folosit au devenit din ce în ce mai diverse. Astfel, în timp noua generație este ahtiată după informația de tip cancan dar și de obsesia de a se auto promova cu ajutorul rețelelor de socializare, blogurilor sau vlogurilor, răufăcătorii se folosesc de acest timp ce comunicare rapid și vast pentru a pune la cale planuri diabolice. Un exemplu de acest fel îl reprezintă planul descoperit a doisprezece membri ai unei grupări de extremă dreapta din Germania, care plănuiau să atace moschei, politicieni și azilianți.

Potrivit presei locale, cei 12 care aparțin grupării Der harte Kern (tradus ca „nucleul dur), au fost arestați la finalul săptămânii trecute. Din păcate însă, un al treisprezecelea bărbat despre care se crede că face parte din grup, a reușit să scape și este dat în urmărire, acum. Patru dintre bărbați, toți de naționalitate germani, sunt suspectați de a fi chiar autorii formării grupării Der harte Kern, în timp ce, ceilalți opt sunt suspectați că au sprijinit gruparea cu bani și arme.

Conform News.ro, toți cei 12 s-ar fi întâlnit prin platforma de comunicare WhatsApp și au format organizația în luna septembrie a anului trecut. În urma unor investigații, aceștia ar avea legături cu Soldiers of Odin, grup de extremă dreaptă format în Finalnda în urmă cu cinci ani. Liderul grupării „Nucleul dur” este un bărbat în vârstă de 53 de ani, cunoscut sub numele Warner S, locuia în orașul Ausburg și era cunoscut autorităților. Conversațiile inculpaților arată că săptămâna trecută, membrii grupării au discutat planuri pentru nu mai puțin de zece atacuri pe care să le comită în Germania, inclusiv masacre la moschei similare celor care au avut loc anul trecut în Noua Zeelandă. Cei 12 sperau ca aceste acțiuni să fie contraatacate și astfel, să ia naștere un război civil.

Presa germană a divulgat însă aceste planuri la timp, după ce autoritățile ar fi fost prevenite de o persoană care s-a infiltrat în grup. În descinderile care au urmat, poliția a găsit arme și materiale ce putea fi folosite pentru a realiza bombe artizanale.

La cerința Curții federale de Justiție din Germania, bărbații au fost reținuți în timp ce ancheta continuă să se desfășoare. Acest tip de amenințare a devenit din păcate, un fenomen din ce în ce mai răspândit în Germania ultimilor ani după ce s-a sesizat o creștere a organizațiilor extremiste, în special în partea de est. „Autoritățile încearcă să reprima extrema dreaptă de anul trecut, când politicianul Walter Luebcke a fost ucis și în orașul estic Halle a avut loc un atac la o sinagogă”, informează ProTv.

Telefoanele cu internet au devenit din ce în ce mai folosite de către teroriști și extremiști în planurile lor de a duce la capăt acțiuni ciminale. Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei israeliene, zeci de soldați israelieni au avut telefoanele mobile piratate de griparea palestiniană Hamas. În acest caz, gruparea militară palestiniană spera să adune informații cu caracter confidențial pe care să le folosească ulterior împotriva dușmanilor israelieni. Conform locotenent-colonelului israelian Jonathan Conricus, armata israeliană, împreună cu serviciul de securitate internă Shin Bet, a reuşit să neutralizeze acţiunea Hamas, după ce soldaţi israelieni au raportat tentative suspecte de a fi contactaţi pe social media. „Imagini de femei atractive aflate în spatele acestei tentative s-au dovedit a fi personaje fictive”, a explicat Conricus adăugând că „soldaţilor li s-a cerut să descarce aplicaţii care le permiteau să facă schimb de fotografii cu femeile respective într-un interval de numai 30 de secunde”.

Din păcate pentru soldații israelieni, aplicațiile au introdus un program de malware în telefoanele lor mobile. Acest tip de acțiune venită din partea grupării Hamas, nu este prima, ci a treia în ultimii trei ani și jumătate. Conform specialiștilor, de la ultima tentativă înregistrată în iulie 2018, mișcarea palestiniană și-a perfecționat tehnicile folosite. „Pentru a spori autenticitatea personajelor respective şi a oferi o explicaţie pentru gramatica rudimentară a limbii ebraice folosite, soldaţilor li se spunea că femeile sunt imigrante de origine evreiască, în mai multe cazuri fiind folosite scurte propoziţii în ebraică pe serviciile de mesagerie ale Facebook, WhatsApp, Instagram şi - pentru prima dată – Telegram”, informează ProTv.

„Nu estimăm că există o breşă substanţială în informaţiile noastre, dar vom continua să evaluăm situaţia”, a adăugat Jonathan Conricus.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page