top of page

Klaus Iohannis a mai primit o șansă de la români. În cinci ani, actualul președinte trebuie să trans


După ce o publicație germană a scris acum două săptămâni despre actualul președinte al românilor, că este „eroul care nu a făcut nimic pentru România”, Klaus Iohannis este gata să lupte cu opoziția pentru a le furniza cetățenilor pe care îi conduce, promisiunile lansate în campania electorală de anul acesta. Convins că va câștiga alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a făcut câteva promisiuni foarte importante lăsând să se înțeleagă faptul că unele probleme vor fi rezolvate dacă va câștiga. Una dintre promisiunile acestuia s-a referit la o discuție cu președintele USR, Dan Barna, dar și cu alți lideri politici, pentru a stabili care sunt următorii pași de parcurs, dar și cine este pregătit să își asume rezolvarea problemelor României. „Indiferent cum se termină alegerile - sper că pentru mine bine -, vom avea astfel de discuţii şi ne vom pregăti pentru următorul pas, următorul pas care este, în funcţie de evoluţia politică, alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate. Alegerile parlamentare poate chiar reuşim să le avem mai repede decât în toamna anului viitor. Pentru mine, anticipatele rămân prima opţiune. Am spus-o demult, rămân la această idee şi sper să reuşesc să conving suficienţi parlamentari. Eu şi cu PNL am fost primii care, după căderea guvernului, am spus: da, alegerile anticipate sunt cea mai bună variantă pentru a rezolva impasul politic în care se află clasa politică din România. Rămân la această opţiune şi spun clar şi răspicat: da, alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia politică actuală”, a spus şeful statului de-a lungul campaniei sale electorale.

O altă promisiune făcută de Klaus Iohannis se referă la școli bune, spitale moderne și o infrastructură care duce la dezvoltarea regiunilor. „Vă spun de ce este extrem de important să mergem la vot şi să votăm corect, adică PNL. Este foarte important, fiindcă noi dorim să facem România bine, normală, noi dorim să avem instituţii care lucrează pentru cetăţean, şcoli bune pentru copiii români, spitale moderne pentru români, infrastructură care realmente duce la dezvoltarea regiunilor. Eu îmi doresc foarte mult ca şi Moldova să fie legată de restul ţării prin autostradă, prin cale ferată, în aşa fel încât şi aici să vină investitori, să aveţi locuri bine plătite şi lumea să înţeleagă că România face parte din zona dezvoltată a Europei”, a susţinut Iohannis în data de 21 noiembrie.

Pentru Iohannis, aderarea României la spațiul Schengen rămâne un obiectiv la care nu vrea să renunțe. „Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile Uniunii Europene va fi una considerabil mai bună şi avem intenţia să folosim această situaţie în beneficiul României şi al românilor”, a afirmat şeful statului român la sosirea la Summitul PPE care a încheiat prima zi a congresului Partidului Popular European de la Zagreb.

De asemenea, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie va fi desfiinţată. „Nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României de la început a fost că această secţie nu trebuie înfiinţată, însă pentru a fundamenta o opinie pertinentă am cerut şi primit opiniile unor recunoscuţi experţi în materie, dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV, care spun că nu e nevoie de această secţie. Dacă toţi spun că aşa nu, eu sunt de părere că aşa nu, PNL este de părere că aşa nu şi alte partide sunt de aceeaşi părere, înseamnă că ne bazam pe ceva. Eu sunt de părere că această secţie nu trebuie să existe, este un instrument care prea uşor poate fi transformat în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor”, a afirmat Klaus Iohannis.

În opinia actualului președinte, România trebuie să treacă într-o zona economică de creștere sustenabilă. „Politica economică a Guvernului eşuat, care, din fericire, a plecat, a fost o politică axată pe consum, o politică care a pus un accent extrem de mare, prea mare, pe consum şi în acest fel s-a ajuns să intrăm într-o zonă nesănătoasă la o serie de parametri. Însă, aceste lucruri pot fi corectate şi împreună cu Guvernul liberal mă voi implica pentru a face corecţiile necesare şi pentru a trece într-o zonă de creştere sustenabilă, o dezvoltare sănătoasă, care garantează românilor un trai mai bun”, a spus preşedintele în cadrul unei dezbateri cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile desfăşurată în aula BCU.

Protejarea pădurilor, abrogarea ordonanței 114 care a afectat sectorul economic, o comunicare mai bună, corectarea legii recursului compensatoriu, creșterea pensiilor și salariilor și plasarea oamenilor competenți în funcții publice au fost celelalte promisiuni lansate de Iohannis. „Pentru următorul mandat am foarte multe proiecte, toate ţin de România normală. Avem nevoie de o resetare a României, asta însemnând să reparăm tot ce s-a stricat în aceşti ani. Marile sisteme publice trebuie repuse în funcţiune, aşa cum sunt gândite, sistemul de sănătate, şcoli, Poliţie, Jandarmerie şi aşa mai departe. Peste tot acest regim toxic Dragnea-Dăncilă şi-a înşurubat pilele, cunoştinţele, neamurile. Lucrurile trebuie reluate, trebuie aduşi oameni merituoşi, oameni pregătiţi în poziţiile de conducere, trebuie să refacem aceste sisteme, în aşa fel încât să funcţioneze pentru cetăţean. Asta deja este o muncă imensă. În paralel, trebuie create condiţii pentru o dezvoltare economică mai bună, mai sustenabilă (…) Evident, sunt zone care ţin de securitatea naţională, unde trebuie să ne implicăm foarte mult, vorbesc aici şi de parteneriate cu SUA, unde am făcut paşi frumoşi în direcţia bună, dar vorbim şi de dotarea Armatei, de pregătirea soldaţilor. Avem nevoie de foarte multă implicare pentru a face ca economia, care va funcţiona din ce în ce mai bine, să aducă beneficii şi în buzunarele românilor, asta însemnând câştiguri mai substanţiale”, a mai spus candidatul PNL.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page