Norvegia a fost vizată de un atac terorist inspirat de incidentele din Noua Zeelandă și SUA
În baza campaniei de denigrare a musulmanilor, lansată și puternic susținută de către americani pentru a putea găsi o scuză să invadeze teritoriile Orientului Mijlociu, ticsite cu una dintre cele mai valoroase resurse ale lumii moderne (petrolul), cetățenii planetei sunt convinși pe fiecare zi că islamul este o religie extremistă iar adepții săi militează pentru uciderea altor popoare.
În fapt, potrivit unor jurnaliști de investigație, musulmanii sunt doar victimele unei manipulări în masă fără precedent, începute chiar cu „11 septembrie 2001” când președintele american de la acea dată, George W. Bush s-a folosit de pretextul atacurilor asupra turnurilor gemene și Pentagonului pentru a invada Irakul și Afganistanul. Cu toate că în scurt timp a reușit să îi captureze și să îi ucidă pe liderii Sadam Hussein și Osama bin Laden, trupele cu mii de militari americani încă își fac veacul „preventiv” în Orientul Mijlociu.
Această campanie de ură împotriva musulmanilor a devenit atât de notorie încât astăzi, termenul de terorism este asociat imediat cu adepții religiei islamice și „Allah”. În timp ce Statele Unite ale Americii controlează trusturile de mass media la nivel internațional, hipnotizați de puterea de seducție a culturii pe care le-o inspiră „visul american”, cetățenii lumii au început să adopte atitudinea, mentalitatea și comportamentul celor care le dictează noua direcție a credinței, și anume: era islamofobiei.
În statele dezvoltate și cele civilizate, puterea de influență a rețelelor de socializare în masă nu doar că a schimbat profilul ființei umane, făcând-o dependentă de mediul online în toate ariile vieții sale ci a reușit să îi impună acesteia un tipar de cultură dictat cu succes de către superputerea mondială, Statele Unite ale Americii.
Inspirați de jocurile video cu care s-au antrenat de-a lungul multor ani, a competiției subliminale injectată de către rețelele de socializare, libertatea oferită de globalizare dar și comportamentul de extremă dreaptă susținut de mai marii lideri mondiali, cetățenii lumii au devenit acum un fel de „zombi” gata să își apere cu disperare teritoriul. Cu toate că decenii la rând, globalizarea a oferit oamenilor libertatea de circulație și dreptul de a-și manifesta propria religie, astăzi, lumea este controlată de direcția pe care americanii o trasează influențând campaniile electorale, mediul online, opinia publică sau stilul de viață al omului modern.
Imitând noua judecată a erei în care terorismul este un subiect excitant în mediul online, din ce în ce mai multe țări manifestă ură la adresa musulmanilor. După ce în primăvara acestui an, Noua Zeelandă a fost ținta unui atac terorist comis în incinta unei moschee, unde atacatorul a intrat cu o armă și a tras cu focul asupra persoanelor care se aflau înăuntru ucigând pe loc 51 de oameni, acum o săptămână, un tânăr american motivat de rasism a recurs la același gest, răspândind panică în interiorul unui centru comercial din statul Texas.
Aceste reacții la adresa musulmanilor sunt susținute intens de o nouă ideologie potrivit căreia statele lumii trebuie să se izoleze, granițele fizice trebuie reintroduse iar popoarele lumii trebuie delimitate astfel încât să nu mai existe nici tranzit și nici interacțiune culturală la nivel mondial. Oarecum, copiind exemplul israeliților din Vechiul Testament, americanii se consideră „poporul sfânt și ales” a cărui viziune asupra lumii este cea corectă.
În timp ce la nivel de discurs însuși liderul de la Casa Albă, Donald Trump promovează discriminarea musulmanilor, în celelalte țări ale lumii, subordonate modului de gândire al americanilor, siguranța este definită de numărul mic de imigranți, cu precădere de numărul musulmanilor „infiltrați” în societate.
Weekendul acesta, Scandinavia a surprins opinia publică când, în Norvegia, Philip Manshaus, în vârstă de 21 de ani, descris de autorități ca fiind „un bărbat tânăr și alb” (din nou, făcându-se referire la rasă) a comis un atac armat în centrul islamic al-Noor, părtrunzând cu o armă într-o moschee din orașul Oslo. Din fericire, o singură persoană a fost rănită iar suspectul a fost imediat reținut. Victima, un bărbat în vârstă de 75 de ani și membru al mescheii, este acum în afara oricărui pericol.
Potrivit autorităților norvegiene, atacul a fost inspirat de incidentele din Noua Zeelandă și SUA. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare chiar în ziua atacului, suspectul s-a descris ca fiind „un ales al sfântului Brenton Tarrant”, atacatorul care a ucis 51 de persoane în Noua Zeelandă.
„Timpul meu s-a scurs. Am fost ales de sfântul Tarrant. Nu putem lăsa ca aceste lucruri să continue, trebuie să combatem ameninţările din războiul de rasă în viaţa reală”, se arată în mesajul postat de Manshaus.
Datorită intenției sale, șeful adjunct al poliției norvegiene, Rune Skjold a declarat că va cerceta acest atac ca o tentativă de a efectua un act de terorism.
Conform martorilor, bărbatul era înarmat cu două puști și un pistol. „Acesta a intrat printr-o ușă de sticlă și a început să tragă” a precizat directorul moscheii. De altă parte, acuzat de atacul comis în moscheea din Norvegia, dar și de uciderea surorii sale vitrege (în separat), suspectul nu admite că ar fi vinovat și refuză să discute cu anchetatorii.