Perfecțiunea japonezilor, impune Toyota ca brandul numărul 1 de mașini

Corporația Toyota Motor (cunoscută și sub abrevierea TMC) este o companie multinațională producătoare de automobile, camioane și autobuze cu roboți. Fondată de Kiichiro Toyoda, în anul 1937, în capitala Japoniei, fabrica a devenit un adevărat magnat al imperiului, transformându-se rapid în brandul care reprezintă cel mai mare producător de automobile din lume, concurând cu rivalii americani Nissan Motors și Honda Motor.

Cu un număr de 316.121 angajați, datele financiare arată că Toyota are un profit net de 49 miliarde de dolari.

Deși reputația sa mondială îi revine industriei automobilelor, Toyota activează și în consultanța serviciilor financiare prin filiala sa Toyota Financial Services, industria textilă și mașini de cusut electrice ce sunt vândute în întreaga lume (și în ultimele două domeni amintite, deviza inovației rămâne cea mai bună strategie de atac a pieței; războiele de țesut produse fiind complet computerizate). Astăzi, Toyota beneficiază de o cotă de piață extreme de importantă pe piața din SUA, Europa și Africa; în timp ce pe piața din Australia este lider. Fiind o multinațională cu sedii în diferite țări, Toyota deține și fabrici de producție sau asamblate pe teritoriul întregului glob (Japonia, SUA, Australia, Polonia, Indonezia, Marea Britanie, Turcia, Africa de Sud, Brazilia, Franța, India, Pakistan, Republica Cehă, Argentina, Malaezia, Mexic, China, Tailanda și Venezuela.

Ghidându-se după aceste aspecte, conceptul Toyota prinde noțiunea unei imagini care dovedește ce fel de brand este. În fapt, declarația de mi