top of page

„Votați cu republicanii sau SUA vor fi invadate”


După aproape doi ani de la preluarea mandatului în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump speră ca atmosfera pe care a creat-o în rândul cetățenilor pe care, potrivit liderului de la Casa Albă, i-a făcut conștienți de adevăratele pericole care pun în risc starea de bine a națiunii, să fie suficientă pentru a-i îndemna pe aceștia ca la alegerile din noiembrie să voteze cu republicanii.

Cu toate că forța sa de autoritate este una puternică, Donald Trump și partidul său nu deține majoritatea în Congresul SUA, ceea ce încă îi mai pune bețe-n roate atunci când dorește să ia decizii mânate doar de propriile instincte. Alegerile parlamentare stabilite pentru data de 6 noiembrie 18 au o miză extrem de importantă pentru actualul președinte, care speră că americanii se vor folosi de încrederea pe care au câștigat-o în acesta, pentru a-i oferi și mai multă putere, votând un Congres majoritar republican. De cealaltă parte, o victorie a Partidului Democrat ar reprezenta o adevărată problemă pentru Trump, cunoscut în mod deosebit pentru politicile sale exagerat de controversate, extremismul, intoleranța, neascultarea și lipsa de cooperare.

Dacă pentru cetățeni, aceste alegeri sunt șansa de a alege reprezentanții fiecărui stat în Congres, potrivit specialiștilor, votul din 6 noiembrie reprezintă un punct culminant pentru președintele SUA și modul în care americanii îi percep deciziile și politica cu care a condus până în momentul de față republica constituțională federală. Odată cu alegerea a 35 de membri ai Senatului (din totalul de 100) și 435 de membri cu drept de vot ai Camerei Reprezentanților, tot în aceiași dată vor avea loc și alegeri regionale și locale în zeci de state americane.

Cea mai mare temere a lui Donald Trump pare să fie Camera Reprezentanților. Cu toate că aceasta este inferioară Congresului Senatului, ea este cea care inițiază cele mai multe proiecte legislative, iar schimbarea majorității îi poate schimba semnificativ agenda politică a președintelui.

Pentru a se asigura că cetățenii i-au înțeles punctul de vedere, Donald Trump susține campania electorală premergătoare alegerilor parlamentare, amintindu-le că republicanii luptă pentru siguranța publică, situația economică și factorii de risc cu care migrația amenință. În acest sens, liderul de la Casa Albă și-a intenstificat discursul punctând vehement performanțele înregistrate de acesta încă de la începutul mandatului său prezidențial. În schimb, conform analiștilor politici, Trump se folosește de un mesaj manipulator pentru a-i determina pe cetățeni să voteze republicanii, evitând astfel frica de a fi conduși de un pardid democrat care riscă invadarea Statelor Unite ale Americii. Potrivit președintelui, victoria demicraților este egală cu venrea socialismului în SUA și sosirea hoardelor de criminali din America centrală. „Democraţii, vor să şteargă frontierele şi să-i pună pe clandestini înaintea cetăţenilor americani. Programul de imigraţie al democraţilor este să facă să vină traficul de droguri, traficul de fiinţe umane şi cartelurile criminale, a declarat Donald Trump.

Din păcate, pentru acesta, pierderea controlului asupra Senatului sau obținerea unei majorități fragile în Camera superioară a Congresului riscă să îi creeze acestuia o serie de probleme de tip politic. În timp ce Donald Trump se concentrează pe o retorică bazată pe ceea ce a reușit să facă lăudabil pentru Statele Unite ale Americii, democrații se folosesc de toate armele posibile pentru a se asigura că Trump va fi demascat iar cetățenii vor putea înțelege adevărata față a președintelui.

Potrivit agenției naționale de presă, Mediafax, „Senatorul democrat Dianne Feinstein, membră a Comisiei pentru Afaceri Judiciare, a avertizat că vrea o nouă investigaţie în cazul judecătorului controversat Brett Kavanaugh, numit recent într-un post la Curtea Supremă de Justiţie în pofida acuzaţiilor privind comiterea unei agresiuni de tip sexual în adolescenţă. În plus, investigaţia procurorului special Robert Mueller privind presupusele contacte ale echipei electorale a preşedintelui Donald Trump cu Rusia ar putea avea diverse efecte juridice pentru actualul lider de la Casa Albă, riscând să conducă la iniţierea procedurii demiterii în cazul în care se va schimba majoritatea în Congres.”

Dorința democraților de a lovi toate punctele sensibile ale lui Trump sunt de altfel susținute și de mass media, pe care președintele american o acuză ca fiind cel mai mare dușman al cetățenilor, cerându-le acestora să nu își plaseze încrederea în minciunile și știrile false ale unor trusturi care nu au alt scop decât să îl denigreze. Până în acest moment, scenariul electoral cel mai des vehiculat propune o victorie a Partidului Democrat pentru Camera Reprezentanților, în timp ce republicanii sunt așteptați să mențină controlul în Senat.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page