top of page

„Dragnea crede că îl poate șantaja pe Iohannis prin metodele cu care își controlează partidul”

Încolțit de furia românilor din țară și din diaspora, de consecințele propriilor greșeli dar și a scăderii lipsei încrederii membrilor propriului partid, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea se scuză acuzându-l pe Klaus Iohannis o serie de acțiuni neprobate. Pus la zid de exasperarea și pierderea răbdării cetățenilor, Dragnea consideră că singura soluție de a se sustrage valului de critici și acuzații, este adoptarea unui comportament și a unei atitudini care întoarce atenția oamenilor de la el către rivalul său, președintele României.

Văzut ca un șarlatan comunist de către o tabără și ca un salvator al patriei naționale de către alta, Liviu Dragnea consideră că acționează conform Constituției, în ideea de a scoate la lumină interesele perfide ale democraților. În timp ce numărul românilor care îl disprețuiesc crește de la o zi la alta, singura soluție pentru social-democrat rămâne îmbrăcarea unei atitudini de victimă a complotului care îl protejează pe Iohannis în timp ce acesta servește mai degrabă străinilor decât propriilor cetățeni. Amenințând cu publicarea unui document care conține informații și date ce l-ar acuza de înaltă trădare pe președintele Klaus Iohannis, Dragnea a mutat întregul „showbizz” politic de la ținta sa către fostul primar al Sibiului, încercând să convingă opinia publică că ceea ce face Iohannis este mult mai important de observat și judecat, pentru a „prinde” adevărații răufăcători ai societății române.

Alimentând această „telenovelă” cu iz politic, cele două personalități politice își ocupă mai tot timpul cu denigrarea celuilalt, până când se va împlini majoritatea de care este nevoie pentru ca unul dintre liderii acestora să cadă. Recent, ultima declarație șoc a lui Dragnea a scos la iveală faptul că președintele PSD ar avea un document bine pregătit al cărui conținut îl va incrimina pe Iohannis de înaltă trădare.

„Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am știut că îl lucrează. Nu este finalizat și nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acțiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenție pe Codul Penal și pe definiția articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii și salarii. Când pui o astfel de întrebare toate piețele reacționează. Poate influența cursul leu-euro. De asemenea, toate ieșirile, incitările, atacurile la Guvern, premier și la alții în mod frecvent, dublate de alte informații mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara țării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiție în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituționale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituționale”, a punctat Dragnea la începutul acestei săptămâni.

Aceste declarații nu au rămas fără replică. Una dintre dintre reacțiile promte a venit din partea prim-vicepreședintelui PNL, Raluca Turcan, care a ținut să declare în urma acuzațiile lui Dragnea privind înalta trădare împotriva președintelui României, că președintele PSD crede că îl poate șantaja pe Iohannis folosind aceleași metode pe care le aplică pentru a-și controla partidul.

„Condamnatul Liviu Dragnea îşi imaginează că, folosind aceleaşi metode cu care îşi controlează partidul, îl poate şantaja pe Preşedintele României! Prezenţa şi mai ales discursul Preşedintelui Klaus Iohannis la Consiliul Naţional al PNL i-au speriat în aşa măsură pe liderii PSD încât sunt pregătiţi să facă orice pentru a împiedica cea mai legitimă voce a ţării din a vorbi despre haosul guvernării PSD-ALDE. Ameninţat cu un document prin care urmează să fie acuzat de înaltă trădare, Preşedintele este somat practic de către un condamnat să nu mai vorbească! Lui Liviu Dragnea îi este imposibil să priceapă că în această ţară trăiesc oameni care nu-şi pierd coloana vertebrală şi nici glasul odată cu ea în faţa unor acţiuni de intimidare! Spre disperarea PSD şi a condamnatului din fruntea sa!”, a scris prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, pe contul său de Facebook.

Cu numai câteva zile înainte de marele protest din data de 10 august, la care diaspora s-a angajat să scandeze împotriva PSD, Liviu Dragnea recurge la o serie accelerată de acuzații și critici la adresa șefului statului și PNL, încercând să disemineze presiunea așteptării consecințelor. Din păcate însă, susținerea de care beneficiază președintele țării face această sarcină să devină una și mai dificilă pentru Partidul Social Democrat.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page