top of page

Malala consideră politica Administrației Trump privind separarea copiilor de imigranți ca fiind „una


Tânăra elevă pakistaneză Malala Yousafzai a devenit cunoscută la nivel internațional după ce a fost împușcată de către talibani pentru activitatea și spiritul militand privind probleme ale educației și ale societății islamice în general. Cartea sa, „Eu sunt Malala” a propulsat povestea de viață a tinerei de doar 15 ani când a devenit victima talibanilor, într-o adevărat scenariu de film și sursă de inspirație pentru câștigarea Premiului Nobel pentru Pace. Cunoscută la nivel mondial pentru modul în care s-a zbătut să lupte pentru promovarea dreptului tinerelor la educație dar și pentru o societate islamică mai bună, lipsită de barbaritatea unor radicaliști sau teroriști, Malala a devenit astăzi, ambasadorul cazurilor umanitare de pretutindeni.

Actualizată cu evenimentele din lume, Malala a ținut să comenteze că nu este de acord cu politica impusă de Administrația Donald Trump și că viziunea acestuia privind separarea copiilor de imigranți este una inumană și crudă.

Bazându-se pe experiența unei copilării presărate cu o cumplină suferință din cauza lipsei unor drepturi umane, Malala consideră că Trump greșește vehement atunci când propune să separe copiii de imigranți ilegali de familiile lor. Potrivit adevărul.ro „peste 2.300 de copii au fost separați de părinți după ce administrația Trump a aprobat o politică de toleranță zero împotriva imigranților ilegali la începutul lunii mai, într-o încercare de a-i descuraja pe mexicani să treacă ilegal granița în Statele Unite. După mai multe critici publice și presiuni ale instanței, Trump a oprit luna trecută separarea familiilor”.

În fapt, încă din timpul campaniei sale electorale, Trump a ținut să precizeze că imigrația este o problemă majoră care a transformat SUA în casa tuturor, invadând astfel spațiul americanilor. Propunând ridicarea unui zid de 2 metri, la granița cu Mexicul, Trump spera că numărul imigranților mexicani va fi ținut sub control, urmând mai apoi să se oprească și imigrația persoanelor musulmane. Din păcate însă, astfel de propuneri l-au ajutat pe Trump să câștige postul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Astăzi însă, dorința vehementă de a revoluționa politica internă și externă a SUA îl pun pe Donald Trump în poziția de a aduna numeroase critici la adresa sa. Intenția de a separa familiile imigranților ilegali este văzută ca o metodă radicală prin care mexicanii ar fi forțați să renunțe la ideea de a mai pătrunde pe teritoriul SUA, însă, organizațiile care apără dreptul copiilor îl împiedică pe Trump să pună în aplicare un astfel de plan.

Potrivit lui Yousafzai Malala, „este crud, nedrept și inuman. Nu știu cum ar putea face cineva acest lucru. Sper ca copiii să poată fi împreună cu părinții lor”. Aflat în vizită în America de Sud, Malala a poposit în Brazilia, cea mai mare economie a Americii Latine. Scopul acestui „turneu” desfășurat de Malala este acela de a încerca să convingă autoritățile să investească mai mulți bani publici în educație; „o misiune îndrăzneață după ce țara a adoptat un amendament constituțional de a îngheța cheltuielile federale pentru a reduce din datoria publică” informează adevarul.ro.

De altă parte, Trump rămâne pe aceeași poziție și declară că „Statele Unite ale Americii nu vor fi un centru de refugiați”. Refuzând cu înverșunare criticile jurnaliștilor, personalităților publice, a soției sale, Melania dar și a ONU, președintele american este convins că SUA nu vor deveni o tabără de migranți atâta vreme cât el este președinte. „Separarea copiilor se întâmplă din cauza unor legi cumplite, sunt oribile. Ceea ce se întâmplă e atât de trist, atât de trist ... dar putem rezolva problema rapid, frumos și așa vom fi în siguranță” a punctat acesta în a doua parte a lunii iunie.

Unul dintre numeroșii critici ai deciziei lui Trump este Jerrold Nadler, membru al Comgresului SUA. Acesta a descris situația prezentând o informație dramatică: „am aflat despre copiii smulși din brațele părinților, sugari separați de mamele lor, copii cu dizabilități luați de lângă părinții lor și chiar un tată atât de afectat, încât a ales mai degrabă să își ia viața decât să fie despărțit de copiii lui.” Acestuia i s-a alăturat și colega Carolyn Maloney care a precizat că „suntem aici pentru a protesta față de politica Administrației Trump: destrămarea familiilor, despărțirea copiilor de mamele și tații lor”.

O altă personalitate care nu este de acord cu politica lui Donald Trump este însăși soția președinelui american, Melania Trump. Aceasta ține partea copiilor și a familiilor care nu pot trăi separate. Stephanie Grisham, consilierul Melaniei a declarat că: „Doamna Trump detestă să vadă copii separați de familiile lor. Doamna Trump consideră că avem nevoie să funcționăm ca o țară care respectă toate legile, dar și o țară care este guvernată cu suflet”. De aceeași părere s-a dovedit a fi și Laura Bush, soția fostului președinte George W. Bush. „Apreciez efotul de a consolida și proteja granițele SUA, însă această politică de toleranță zero este crudă. Este imorală și îmi rupe inima”.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page