top of page

Andreea Cristea, victimă a atentatului terorist de la Londra din 22 Martie


La data de 9 mai a.c., autoritățile britanice au comunicat Ambasadei României la Londra finalizarea procedurilor privind investigațiile medicale și posibilitatea repatrierii trupului neînsuflețit al cetățeanului român Andreea Cristea, victimă a tragicului atentat terorist produs în data de 22 martie a.c. la Londra, pentru a fi înmormântată în România.

Misiunea diplomatică a întreprins toate demersurile necesare repatrierii, care a avut loc în data de 11 mai a.c. Toate costurile privind pregătirea trupului neînsuflețit și transportul până la Constanța au fost suportate de către Ambasada României la Londra, din fondurile special alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situațiilor de criză consulară.

Încă de la momentul producerii atentatului, Ambasada României la Londra a ținut permanent legătura cu familia victimei și a acordat întreaga asistență consulară necesară.

Înmormântarea a avut loc sâmbătă, 13 mai a.c., la Cimitirul Anadalchioi din Constanța, în prezenta familiei și a celor apropiați.

Ambasada României la Londra va urmări evoluția anchetei și a procesului privind atentatul terorist și va ține legătura cu familia.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page