top of page

Yohan, bodyguardul lui Paris Hilton


Cunoscut sub apelativul Yohan, Ion Hartopeanu este românul care și-a construit o carieră prin forța și determinarea la care nu a încetat niciodată să renunțe din drumul pe care a plecat atunci când plecat spre Londra, în ideea unui viitor mai bun, cu toate consecințele. A devenit cunoscut prin prisma notorietății meseriei sale, însă știe că a fi CP (Close Protection) presupune mai multă umbră și „ochi-n patru” decât o deschidere riscantă pentru public.

Yohan și-a pus de multe ori viața în pericol pentru persoane pe care le vedem în postere prin reviste, printre persoanele păzite de el fiind: Zac Efron, Leonardo DiCaprio, fostul președinte al Albaniei – Bamir Topi, Will.i.am, Mickey Rourke, Jason Statham și Paris Hilton.

Compania Yohan Security funcționează de 6 ani, dar ultimii 3 au fost cei mai buni dintre toți. Oferind servicii în mai multe țări, Yohan și-a lărgit clientela pe care astăzi o descrie cum nimeni nu s-ar fi așteptat spunându-ne că un bodyguard nu joacă rolul străinului care-ți păzește spatele contra cost, ci înainte de toate, își crează o relație apropiată cu cel de care urmează să aibă grijă.

Meseria de CP, atrage după sine anumite riscuri lucru confirmat și de Yohan: „Unii clienți sunt foarte bogați și au dușmani de care noi nu știm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice situație oricând, pentru că cine-și ia un bodyguard nu o să-ți spună ce dușmani are sau ce dedesubturi ascunde, nu?”.

Săptămâna trecută a fost gardă de corp pentru moștenitoarea imperiului financiar constituit din hotelurile Hilton, și anume celebra Paris Hilton, despre care Yohan ne povestește :

„ Este o persoană foarte deschisă (openminded); comunicativă, pusă pe distracție. Face poze cu cine vrea, cu o parte refuză. Un client arab o avea invitată la masă, într-un restaurant. După, s-au hotărât să meargă la club. Afară așteptau paparazzi...a trebuit să folosim umbrele ca să nu fie fotografiată. Au plecat în două mașini de lux. În club, eu a trebuit să o păzesc, în timp ce alți doi aveau grijă de celelalte persoane.”

Aceasta nu este prima oară când o întâlnește (Yohan având deja o experiență profesională având-o drept protagonistă, în perioada Festivalului de Film de la Cannes) și ne mărturisește că nu a fost cel mai solicitant job ca și gardă de corp. „ La toți (nr. clienții) este aceeași implicare. Până la urmă, noi trebuie să ne facem treaba chiar dacă ei sunt mai înstăriți sau au apărut în showbiz. Trebuie să ne încheiem mereu seara cu succes”.

A nu te lăsa influențat de valoarea clientului demonstrează cu cât profesionalism și seriozitate își tratează Yohan clienții. Practic, fiecare caz în parte presupune același devotament și indiferent lângă cine este, vedetă sau nu, munca de bodyguard nu este doar o meserie, ci încrederea pe care ți-o pui într-un om în mâinile căruia îți încredințezi viața. Este genul de prietenie întărită doar printr-o privire și un semn.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page