top of page

Participarea ambasadorului Romaniei la sarbatorirea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in primul r


Anul acesta România sărbătoreşte 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial. În acest context, la 5 noiembrie 2016, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache a participat la un eveniment menit să marcheze acest moment de referinţă din istoria României. Organizat de către Ambasada României la Londra în parteneriat cu Consiliul Local Harrow şi Stag Lane School acesta a reprezentat un prilej de a aduce împreună comunitatea românească din Harrow, reprezentanţi ai consiliului local şi autorităţile române.

Alături de elevii şi profesorii şcolii Stag Lane, la eveniment au participat: Rekha Shah, primarul din Harrow; Navin Shah, reprezentant în Consiliului Londrei pentru Brent şi Harrow; Sachin Shah, liderul consiliului local; Cristine Robson, Departamentul pentru Copii, Şcoli şi Tineret din cadrul Consiliului Harrow, precum şi consilieri pentru Edgware şi Queensbury: Barry Kendler, Chika Amadi, Nitin Parekh şi Kiran Ramchandari.

Ambasadorul României le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa intrării României în conflagraţia mondială alături de statele Antantei şi despre contribuţia pe care ţara noastră a avut-o pe frontul de est la victoria finală. Participarea României la război a oferit ocazia pentru împlinirea dezideratului naţional, acela al eliberării provinciilor istorice şi de făurire a României Mari. Totodată, ambasadorul a menţionat parcursul României din ultimii 25 de ani de la căderea comunismului, punctând statutul de membru NATO şi stat membru al Uniunii Europene. La final, ambasadorul a invitat pe pe cei prezenţi să vizioneze expoziţia de fotografie „Armata Română în Marele Război”, adusă la Londra prin curtoazia Ministerului Apărării Naţionale.

Luând cuvântul, oficialii britanici au subliniat statutul României de aliat al Marii Britanii şi importanţa participării ţării noastre la conflagraţia mondială, manifestându-şi, totodată, aprecierea pentru sacrificiul soldaţilor români pe frontul de est pentru victoria finală.

În Harrow se află una dintre cele mai importante comunităţi româneşti din Marea Britanie iar acest eveniment a prilejuit o ocazie de celebrare a românismului, participând aprox 200 de membri ai comunităţii. Elevii români ai şcolii Stag Lane au oferit un program artistic de cântece, poezii şi dansuri româneşti. La sfârşitul evenimentului aceştia au dorit să facă fotografii cu ambasadorul României, manifestându-şi, totodată, dorinţa de a participa, pe viitor, la alte asemenea manifestări care întăresc comunitatea.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page