top of page

Radio Rooftop, cel mai frumos bar la inaltime din Londra


Obișnuim să muncim o săptămână întreagă (aproape fără pauză de respir) pentru a ne putea bucura câtuși de puțin de odihna din weekend. Practic, muncim ca să ne odihnim. Pe de altă parte, obișnuim să muncim un an întreg pentru a ne bucura de concediul de vară (de regulă, în luna august) care, nu-i așa, se termină la fel de repede cum a și început. Britanicii au parte de o cultură care le permite să aibă odihna necesară în timp ce petrec afară. Ei nu sunt genul de persoane care să lucreze pentru weekend și cu siguranță, concediul nu înseamnă relaxare ci mai degrabă vizitarea unei țări cu soare, doar pentru că sunt sătui de vremea mohorâtă, nu pentru că au nevoie să își cheltuie câștigurile oriunde altundeva decât în țara unde muncesc, nu. Londra este o capitală plină de restaurante, baruri, pub-uri și cluburi deschise aproape în fiecare zi a săptămânii. Dacă cei mai mulți dintre britanici preferă berea la draft și aerul din fața localurilor, turiștii care caută o experiență inegalabilă a relaxării după o zi de hoinărit pe străzile pline ale capitalei, aleg Radio Rooftop, despre care spun că este cel mai frumos bar la înălțime din câte au văzut vreodată.

Localizat la adresa 336-337 Strand, WC2R 1HA, Londra, Radio Rooftop este un pub-restaurant de pe a cărei terasă se poate vedea întreaga capitală incluzându-i celebrele Tower Bridge, Shard London Bridge, catedrala St. Paul, Tate Modern, Somerset House Southbank, London Eye, Houses of Parliament și districtul Covent Garden. Ieșind în evidență cu un acoperiș în formă de piramidă din sticlă, localul măsoară o terasă descoperită care, pe timp de vară este o adevărată minune, uneori, concurând cu Roata Mileniului și ceea ce poate oferi aceasta. Acest local oferă senzația unei experiențe egale cu o noapte în faimoasele New York sau Dubai, prin opulența confortului și stilul cosmopolit ce transformă mesele și canapelele lungi, albe, într-un binoclu al Londrei. Oferind senzația că te afli mai aproape de cer, cu aerul său cald, luminile ce se întrevăd în agitația de jos și atmosfera relaxantă, barul de pe acoperiș, Radio Rooftop, a fost votat de site-ul călătorim.ro ca fiind cel mai bun și mai frumos bar la înălțime din Marea Britanie, detronându-le pe Varsity Hotel & Spa, din Cambridge, Sushisamba din Londra și Roof Garden Playground din Manchester. Pe website-ul agenției de călătorii tripadvisor.com, barul Radio Rooftop are parte parte numai de recenzii de calitate, clienții săi admitând potențialul pe care acest loc îl are („seara trecută am ieșit cu câțiva prieteni să bem ceva și am fost plăcut surprinși să găsim aici o atfmosferă relaxantă de clasă cu un personal extrem de prietenos” scrie Sara T.). Situat la etajul 10 al hotelului ME (cu care se poate ajunge foarte repede cu ajutorul unui lift express), barul Radio este singurul bar, terasă și lounge pe acoperiș, în toată zona Strand & Aldwych, deschis chiar până la 2 dimineața.

Pe lista celor mai tari baruri unde îți poți petrece o noapte unică în Londra, îl include și revista britanică GQ. „Având în vedere că se află la etajul 10 al hotelului ME din Londra, Radio este cel mai înalt bar pe acoperiș din Marea Britanie, acoperind cele mai importante priveliști și simboluri ale capitalei. Cu un stil specific insulei Ibiza, cu lumânări romantice și o gamă largă de cocktail-uri, localul trebuie vizitat măcar o dată”. În ceea ce privesc cele mai frmoase baruri din lume, de pe acoperiș, revista pentru bărbați Askmen a realizta o listă cu 5 cele mai deosebite localuri. Unele dintre acestea sunt faimoase pentru înălțimea la care se află, altele pur și simplu pentru o priveliște hipnotică. „Multe acoperișuri din orașele mari ale lumii au fost transformate în locuri care găzduiesc restaurante, baruri sau piscine, iar pentru hotelurile moderne a devenit chiar un fel de must have să procedeze astfel” postează ziare.com. În lista celor mai frumoase baruri la înălțime din lume, se află Aer din Mumbai, Above 6 din New York, Ozone, din Hong Kong, Sky Bar din Bangkok și Mikla din Istanbul. În ceea ce privește aceași situație în România, Foodstory a stabilit că restaurantul Allhambra, Lounge by Embassy, Sky Bar, restaurantul Sole și Club Lounge Intercontinental ca fiind cele mai frumoase localuri la înălțime din București.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page