top of page

Secretul oamenilor autotrofi

Pentru că tocmai ce am ieșit din postul Paștelui, propun să discutăm despre ce însemnă autotrofia (oameni care trăiesc fără mâncare și fără apă).  Sună aproape imposibil, dar în lume sunt peste 3000 de oameni care trăiesc fără să consume hrană solidă, mulți dintre ei și fără să consume lichide. Cum este posibil acest lucru?

 

Acești oameni sunt numiți autotrofi (organisme capabile să transforme energia solară în hrană, prin fotosinteză). Specialiștii însă, nu pot explica acest mecanism prin care autotrofii umani supraviețuiesc.  Oamenii normali pot trăi fără apă doar trei, patru zile, cu urmări uneori foarte greu de ameliorat. Chiar și în aceste condiții se pare că anumiți oameni au descoperit un secret care îi ajută să trăiască o viață normală fără consumul de apă sau alimente. Cum reușesc ei?

 

Vă propun să urmărim poveștile reale ale oamenilor autotrofi  relatate de profesorul Google !

 

Începem prin prezentarea  indianului Prahlad Jani, care are 83 de ani și a renunțat la hrana solidă si lichidă de la vârsta de 8 ani. L-au ajutat rugăciunea și meditația, el duce o viață de ascet trăind într-o peșteră de la vârsta de 8 ani rugându-se și meditând zilnic. Fiind adeptul zeiței Amba acesta declară că  este hrănit cu apă divină printr-o gaură in bolta peșterii.  Pare ireal acest caz însă este adevărat. Indianul a fost studiat timp de 10 zile de o echipă formată din 30 de medici specialiști care i-au monitorizat funcțiile vitale la spitalul Sterlin din Ahmedabad. Cercetătorii i-au interzis indianului să facă baie având în vedere că apa hidratează corpul prin piele. Jani i-a șocat pe medicii care îl monitorizau deoarece nu a consumat nimic iar funcțiile organelor interne nu i s-au modificat și nu a manifestat nicio afecțiune. Un alt fapt inexplicabil a fost urina care i s-a format în vezică și care era ulterior absorbită de pereții vezicii. Directorul Institutului Apărării Naționale din India, Dr. G. Ilavazahagan, care a participat la acest studiu nu a înțeles cum poate Jani să supraviețuiască declarând: Pare evident că mai există o sursă de energie care poate fi procesată de corpul uman, în afara caloriei, dar va dura până o vom descoperi.

 

Un alt caz, relatat tot de google,  la fel de uluitor, este înregistrat tot în India. Fizicianul Hira Ratan Manek, în varsta de 67 de ani a renunțat în mod deliberat la mâncare, în urmă cu 8 ani. Ratan a fost studiat și supravegheat de specialiștii NASA pe o perioadă de 130 zile, timp în care s-a hranit doar cu apă și energie solară. Specialiștii l-au numit “fenomenul HRM” și nu au găsit nicio explicație științifică care să elucideze acest caz. Ratan își explică decizia alegerii acestui mod de viață prin faptul că hrana solidă creează toxine iar corpul uman are doar de suferit în timp ce hrana solară redă corpului abilitatea naturală de a trăi activând un procent foarte mare de funcții ale creierului.

 

Poate că vă gândiți că doar asceții indieni sunt capabili să traiască cu hrană solară. În mai multe colțuri ale lumii sunt atfel de cazuri iar un exemplu în acest sens este doctorul Michael Werner din Brunswick, specialist în chimia cancerului. Are 60 ani și nu a mai mâncat hrană solidă de la revelionul din 2001, când a suferit o indigestie. Dieta sa zilnică este formată din 4 cești de cafea, 2 sucuri de fructe naturale și ocazional un pahar de vin plus soarele dimineții. A avut nevoie de 3 săptămâni pentru a se adapta, însă efectele au fost uimitoare. Dintr-un om supraponderal și epuizat după o zi de muncă s-a transformat într-un om care aleargă în fiecare dimineață 3 km, joacă tenis și are nevoie de doar 5 ore de somn în fiecare noapte. Pare stilul de viață perfect, nu-i așa? Werner recunoaște că la începutul acestui nou stil de viață se slăbește dramatic iar pielea are un aspect de prună uscată. Odată ce se trece peste perioada de început nu mai simți nevoia să consumi nimic și ai parte de niște beneficii imense: rezistența uluitoare a organismului, putere de regenerare mult mai mare și o memorie care se transformă într-un stick. Chiar dacă pare ireal acest stil de viață, cazul lui este o realitate, fapt pe care l-a demonstrat pe parcursul a două studii la care a participat.

 

Și în Rusia există un grup de autotrofi, printre care se numără și Zinaida Baranova. Nu consumă hrană solidă de peste 4 ani. Zinaida are peste 65 de ani iar în urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul Bauman s-a constatat că vârsta biologică a acestei femei pare de 20 de ani. De la o femeie cu o boală cronică la stomac și simptomele specifice vârstei a ajuns complet sănătoasă.

 

Cazurile de autotrofi rămân însă o enigmă pentru specialiști. Modul lor de viață poate fi un exemplu de urmat pentru noi însă nu vă sfătuim să adoptați acest stil. Doctorul Werner spune că nu toți oamenii sunt capabili să treacă prin acest proces, așa că nu sfătuiește pe nimeni să îl urmeze. Recomandăm în schimb, un stil de viață sănătos, o alimentație corectă urmată de exerciții fizice regulate. 

03.06.2015

Reclame:

bottom of page