top of page

Volodimir Zelenski: „Ucraina are nevoie de mai multă susţinere!”


Luată peste picior și subiectul a zeci de ironii legate de faptul că armata sa eșuează în fața rezistenței ucrainenilor în războiul declanșat acum 22 de zile, Rusia a transmis tuturor celor care se îndoiesc de puterea sa militară că are puterea de a-i pune la locul lor pe toți dușmanii îndrăzneți.

„Rusia are puterea de a pune la locul lor inamicii conduși de Statele Unite și Moscova va zădărnici complotul rusofob al Occidentului pentru a dezbina Rusia, a declarat. Statele Unite au alimentat o rusofobie dezgustătoare în încercarea de a forța Rusia să îngenuncheze și apoi să o rupă în bucăți. Nu va funcționa. Rusia are puterea de a-i pune pe toți dușmanii noștri îndrăzneți la locul lor, joi”, a declarat fostul președinte rus (2008 – 2012) Dmitri Medvedev, fiind și unul dintre oamenii de bază ai președintelui Vladimir Putin.

Această avertizare vine în urma mai multor declarații lansate de americani cu privire la acțiunile Rusiei pe teritoriul Ucrainei. În urmă cu o zi, președintele american. Joe Biden a spus despre omologul său rus, că „este un criminal de război”. La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a transmis: „considerăm că o astfel de retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume, este inacceptabilă şi de neiertat”.

Între timp, președintele ucrainean. Volodimir Zelenski cere cu disperare ajutor internațional pentru a face față invaziei desfășurate de Rusia în țara sa.

“Din nefericire, coridoarele umanitare nu au funcţionat miercuri, Armata rusă nu a încetat bombardamentele, nu a garantat siguranţa. Suntem gata să scoatem oamenii şi să trimitem ajutor umanitar. Dar nu putem expune oamenii bombardamentelor pe şosea. Înţelegeţi-ne. Să îi expunem faptului că pentru armata rusă nu există crimă de război pe care să nu o comită.

Evacuăm oameni dim Mariupol care au reuşit să plece la Berdiansk... Îi ducem la Zaporojie. În total, peste 6.000 de locuitori din Mariupol au fosy transportaţi într-o zi, peste 2.000 dintre ei sunt copii. Armata rusă a încercat să perturbe şi această mişcare. Au deschis focul pe o secţiune de drum între Vasilivka şi Kamianske, în regiunea Zaporojie. Doar printr-o minune nu a murit nimeni. Cinci ucraineni au fost răniţi, inclusiv doi copii. La Cernigău, ocupanţii au tras în civili care stăteau la coadă ca să ia pâine. Imaginaţi-vă. Zece oameni au murit.

La Mariupol, în asediatul Mariupol, un avion rus a aruncat intenţionat o bombă pe teatrul din centru. Sute de oameni se adăposteau acolo. Clădirea a fost distrusă, Nu se ştie bilanţul deceselor. Inimile noastre sunt frânte de ce le face Rusia oamenilor noştri. Mariupolului nostru. Regiunii Doneţk. Cetăţeni ai Rusiei! Cum este blocada voastră a Mariupolului diferită de cea a Leningradului din al doilea Război Mondial? Nu vom uita pe nimeni dintre cei ucişi de ocupanţi.

Ce trebuie să mai facă ocupanţii, câţi oameni trebuie să mai ucidă ei pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv solicitării Ucrainei de închidere a cerului deasupra Ucrainei sau de a-i oferi ţării noastre avioanele de care avem nevoie cu disperare? Am vorbit despre asta astăzi într-un discurs către Congresul SUA. Ucraina a primit susţinerea puternică a prietenilor noştri americani. Şi îi sunt recunoscător preşedintelui Biden pentru asta. Însă războiul nu se termină. Crimele de război ale Rusiei nu încetează. Economia Rusiei este în continuare capabilă să menţină maşinăria lor militară. De aceea noi pachete de sancţiuni împotriva Rusiei sunt necesare. Lumea trebuie să recunoască în sfârşit în mod oficial că Rusia a devenit un stat terorist.

Ucraina are nevoie de mai multă susţinere. Chiar mai multă decât acum. Sisteme de apărare aeriană. Avioane. Suficiente arme letale şi suficientă muniţie pentru a-i opri pe ocupanţii ruşi. Trupele Rusiei suferă pierderi atât de mari în Ucraina, cum nu au fost nici în Siria şi nici în Cecenia. Trupele sovietice nu au suferit astfel de pierderi în Afganistan. Dacă războiul vostru, războiul împotriva poporului ucrainean, continuă, mamele Rusiei vor pierde mai mulţi copii decât în războaiele din Afganistan şi Cecenia la un loc. Ce sens are? Fiecare soldat rus care predă armele va primi o şansă, o şansă de a supravieţui. Fac apel în special la recruţi, care au fost aruncaţi în focurile acestui război. Nu războiul vostru. Şi celorlalţi soldaţi ruşi care încă au instinctul de autoconservare. Lăsaţi armele jos. Este mai bine decât să muriţi pe front, pe pământul nostru”, a precizat liderul ucrainenilor.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page