top of page

Presiunea luptei anti-Covid-19 cauzează multe greșeli în sistemul sanitarCu toate că răspândirea alarmantă a variantei Delta de coronavirus a cauzat o explozie a creșterii cazurilor de contaminare, specialiștii insistă asupra faptului că vaccinarea rămâne singura soluție pentru ca aceste infectări să nu fie unele grave. Raportat la această afirmație, autoritățile sanitare din întreaga lume admite că cei mai mulți spitalizați la secțiile de Terapie Intensivă, dar și cele mai multe decese s-au înregistrat printre persoanele nevaccinate încă, cu unul dintre serurile disponibile împotriva Covid-19.

Astfel, la recomandarea gigantului farmaceutic, Pfizer care, în colaborare cu compania germană BioNTech, a dezvoltat unul dintre cele mai administrate vaccinuri împotriva Covid-19, Statele Unite ale Americii au decis autorizarea celei de-a treia doze de vaccin. Inițial, aceasta va fi dată persoanelor al căror sistem imunitar este slăbit cu scopul de a le proteja contra bolii.

„Țara a intrat într-un nou val al pandemiei de Covid-19 și Agenția Americană a Medicamentului (FDA) este conștientă pe deplin de faptul că persoanele cu imunitate scăzută sunt expuse riscului de a contracta o boală gravă. Această a treia doză este destinată beneficiarilor de transplant de organe sau celor cu sistem imunitar slăbit. Celelalte persoane care au făcut schema completă de vaccin sunt protejate și nu au nevoie de o doză suplimentară de vaccin anti-Covid”, a declarat într-un comunicat Janet Woodcock, director interimar al agenției.

Până în prezent, mai mult de 619.000 de persoane au murit în Statele Unite din cauza Covid-19, însă numărul de cazuri de infectare a crescut în ultimele luni din cauza răspândirii variantei Delta.

Teama de această variantă considerată a fi cea mai contagioasă dintre toate mutațiile Covid-19 depistate, îi determină pe oficialii mai multor țări să reintroducă de urgență măsurile stricte de restricție. În Coreea de Nord, spre exemplu, autoritățile au decis ca cetățenii care se adună în grupuri mai mari de trei persoane, să fie trimiși la muncă silnică.

„Dacă patru sau mai multe persoane cu excepția familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autoritățile de control a bolilor le vor trimite într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus sau le vor amenda cu o sumă uriașă. Ordinul a venit de la agenția centrală responsabilă de controlul bolilor, aceasta fiind însărcinată cu prevenirea unor focare de Covid-19, a declarat, pentru Radio Free Asia (RFA), un rezident din sudul Phenianului.

La jumătatea lunii trecute, un bărbat a fost amendat pentru că a organizat nunta fiului său în locuința familiei. De data aceasta, bărbatul a scăpat de pedeapsa muncii forțate. Astfel, deocamdată, nu este clar de ce unii nord-coreeni primesc doar o amendă pentru încălcarea măsurilor de carantină și alții sunt trimiși la muncă silnică. Potrivit RFA, autoritățile permit organizarea nunților cu respectarea unor măsuri sanitare însă, în realitate, oamenii legii sparg toate adunările mai mari de trei persoane. Pentru că în Coreea de Nord nu s-a raportat niciun caz de Covid-19, inițial nunțile au fost scutite de regula privind numărul maxim de participanți la adunari. Acum însă, această regulă s-a schimbat după ce numărul pacienților suspecți de Covid-19 cu temperatură ridicată a continuat să crească aici din luna iunie.

Presiunea luptei contra-cronometru dată împotriva pandemiei de Covid-19 și amenințarea celui de-al patrulea val de infecții cauzează și multe greșeli în sistemul sanitar. De exemplu, în primăvara aceasta, în Germania, o asistentă medicală care nu credea în vaccinul antiCovid ar fi injectat până la 8.600 de persoane cu o soluție salină în loc de serul potrivit.

După ce aceste detalii au fost descoperite de către poliție, autoritățile au cerut oamenilor vaccinați la centrul din Friesland să meargă din nou pentru a primi încă o doză de vaccin. „Sunt total șocat de acest eveniment. Chiar dacă soluția salină este inofensivă, cei mai mulți dintre cei care s-au vaccinar sunt oameni în vârstă cu risc ridicat în fața virusului”, a declarat Sven Ambrosy, un consilier local.

Cu toate că numele suspectei rămâne anonim, se cunoaște faptul că femeia distribuia mesaje sceptice despre vaccin pe rețelele sociale. În prezent, nu este clar dacă asistenta medicală a fost arestată sau acuzată în acest caz, dar NRD transmite că s-ar afla în custodia unei unități speciale care investighează infracțiunile motivate politic.

Un alt eveniment neplăcut a avut loc săptămâna trecută în Rusia, unde, nouă bolnavi de Covid-19 au murit în urma ruperii unui tub de oxigen. Potrivit Ministrului Sănătății, toți cei nouă pacienți internați la un spital din Vladikavkaz, capitala Republicii Osetia de Nord, au murit din cauza lipsei de oxigen. În momentul tragediei, 71 de pacienți erau internați la terapie intensivă, dintre care 13 erau conectați la respirație artificială.

„Problema a fost descoperită rapid și soluționată în 30-40 de minute, iar ceilalți pacienți au fost ajutați cu butelii de oxigen și surse de oxigen de urgență”, a adăugat Ministrul.

Etichete:

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page