top of page

Pfizer insistă și pentru a treia doză din vaccinul său, motivând o protecție ″impresionantă″Nu de multe ori, specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au criticat decizia țărilor bogate de a cumpăra doze uriașe de vaccin anti-Covid-19, pe care de cele mai multe ori trebuie să le arunce pentru că își pierd valabilitatea înainte de a-i convinge pe oameni să le folosească. Alte țări, impun vaccinarea copiilor și adolescenților, în ideea că astfel se poate atinge mai repede, imunitatea de turmă. Potrivit experților, imunizarea tinerilor poate fi amânată însă ceea ce este important în acest moment reprezintă ajutorul țărilor sărace care nu au început încă campaniile de vaccinare sau nu își permit achiziționarea de mai multe doze pentru a acoperi necesarul protecției minime.

Pentru că pandemia a însemnat nu doar un cumul de daune pentru întreaga omenire, ci și succesul și câștiguri mari pentru campaniile farmaceutice, cei de la Pfizer insistă să recomande o a treia doză din vaccinul său pentru a impulsiona puternic protecția împotriva variantei Delta a coronavirusului, considerată în acest moment cea mai mare amenințare în lupta cu pandemia. Astfel, în timp ce fiecare doză produsă este plătită de guvernele țărilor cumpărătoare, Pfizer a găsit oportună tulpina Delta pentru a se asigura că va înregistra și mai multe câștiguri. În acest sens, compania farmaceutică americană a anunțat în cursul zilei de ieri, că o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 poate să ajute foarte mult în lupta împotriva variantei Delta, comparativ cu schema de vaccinare care implică momentan, administrarea a două doze.

Compania Pfizer justifică recomandarea sa menționând că anunțul este susținut de baza datelor preliminare ale unui studiu efectuat în acest sens. Astfel, aceste date arată că o a treia doză de vaccin produce de 5 ori mai mulţi anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi de peste 11 ori mai mulţi anticorpi la persoanele din grupa de vârstă 65-85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creaţi după a doua doză. În acest sens, specialiștii de la Pfizer estimează că această a treia doză de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, faţă de schema alcătuită din două doze.

″Este nevoie de o a treia doză de consolidare într-un interval cuprins între 6 şi 12 luni după vaccinarea completă pentru a menţine nivelurile ridicate de protecţie ⁣ împotriva Covid-19, în condiţiile în care Delta este varianta coronavirusului ⁣cea mai transmisibilă ⁣ observată până în prezent″, au explicat managerii acestei companii americane.

″Studiul prezentat, încă nefinalizat şi care încă nu a fost evaluat de alţi experţi din domeniu, mai arată că doza de consolidare administrată la cel puţin o jumătate de an după a doua doză de vaccin este bine tolerată şi generează niveluri înalte de anticorpi împotriva coronavirusului original şi variantei Beta″, informează Protv. La începutul lunii iulie, Pfizer anunțase că intenţionează să solicite Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) autorizarea administrării celei de-a treia doze din vaccinul anti-Covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu compania farmaceutică germană BioNTech.

Între timp, varianta Delta continuă să se răspândească din ce în ce mai mult, ridicând numărul zilnic de noi infectări la cifre record. În Statele Unite, autoritățile impun chiar și celor vaccinați să poarte din nou masca de protecție, în interior, în locurile cu risc crescut. „Mai sunt mulți oameni nevaccinați. Pandemia de acum este o pandemie a celor nevaccinați. Așa că, vă rog, vă rog, vă rog, vă rog, dacă nu sunteți vaccinat, protejați-vă pe voi și pe copiii voștri. Este important!”, a transmis Joe Biden, președintele SUA.

Potrivit experților, din cauza măsurilor de relaxare timpurii și a variantei Delta a virusului este așteptată o explozie a infectărilor începând cu a doua jumătate a lunii august. În prezent, Casa Albă a anunţat că frontierele Statelor Unite rămân în continuare închise pentru turiştii străini.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page