top of page

Oamenii de știință au descoperit o nouă variantă a coronavirsului în Africa de SudNoul coronavirus nu încetează din a-i surprinde pe experții din domeniul sanitar cu puterea sa de dublicare în diferite variante, care mai de care mai amenințătoare în lupta împotriva pandemiei. Astfel, în timp ce multe persoane se pregătesc de sărbătorile de iarnă, oamenii de știință au anunțat în cursul zilei de azi că o nouă variantă a noului coronavirus - C.1.2 -a fost descoperită în Africa de Sud, cea mai afectată ţară africană de pandemie şi care se confruntă cu o nouă intensificare a epidemiei Covid-19.

Am descoperit, din nefericire, o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a anunţat într-o conferinţă de presă virusologul Tulio de Oliveira.

Între timp Europa restrânge oportunitățile de călătorie a oamenilor, de teama răspândirii accelerate a variantei Delta. Dacă Austria și Slovacia au impus noi lockdown-uri, Italia s-a decis asupra noilor restricții dure pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid.

În ciuda faptului că 84% dintre italieni sunt imunizați, guvernul de la Roma impune măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea. Astfel, conform noilor reguli, care vor intra în vigoare la data de 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în sălile de cinema, în restaurante și nu vor mai putea participa la evenimente sportive. De altă parte, vaccinarea obligatorie, care este deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății, va fi extinsă pentru personalul din școli, polițiști și militari, începând cu 15 decembrie.

„Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a afirmat premierul italian, Mario Draghi.

Mai mult, guvernul italian a înăsprit și regulile de folosire a certificatului verde. Documentul va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public, însă va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinați, ci și de cei care au dețin un test, efectuat recent, cu rezultat negativ.

Tot legat de certificatul verde, Germania a luat hotărârea de a-l impune obligatoriu la locul de muncă și în mijloacele de transport. Astfel, ăersoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test de Covid-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă.

Strategiile menite să îi determine pe oameni să se vaccineze împotriva coronavirusului par să îi forțeze pe unii anti-vacciniști să recurgă la metode neortodoxe de a intra în posesia certificatului verde. Refuzând în continuare să se vaccineze, mulți se simt nevoiți „să pună mâna" pe un certificat verde care să le permită intrarea în locurile unde accesul ar fi restricționat celor nevaccinați.

În acest sens, un medic care profesa lângă Paris a fost reţinut de poliţie fiind suspectat că ar fi vândut cel puțin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata. Conform unei surse din cadrul poliției, medicul, în vârstă de 56 de ani care deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris a fost arestat împreună cu presupuşii complici ai acestuia, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, precum şi circa 20 de cumpărători.

În timpul percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate, teste PCR false și circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro.

„Aceste cazuri de falsificare legate de pandemia de Covid-19 implică adesea persoane angajate în centre de vaccinare (...) care folosesc codul medicului pentru a emite certificate false, însă rareori un medic care vrea să facă profit. Investigaţiile au demonstrat că pacienţii nu s-au prezentat niciodată la cabinet. Cei circa 20 de clienţi aflaţi în custodia poliţiei, toţi peste 18 ani, nu se opun în mod deosebit vaccinării, însă perioada de vară le-a motivat achiziţiile frauduloase: Unele ţări au cerut o schemă completă de vaccinare şi ei au plătit preţuri exorbitante pentru a pleca în vacanţe”, a declarat sursa din cadrul poliţiei.

O situație asemănătoare a fost descoperită și în Belgia unde, un medic este anchetat după ce ar fi vaccinat „la chiuvetă” circa 2.000 de persoane. Practic, acesta ar fi încasat bani să-i introducă pe pacienți în platforma fără să îi imunizeze ca să poată beneficia de certificatul verde.

Doctorul a ridicat suspiciuni după ce un număr foarte mare de persoane au fost adăugate în platforma într-o perioadă scurtă.

Etichete:

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page