top of page

Numărul persoanelor care au ales să se imunizeze împotriva Covid-19 s-a prăbușit cu 50%


După săptămâni întregi în care România ocupa primul loc în Europa și locul doi în lume în ceea ce privește numărul zilnic de decese cauzate de coronavirus, spitalele și morgile din țară au ajuns arhipline. De teama că se vor îmbolnăvi iar sistemul sanitar românesc nu îi va putea salva, mulți români au luat cu asalt centrele de vaccinare.

Dacă inițial, cifra celor imunizați cu prima doză anti-Covid a atins recorduri nemaiîntîlnite din primăvară, numărul românilor case se vaccinează s-a prăbușit în ultimele 24 de ore când doar 80.000 s-au imunizat. Practic, numărul persoanelor care au ales să se imunizeze împotriva Covid-19 s-a prăbușit practic cu 50% față de acum o săptămână.

Potrivit datelor CNCAV dintre acestea 48.985 au primit prima doză, 12.655 a doza a doua și 18.540 a treia doză.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în România s-au vaccinat cu schema completă 6.334.747 de persoane, ceea ce reprezintă circa 33% din populația țării. Din nefericire, procentul este unul foarte redus, în condițiile în care Covid-19 face ravagii în rândul celorlalți 64% nevaccinați.

În timp ce majoritatea românilor sunt reticenți cu privire la vaccin din diferite motive, personalul sanitar admite că a epuizat în lupta cu noul coronavirus și cere oamenilor să își facă partea de a se proteja. În acest sens, o asistentă medicală din Sibiu, care îngrijeşte de doi ani de zile pacienţi cu COVID-19, a declarat că o revoltă faptul că i-a rugat pe mulţi sibieni să se vaccineze, iar ei nu au ascultat, după care s-au infectat.

„Ce mă revoltă? Mă revoltă că am mers în campanii de vaccinare şi i-am rugat să se vaccineze şi nu s-au vaccinat şi acum sunt la noi bolnavi. (...) Vă rog, vaccinaţi-vă!”, a mărturisit Mihaela Oprean, asistentă la Spitalul General Căi Ferate (C.F.) din Sibiu.

Şi colega Mihaelei Oprean prezentă duminică la Maratonul vaccinării de la Sibiu, Gabriela Stoian, asistentă de Radiologie, a declarat că este surprinsă că încă mai există oameni care nu cred că virusul există şi că boala COVID-19 poate să fie mortală. “Orice caz te marchează. Decesul este chiar ultima fază, dar până la deces, te poate marca orice! (...) Ce mă revoltă? Faptul că ei nu cred că există virusul. Sunt mulţi care nu cred. Eu i-aş băga în zona roşie, unde sunt pacienţii cu COVID-19 şi poate atunci ar crede sau să vadă cum arată plămânii unor pacienţi infectaţi şi poate atunci ar crede că există virusul. Am avut cazuri când mai aveau 5 % din plămâni. Eu cred că oricine ar înţelege. Ce le-aş spune tuturor? Vaccinaţi-vă!”, a arătat Gabriela Stoian, asistent medical Radiologie la Spitalul General C.F. Sibiu.

Pentru a-i motiva pe sibieni să se vaccineze, chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean din Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a vaccinat în weekend la sediul Filarmonicii. Aici, la acest centru care a funcţionat doar în weekend, s-au imunizat în total 554 de persoane, fiind prezente cadre medicale de la trei spitale din municipiul reşedinţă: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul General C.F. ″În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.338 de persoane împotriva COVID-19, dintre care 700 cu doza I, 162 cu doza II şi 476 cu doza III, fiind administrate 292 doze de vaccin Johnson&Johnson şi 1.046 doze vaccin Pfizer”, a transmis ieri, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page