top of page

Noua tulpină sud-africană a coronavirusului a fost confirmată în Germania



Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus se desfășoară cu o viteză remarcabilă în unele țări, în timp ce în altele, autoritățile se lovesc de suspiciunile și temerile oamenilor cu privire la serurile promovate parcă prea forțat. Între timp, noile variante ale coronavirusului continuă să se răspândească pe teritoriul mai multor țări făcând lupta împotriva Covid-19, o cursă contra-cronometru. Din izolare, mulți oameni speră că 2021 va fi anul în care autoritățile vor pune capăt acestei pandemii, mulți fiind deja frustrați de pierderile pe care au fost forțați să le accepte.

Din păcate, situația nu este una din ce în ce mai bună, având în vedere că mai multe țări au descoperit diferite mutații ale coronavirusului. Una dintre acestea este chiar Germania unde, marți, a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în timp ce varianta britanică a virusului îngrijorează tot mai mult guvernul de la Berlin. „Persoana testată pozitiv a revenit în Germania împreună cu familia sa după un sejur în Africa de Sud. Primele teste moleculare PCR efectuate în a cincea zi după sosirea membrilor acestei familii au avut rezultat negativ. Dar unul dintre ei a prezentat apoi simptome uşoare de infectare, astfel că a fost efectuat un nou test, care a confirmat mutaţia denumită B.1.351”, informează Agerpres.

Cu două variante ale coronavirusului pe teritoriul său (cea sud-africană și cea britanică), Cancelarul german, Angela Merkel avertizează că numărul zilnic al cazurilor de Covid-19 ar putea crește cu până la zece ori în următoarele trei luni.

De altă parte, autoritățile italiene au scos la lumină faptul că s-a identificat un nou „pacient zero” care a fost infectat cu coronavirus în noiembrie 2019. Această descoperite dovedește faptul că noul coronavirus curcula deja în Europa înainte ca autoritățile chineze să alerteze lumea cu privire la focarul de la Wuhan.

„Unei femei de 25 de ani din Milano i s-a efectuat o biopsie a pielii, după ce a suferit o erupție cutanată în ​​noiembrie. Descoperirile publicate într-un jurnal medical britanic sugerează că virusul a ajuns deja în nordul Italiei până în toamna anului 2019, cu câteva săptămâni înainte de primul caz cunoscut anterior, un băiat de patru ani care a avut boala în decembrie. Femeia devine astfel, cel mai nou „pacient zero” din Italia, dar cercetătorii cred că boala a fost în țară înainte de noiembrie. Probele de sânge prelevate de la pacienții cu cancer din Milano și testate ulterior pentru Covid au sugerat că boala a fost prezentă încă din septembrie”, informează Protv.

Oficial, italienii nu au depistat primul caz de contaminare cu Covid-19 până la sfâțitul lunii ianuarie 2020 și câteva săptămâni mai târziu a devenit prima țară occidentală care a fost lovită de coronavirus și astfel, epicentrul pandemiei în Europa. Femeia ar fi apelat la medici din cauza unei erupții pe piele și a durerii în gât – unele dintre simptomele mai puțin frecvente ale Covid-19, alături de diaree și dureri de cap. După ce au efectuat o biopsie, cercetătorii au păstrat proba și au comparat-o ulterior cu cele ale pacienților contaminați cu coronavirus. În iunie anul trecut, femeia a descoperit că are anticorpi, suferând faptul că a fost infectată. Alte studii au sugerat că virusul era deja prezent în Franța, Brazilia și Statele Unite înainte de sfârșitul anului 2019.

La un an de la declanșarea pandemiei în Europa, lupta cu noul coronavirus continuă să fie la fel de intensă ca la începutul ei. Pe lângă restricțiile draconice impuse de autoritățile mai multor țări, țările membre ale Uniunii Europene au acum și vaccinurile pentru a salva cât mai multe persoane. Potrivit secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, „țările membre ale Uniunii Europene trebuie să administreze împreună vaccinurile omologate pentru a putea spera la ridicarea din primăvară a unor restricţii impuse pentru stăvilirea pandemiei de coronavirus”. „Sperăm la mai puţine restricţii din primăvară, însă nimeni nu ştie când va reveni situaţia la normal. Ar fi absurd să avansăm o dată. Portul măştii şi gesturile-barieră vor rămâne multă vreme. Ridicarea măsurilor de carantină şi a interdicţiilor de circulaţie va depinde de succesul campaniilor de vaccinare, însă nimeni nu ştie unde ne vom situa în luna iunie. Trebuie să avansăm cât mai repede posibil. Ajustăm comenzile de vaccinuri şi livrările au loc într-un ritm mai satisfăcător decât se anticipa, însă în fiecare zi trebuie apărat cadrul european. Trebuie să vaccinăm împreună şi cu aceleaşi contracte. Cum vreţi voi ca Europa să scape de această pandemie dacă o ţară europeană nu are vaccinuri, dacă o ţară europeană şi populaţia ei nu sunt protejate? Nu trebuie să existe contracte bilaterale” şi, din informaţiile pe care le deţin nu există astfel de contracte. Dacă a existat un proiect de negociere bilaterală, acesta a fost îndepărtat”, a declarat el în timpul unui briefing în marja unor discuţii la Comisia Europeană.

De acord cu afirmațiile oficialului francez este și Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Prevăd o primăvară dificilă, în condiţiile în care numărul de vaccinări creşte, însă încet, iar evoluţia contaminărilor continuă să fie îngrijorătoare”, a declarat aceasta.

Etichete:

Komentáře


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page