top of page

Marea Britanie a aprobat folosirea medicamentului antiviral oral Paxlovid, împotriva Covid-19


În numai o lună de la apariția sa, noua variantă a coronavirusului, Omicron, a provocat o explozie de cazuri de infectare la nivel mondial, fiind mult mai contagioasă decât tulpina Delta, responsabilă de un număr covârșitor de contaminări și decese înregistrate anul trecut. În Europa însă, Omicron pare să fi scăpat de sub control în timp ce mai multe țări anunță recorduri de îmbolnăviri. În Londra, spitalele au rămas deja fără persoanl medical fapt pentru care, Guvernul britanic a decis să trimită armata în ajutor.

„În jur de 200 de membri ai forțelor armate urmează să fie trimiși la Londra pentru a susţine sistemul de sănătate al Regatului Unit (NHS), care este afectat de lipsa de personal din cauza cazurilor de COVID-19. Desfăşurarea include 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceştia în carantină. Angajaţii MoD vor fi desfăşuraţi în 40 de echipe a câte 5 oameni - un medic militar şi patru membri ai personalului de asistenţă - şi vor fi detaşaţi în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei. Se aşteaptă ca ei să fie în misiune timp de trei săptămâni. De asemenea, 32 de militari vor susţine Serviciul Central de Ambulanţă, lucrând alături de paramedici până la sfârşitul lui martie”, a declarat Ministerul Apărării britanic (MoD).

Acest anunţ survine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

„Bărbaţi şi femei din cadrul forţelor armate au venit încă o dată în sprijinul colegilor dedicaţi din sistemul naţional de sănătate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea naţiunii (britanice) în faţa COVID-19”, a precizat Ministrul apărării britanic, Ben Wallace.

Pe de altă parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfăşurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului să nege existenţa unei “crize de personal” în sistemul naţional de sănătate.

Bazându-se pe rata mare de vaccinare, premierul britanic evită să impună carantina temându-se de posibilele efecte asupra economiei țării. Pentru a se asigura că se depun toate eforturile ncesare în lupta cu pandemia de coronavirus, Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi a produselor de sănătate (MHRA) a aprobat ieri, folosirea medicamentului antiviral oral al Pfizer, Paxlovid, pentru persoanele care au o formă uşoară până la moderată de Covid 19 şi care prezintă un risc de agravare a bolii.

„Paxlovid este un medicament antiviral cu o combinaţie de ingrediente active, PF-07321332 şi Ritonavir, care fac parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în prezent pentru tratarea HIV, hepatitei C şi a altor boli virale, care acţionează prin împiedicarea virusului de a se replica. Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste cu forme uşoare până la moderate de Covid 19 şi cel puţin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Printre aceşti factori de risc se numără obezitatea, vârsta înaintată (60 de ani şi peste), diabetul zaharat sau bolile de inimă”, informează Protv.

Pastila vine sub forma a două ccomprimate care se iau împreună, de două ori pe zi, pe cale orală, timp de cinci zile. Potrivit unui studiu clinic, o cură de cinci zile de tratament cu Paxlovid a redus cu 89% riscul de spitalizare şi de deces legat de COVID-19 în decurs de 28 de zile, în comparaţie cu un grup placebo, atunci când tratamentul a fost început în termen de trei zile de la debutul simptomelor.

Numărul de spitalizări şi decese a fost de 0,8 la sută în grupul tratat cu Paxlovid, comparativ cu 7 la sută în grupul placebo.

Astfel, Paxlovid este cel mai eficient atunci când este administrat în stadiile incipiente ale infecţiei şi, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil şi în termen de cinci zile de la începerea simptomelor.

Etichete:

コメント


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page