top of page

Joe Biden propunere guvernelor locale să îi plătească pe americani pentru a se vaccinaRăspândirea alarmantă a variantei Delta de coronavirus îi determină pe oficialii mai multor țări să recurgă la re-impunerea unor măsuri stricte, în ciuda faptului că sezonul estival și reușita campaniilor de vaccinare i-a făcut inițial să fie mai relaxați și să ofere oamenilor libertatea mult așteptată. Din păcate, numărul cazurilor noi de infectări înregistrează recorduri peste recorduri, fapt pentru care autoritățile nu vor să mai piardă timpul și cer întărirea poziției în fața acestei variante extrem de contagioase. Din acest motiv, Germania a decis ca din acest weekend, să nu mai primească turiști fără dovada imunității la Covid (însemnând o adeverință potrivit căreia se atestă faptul că au fost vaccinați) sau un test negativ. Această decizie vine în urma îngrijorării asupra numărului crescut de cazuri în destinațiile turistice unde germanii se duc în vacanță. La întoarcere, aceștia pot aduce cu ei virusul și astfel, pot alimenta valul patru al pandemiei.

Până în prezent, Germania s-a hotărât să solicite un test negativ sau o dovadă a imunității doar celor care sosesc din așa numitele „zone de risc”, zone cu incidență ridicată sau zone cu variante mai agresive ale virusului, precum Marea Britanie, Spania sau Olanda. Potrivit principalului sau organism de combatere a bolilor, Institutul Robert Koch pentru Boli Infecțioase, Germania a înregistrat 3.142 de noi infecții în ultimele 24 de ore. De altă parte, media cazurilor noi zilnice înregistrate în Marea Britanie se ridică la aproape 30.000.

Dacă inițial, campania de vaccinare din Germania a debutat într-un ritm extrem de lent, acum vaccinarea pe scară largă a reușit să administreze cel puțin o doză de ser anti-coronavirus unui procent de 61,3% din populație, reducând dramatic severitatea și letalitatea bolii.

De altă parte, hotărâte să câștige o protecție sporită în lupta cu varianta Delta, autoritățile din Israel au anunțat oficial că va începe vaccinarea cu a treia doză de ser Pfizer persoanelor trecute de 60 de ani. Până în prezent, au fost deja inoculate cu acest rapel peste 2.000 de persoane cu imunitate precară. Cu acest anunț, Israelul devine prima țară din lume care le oferă cetățenilor săi un boost de imunizare, injectându-le o a treia doză de vaccin anti-Covid.

“Anunţ în această seară începutul campaniei de vaccinare cu a treia doză de vaccin. În această etapă, vaccinul va fi oferit celor peste 60 de ani, la cinci luni după ce au primit cea de-a doua doză. Cel puţin 2.000 de oameni au primit a treia doză de vaccin Pfizer până acum, fără să fie înregistrate efecte adverse. Realitatea dovedeşte că vaccinurile sunt sigure. Realitatea dovedeşte şi că vaccinurile protejează faţă de cazurile severe şi mortale. Şi, la fel ca în cazul vaccinului antigripal care trebuie reînnoit periodic, e la fel şi în acest caz”, a declarat noul premier israelian, Naftali Bennet.

Peste Ocean, acolo de unde este originar vaccinul Pfizer, experții avertizează că virulenta tulpină Delta și stagnarea vaccinării irosesc eforturile de până acum, dar nu recomandă a treia vaccinare. Totuși, compania Pfizer a anunţat rezultatele unui studiu ce arată că o a treia doză creşte “puternic” protecţia în faţa variantei Delta. Conform chirurgului general al Statelor Unite spune însă că nu a fost luată o decizie la nivel federal în legătură cu administrarea celei de-a treia doze. ”Într-un final, toate informaţiile adunate vor sta la baza oricărei decizii legate de o a treia doză, dar în acest moment nu recomandăm oamenilor o doză suplimentară”, a mărturisit Dr. Vivek Murthy, US Surgeon General.

În schimb, Casa Albă a luat o altă decizie și anume, să impună angajaților agențiilor federale să poarte obligatoriu masca de protecție în interior, inclusiv să le spună șefilor dacă s-au vaccinat sau nu. Cei care nu sunt imunizați sunt nevoiți să se testeze des.

Între timp, președintele american, Joe Biden caută să îi convingă pe cetățeni să se vaccineze cât mai repede pentru ca Statele Unite ale Americii să poată ține sub control pandemia de Covid-19. Una dintre strategiile sale o reprezintă propunerea guvernelor locale de a plăti oamenii pentru a se vaccina. Oferirea acestor recompense este o metodă spontană de a-i impulsiona pe americanii reticenți să se vaccineze, având în vedere că varianta Delta a coronavirusului are o răspândire tot mai largă în țară, afectându-i în mod special pe cei nevaccinați.

În ciuda faptului că dispun de vaccinuri gratuite, americanii nu s-au înghesuit până acum să se imunizeze, fapt care a făcut ca SUA să se situeze în urma altor state dezvoltate în ceea ce privește rata de vaccinare. Din păcate, eforturile Casei Albe de a-i determina pe cei care ezită să se vaccineze s-au lovit de un zid de dezinformare și diviziune politică. „În prezent, prea mulţi oameni mor sau privesc cum cineva drag moare. Odată cu libertatea vine şi responsabilitatea. Aşadar, vă rog să fiţi responsabili. Vaccinaţi-vă pentru voi, pentru oamenii dragi, pentru ţara voastră”, le-a spus Biden reporterilor la Casa Albă.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page