top of page

După 17 luni de absență, teatrele din New York și-au redeschis porțile publiculuiÎn timp ce mai multe țări revin la măsurile de restricție menite să evite răspândirea pandemiei de coronavirus, susținută în prezent de amenințarea variantei Delta (cunoscută ca fiind cea mai contagioasă dintre toate mutațiile depistate până în prezent), New Yorkul a revenit la viață, după 17 luni în care sălile de teatru de pe Broadway au fost închise.

Această revenire a fost primită cu mult entuziasm de către public, bucuros că se poate delecta cu reluarea celor mai de succes spectacole de dinainte de pandemie, precum „The Lion King”, „Hamilton” și „Wicked”. Conform Protv, „la Wicked, publicul a ovaționat frenetic, în picioare, stingerea luminilor în sală. Molipsită de bucuria spectatorilor, protagonista show-ului, actrița Kristin Chenoweth, a apărut de după cortină pentru a-i saluta. Uralele au continuat și pe primele secvențe ale spectacolului”.

De asemenea, și la reprezentația cu „The Lion King”, cântecul "The Circle of Life" a fost acoperit de aplauze şi urale. „Vreau să vă aplaud, pe voi, spectatorii, pentru că aveți dorință, entuziasmul și curajul să deschideți drumul! Teatrul reprezintă seva și sufletul orașului!", a spus Julie Taymor, regizorul The Lion King.

La piesa „Hamilton”, fiecare star a fost nevoit să facă o pauză pentru ca aplauzele primite la intrarea în scenă să se domolească pentru a se face auzit. „A durat șase ani să facem spectacolul. Bine că n-a mai fost nevoie de șase ani ca să ne întoarcem! Vă mulțumesc pentru că v-ați vaccinat, purtați măști și sprijiniți teatrul!”, a transmis Lin-Manuel Miranda, creator „Hamilton”.

Condițiile principale pentru ca teatrele de pe Broadway să fie redeschise au constat în purtarea obligatorie a măștilor de protecție și deținerea unui certificat de vaccinare care a fost verificat temeinic la intrare.

Redeschiderea teatrelor a creat o atmosferă incendiară și în Times Square aducând totodată clienți și restaurantelor, barurilor si cafenelelor din zonă. „N-are nimeni un glob de cristal care să ne spună viitorul, dar să fim optimiști și să ne bucurăm de întoarcere”, a menționat Randy Talbot, angajat la Carmine's Restaurant.

„Înainte de martie 2020, teatrele de pe Broadway aveau 97.000 de angajaţi şi contribuiau anual cu 15 miliarde de dolari la economia New York-ului. La redeschidere, organizatorii au anunțat eliminarea pauzelor din spectacole și a sesiunilor de autografe de la intrarea actorilor. În plus, cele mai multe show-uri au fost scurtate, astfel încât să nu depășească 90 de minute”, informează Protv.

Între timp, în restul lumii, lupta împotriva Covid-19, și împotriva tulpinei Delta în mod deosebit, este susținută de campaniile de vaccinare. Din păcate, în Japonia, specialiștii au descoperit substanțe străine în vaccinul produs de compania americană Pfizer și germanii de la BioNTech, care este utilizat pentru imunizarea populației din orașul japonez Sagamihara.

Conform Rador, „se subliniază că personalul medical din trei locații diferite a identificat, în timpul unei examinări vizuale, 18 doze de vaccin care conțin particule dintr-o substanță albă necunoscută. În toate aceste cazuri, vaccinarea cu aceste doze nu a avut loc. Un alt caz similar de depistare a unei substanțe străine într-un vaccin Pfizer a fost înregistrat cu o zi mai devreme în Kamakura. Autoritățile din ambele orașe nipone au cerut producătorului desfăşurarea unei investigaţii”.

Anterior, Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat suspendarea utilizării a aproximativ 1,63 milioane de doze de vaccin produse de compania americană Moderna.

Etichete:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page