top of page

Crăciun stricat de pandemia de coronavirusÎn ciuda faptului că multe țări au încercat să prevină o catastrofă emoțională pentru oameni și au compromis luna noiembrie pentru a salva Crăciunul, apariția unei noi tulpini a coronavirusului, cu 70% mai contagioasă, i-a determinat pe liderii europeni și nu numai, să închidă totul pentru a evita răspândirea virusului și a copleși cadrele medicale în prag de sărbători. Astfel spus, după ce au fost izolați o lună întreagă în perioada în din an cu puține de pre lumină pe zi, omenirea trebuie să facă față unei alte serii de măsuri și restricții, fix în cele mai importante săptămâni din an.

Totuși, dacă celelalte țări se confruntă cu un al doilea lockdown național, Israelul suferă și mai mult după ce, este pe punctul să impună a treia carantină parțială. Începând din această duminică amiază, autoritățile israeliene pregătesc două săptămâni de restricții cu scopul de a opri creșterea numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus.

Conform guvernului israelian, în lockdown-ul parțial sunt interzise vizitele în locuințele persoanelor care nu sunt membri apropiați ai unei familii. Mai mult, se interzic categoric reuniunile de peste 10 persoane în interior și de 20 de persoane în exterior. Deplasările la distanţe mai mari de 1 kilometru de locuinţă vor fi permise doar în cazuri excepţionale. Centrele comerciale şi facilităţile de recreere vor fi închise complet, iar restaurantele vor putea doar să livreze consumaţia. Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, însă cu restricţii.

În prezent, bilanțul înregistrat de Israel de la începutul pandemiei a ajuns la 385.000 de contaminări. Numai în ultimele 24 de ore, aici au fost înregistrate peste 3.500 de contagieri, un record din octombrie.

De teama contaminării cu noua mutație a coronavirusului, Israelul a interzis intrarea tuturor cetățenilor străini pe teritoriul țării sale. Potrivit Premierului israelian, Benjamin Netanyahu, categoria exceptată de la această regulă sunt diplomații.

Un record de contaminări cu noul coronavirus a fost înregistrat și în Rusia. În cursul zilei de astăzi, autoritățile ruse au anunțat oficial 29.935 de contaminări înregistrate în ultimele 24 de ore și 635 de morți cauzate de coronavirus. Oficial, acesta este cel mai mare bilanț înregistrat într-o singură si de la îmceputul epidemiei. În total, Rusia se confruntă cu 2.963.688 de infectări și 53.096 de decese.

De teama răspândirii noului coronavirus dar și de cea a contactării noii tulpini sesizate deja în Anglia și răspândite în Danemarca și Italia, Turcia a deecis prelungirea măsurillor pentru perioada 31 decembie 2020, ora 21:00 până la 4 ianuarie 2021, ora 05:00. „Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile turce au prelungit măsurile deja adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru perioada 31 decembrie 2020, ora 21:00, până la data de 4 ianuarie 2021, ora 05:00. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, potrivit măsurilor adoptate anterior, circulaţia persoanelor este restricţionată în zilele de sâmbătă şi duminică, anume de vineri, ora 21:00, până luni, ora 05:00, pe tot teritoriul naţional, precum şi în timpul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 21:00-05:00. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea ieşi din reşedinţe numai între orele 10:00 şi 13:00 în timpul zilei, iar persoanele sub 20 de ani (născute începând cu data de 01.01.2001) numai între orele 13:00 şi 16:00 în timpul zilei. Această măsură nu se aplică cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul Republicii Turcia în scop turistic. Totodată, cetăţenii străini aflaţi în Turcia în alte scopuri decât cel turistic nu sunt exoneraţi de la obligativitatea respectării restricţiilor menţionate anterior”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

În Statele Unite, în condițiile în care numărul bolnavilor de coronavirus din spitale a ajuns la un nou record – aproape 120.000, milioane de americani călătoresc de sărbători, ignorând total avertismentele specialiștilor și autorităților. Potrivit autorităților, California a devenit primul stat federal american care a înregistrat peste 2 milioane de cazuri de coronavirus. Pe de altă parte, noile estimări indică un total de până la 419.000 decese de Covid până la jumătatea lui ianuarie 2021.În ultimele 24 de ore, SUA au înregistrat peste 228.000 de noi cazuri de infectare. „Acest tip de călătorie (cu avionul) este riscant. Oamenii se înghesuie, când ajung la destinaţie, într-un spaţiu închis. Mă tem, când văd ce se întâmplă, că vom avea un nou val de infectări, peste situaţia dificilă în care deja ne aflăm”, a declarat Dr. Anthony Fauci.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page