top of page

Ultima dezbatere finală dintre candidatul republican, Donald Trump și candidatul democrat, Joe Biden



Încă o confruntare televizată între cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii și planeta va putea începe numărătoarea inversă până la data de 3 noiembrie când va fi anunțat numele celui mai puternic om de pe pământ. Viitorul președinte al americanilor are puterea de a influență direcția pe care o va lua omenirea în următorii patru ani, tocmai pentru că SUA sunt o super-putere mondială în ceea ce privesc domenii precum politica, cultura, tehnologia, armata și economia.

Joi este programată dezbaterea finală dintre candidatul republican, Donald Trump și candidatul democrat, Joe Biden, iar în timpul acesteia, microfoanele vor fi întrerupte pe timpul alocat celuilalt candidat. Această măsura a fost luată pentru a se evita întreruperile şi haosul din prima lor întâlnire televizată. “Fiecare dintre ei va avea la dispoziţie două minute pentru a răspunde întrebărilor moderatorului, timp în care microfonul celuilalt candidat va fi întrerupt. După consumarea celor două minute, candidaţii vor putea relua dezbaterea, de dată aceasta cu microfoanele deschise. Astfel, dorim că rivalii să respecte timpul ce le este alocat, ceea ce va face să progreseze dezbaterea publică în beneficiul spectatorilor”, a anunţat comisia americană pentru dezbaterile prezidenţiale.

“Preşedintele Trump este dornic să dezbată cu Joe Biden, oricare ar fi modificările de ultim moment decise de o comisie părtinitoare, într-o ultimă tentativă de a-i furniza un avantaj candidatului său favorit. Preşedintele Trump intenţionează să vorbească despre afacerile lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, aşa cum o face deja constant. Dacă media nu îi pun aceste întrebări lui Joe Biden, preşedintele o va face şi nu va exista portiţă de scăpare pentru Biden”, a reacţionat directorul de campanie al lui Trump, Bill Stepien, într-un comunicat.

Acțiunea pe care o va lua comisia americană pentru dezbaterile prezidențiale vine în urma celei mai recente confruntări dintre cei doi candidați la cel mai înalt fotoliu din SUA, când, în data de 29 septembrie, Trump l-a întrerupt de 71 de ori pe rivalul său democrat şi a fost întrerupt de acesta de doar 22 de ori. Cei doi urmau să aibă o a doua dezbatere joia trecută, însă comisia a impus un format virtual după ce Trump a fost confirmat cu coronavirus. Preşedintele a respins formatul, aşa încât candidaţii au avut fiecare propria dezbatere, transmisă de canalele de televiziune, doar cu moderator şi public. Dezbaterea de mâine va avea lor la Nashville, statul Tennessee și va fi moderată de Kristen Welker, un corespondent respectat al NBC News la Casa Albă.

Înainte de această dezbatere, Trump s-a menținut ocupat cu un subiect controversat, sperând că anumite dezvăluiri despre contra-candidatul sau îi va aduce avantaj în competiția pentru postul de la Casa Albă. În acest sens, preşedintele american Donald Trump l-a îndemnat marţi pe procurorul general Bill Barr să lanseze o investigaţie pentru corupţie asupra fiului rivalului său democrat Joe Biden. “Trebuie să-l determinăm pe procurorul general să acţioneze. Trebuie să acţioneze şi să acţioneze rapid. Concluziile să fie date publicităţii înainte de scrutinul de la 3 noiembrie. rebuie să numească pe cineva”, a declarat Trump în cadrul unui interviu telefonic pentru Fox New.

Ziarul a relatat că a interceptat o serie de e-mailuri obţinute de pe un laptop pe care Hunter Biden l-ar fi lăsat la reparat, sugerând că Joe Biden şi-a folosit fosta poziţie de vicepreşedinte pentru a-şi îmbogăţi fiul. De altă parte, Joe Biden a negat că ar fi făcut ceva nepotrivit, și a dat asigurări că nu a vorbit cu fiul lui despre afacerea sa.

Alte media au pus sub semnul întrebării autenticitatea conţinutului laptopului.

Un alt subiect pe care Donald Trump îl abordează mereu se referă la problema de sănătate a fiului lui Joe Biden. Pentru a clarifica situația, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a vorbit deschis despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat fiul său, Hunter. „Hunter e inima mea. Și Hunter a trecut prin perioade grele, dar luptă. Nu a renunțat niciodată. E cea mai onorabilă și decentă persoană pe care o cunosc”, a spus Joe Biden, conform Washington Post, referindus-e la problemele cu dependența de droguri cu care s-a confruntat fiul său. În iulie 2019, Hunter Biden a oferit un interviu pentru New Yorker, în care a vorbit deschis despre toate problemele cu care s-a confruntat, în contextul în care acestea ar fi urmat să iasă la suprafață în timpul campaniei electorale. „Toată lumea se confruntă cu durere. Toată lumea are traume. Există dependență în orice familie. Am fost în întuneric. Am fost în acel tunel – un tunel care nu are sfârșit. Nu scapi de așa ceva. Doar înveți cum să te descurci”, a declarat Hunter.

Începută în perioada liceului, lupta lui Hunter Biden cu drogurile s-a accentuat în perioada în care era student la Universitatea Georgetown. În ultimii 15 ani, Hunter a fost internat de mai multe ori în centre de reabilitare, fiind chiar și eliberat din armată după ce a fost testat pozitiv pentru cocaină.

Donald Trump a profitat de dependența lui Hunter pe durata primei dezbateri electorale și a folosit aceste informații pentru a-și denigra contra-candidatul. „Hunter a fost dat afară din armată. A fost dat afară, eliberat dezonorabil din cauza consumului de cocaină. Și nu a avut un job până nu ați devenit vicepreședinte”, i-a spus președintele american Donald Trump contracandidatului său.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page