top of page

India a depășit pragul de 7 milioane de îmbolnăviri cu Covid-19


Pentru un număr din ce în ce mai mare de țări, luna octombrie s-a dovedit o adevărată probă de rezistență în fața pandemiei de coronavirus. În timp ce milioane de oameni s-au întors la serviciu, iar tinerii par să trateze Covid-19 ca pe o problemă pe care o plasează în mâna experților, virusul face din ce în ce mai multe victime. Îngrijorate de modul în care ar putea evolua nivelul de amenințare a acestei pandemii, autoritățile din întreaga lume se pregătesc să intensifice măsurile de restricție impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

În acest sens, Slovacia a impus purtarea măștilor în locurile publice. Potrivit premierului Igor Matovic, în condiţiile în care Slovacia înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de contaminare, o serie de măsuri de “frânare de urgenţă” sunt vizate să intre în vigoare din această săptămână. Începând de joi, restaurantele vor avea voie doar să livreze mâncare, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor fi închise, în timp ce magazinele alimentare şi farmaciile vor fi obligate să aloce o parte din program persoanelor în vârstă. De asemenea, evenimentele majore vor fi, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori. Pentru moment, există discuția despre posibilitatea interzicerii adunărilor publice de peste şase persoane.

Cu un număr de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat până în prezent aproape 19.850 de contaminări și 61 de decese cauzate de Covid-19.

După o vară relativ ușoară, în ultimele săptămâni, oficialii au început să raporteze o creştere a ratei de contaminare a populaţiei cu noul coronavirus.

Tot o creștere semnificativă a numărului de infectari cu Covid-19 a fost confirmată și în India, unde, duminică, s-a depășit pragul de 7 milioane de îmbolnăviri. Mai grav este că această cifră este una extrem de apropiată de cea raportată de Statele Unite, cea mai afectată țară din lume de pandemia de Covid-19. Numai în cursul zilei de ieri, Ministerul indian al Sănătăţii a confirmat aproape 75.000 de noi cazuri. În total, numărul persoanelor infectate în India a ajuns la 7,05 milioane. În prezent, India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume după Statele Unite, care au confirmat 7,7 milioane de cazuri.

Cu toate acestea însă, experții sunt de părere că cifrele reale ale contaminărilor în India ar putea fi mult mai mari decât cele prezentate, în condițiile în care nu toți bolnavii reușesc să șifacă testul. În ceea ce privește numărul deceselor cauzate de noul coronavirus, acesta a ajuns duminică în India la 108.334, fiind mai mic decât cel raportat în Statele Unite, care au înregistrat 214.305 de decese asociate acestei maladii. Conform specialiștilor, printre factorii care pot să explice aceste cifre se află relativa tinereţe a populaţiei indiene, o posibilă imunitate dobândită graţie altor maladii şi mai puţine declaraţii de confirmare a cazurilor de Covid-19. „Creşterea numărului de infectări s-a produs în India într-o perioadă în care guvernul continuă să ridice măsurile de restricţie pentru a stimula economia naţională, puternic afectată după izolarea strictă a populaţiei impusă în luna martie. Joi, cinematografele indiene urmează să se redeschidă - dar vor funcţiona la jumătate din capacitate -, iar experţii din domeniul medical se tem că apropiatul sezon al sărbătorilor locale, în timpul cărora se reunesc mulţimi uriaşe de oameni cu ocazia unor ceremonii publice, va agrava situaţia sanitară din ţară”, informează Protv.

Lăudați pentru modul în care gestionează criză sanitară provocată de noul coronavirus, germanii lansează un apel către populație, reamintind cât de importantă este aerisirea regulată a unor spații închise. Potrivit Guvernului de la Berlin, această rezoluție trebuie să devină o regulă sanitară principală, alături de distanțarea socială și purtarea măștii.

“Având în vedere că temperaturile au scăzut, trebuie să fim atenți la perioada petrecută în spații închise pe timp de toamnă și iarnă, precum și la sezonul iminent de gripă. Acest lucru este valabil mai ales în domeniul activităților de agrement și al sărbătorilor private, care s-au dovedit recent a fi principalele surse ale transmiterii comunitare a virusului. Scopul strategiei naționale trebuie să rămână evitarea apariției unei epidemii necontrolate, pentru a menține nivelurile de infecție scăzute astfel încât să poată fi detectată sursa. O aerisire regulată în toate spațiile private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție. În cazul în care nu este posibilă aerisirea spațiilor prin ferestre și ușă, sistemele de ventilație pot contribui la creșterea aportului de aer proaspăt și la reducerea conținutului de aerosoli din aer. Programul de finanțare anunțat în această rezoluție pentru modernizarea sistemelor de ventilație și aer condiționat, în valoare de 500 milioane euro pentru anii 2020 și 2021 este o componentă suplimentară în lupta împotriva pandemiei. Guvernele federale și de stat vor sprijini în acest sens unitățile școlare și de îngrijire, care are o importanță decisivă pentru viitorul tinerei generații. Aerisirea regulată este deosebit de importantă în sezonul rece, deoarece reduce concentrația de virus și, prin urmare, scade riscul de infecție în camere”, se arată în rezoluția publicată pe site-ul guvernului german.

Potrivit recomandărilor autorităților germane, aerisirea înseamnă deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page