top of page

Europa, lovită de un val de creșteri a cazurilor de Covid-19


În ciuda faptului că Statele Unite rămân în continuare cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus din lume (urmată de India și Brazilia), Europa pare să fie regiunea care înregistrează zilnic un număr colosal de noi infectari cauzate de Covid-19. Mai mult, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în cursul zilei de ieri s-a raportat o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial, cu 338.779 de cazuri în 24 de ore, pe fondul accelerării comtaminarilor noi înregistrate în Europa. Cu 96.996 de cazuri noi, acesta este cel mai mare total la nivelul bătrânului continent consemnat până în prezent de OMS.

În ceea ce privește numărul deceselor, acesta a urcat la nivel global cu 5.514, ajungându-se la un total de 1,05 milioane. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, recordul anterior de cazuri noi înregistrate a fost pe 2 octombrie, de 330.340 de cazuri în timp ce numărul record de decese, a fost de 12.393, în data de 17 aprilie. Comparativ cu cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, Europa rămâne trufașă. Până în prezent, datele oficiale arată că India a raportat 78.524 de cazuri, urmată de Brazilia, cu 41.906 şi Statele Unite, cu 38.904 cazuri noi.

Conform mai multor specialiști, infecțiile cu noul coronavirus cresc în 54 de țări, printre care Argentina, Canada și o mare parte din Europa. În Marea Britanie, ultimele 24 de ore au adus încă 17.000 de infectari cu Covid-19. ”Vedem o creştere clară şi susţinută a cazurilor şi a internărilor la spital. Tendinţa este clară şi este foarte îngrijorătoare ”, a spus dr. Yvonne Doyle, director medical pentru Public Health England. “Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut în ultimele şapte zile, iar Germania a raportat joi cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri după luna aprilie”, informează Protv, în timp ce Franța a confirmat pentru a doua zi consecutiv un record de peste 18.700 de cazuri noi.

Cehia continuă să bată record după record fiind în prezent, țara din Uniunea Europeană care are cele mai multe noi cazuri de infectare la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni. Și Germania a confirmat cea mai mare creștere zilnică din aprilie. „Incidenţa cazurilor de infectare creşte în aproape toate regiunile. Acesta, doamnelor şi domnilor, pentru mine este un mare motiv de îngrijorare. Dacă oamenii nu respectă cu strictețe regulile de igienă și distanțare socială, am putea să ajungem și la 10.000 de noi cazuri pe zi. Atunci, Covid-19 s-ar putea răspândi incontrolabil în Germania”, a precizat Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch. În acord cu acesta, Jens Spahn, ministrul german al Sănătății a adăugat: „această pandemie este şi o probă a caracterului, un test de caracter pentru noi, ca societate.”

Bruxelles a decis să închidă barurile, cafenelele și ceainăriile pentru cel puțin o lună, timp în care consumul de alcool este interzis în toate locurile publice. Potrivit autorităților belgiene, în prezent, peste 1.000 din paturile din cele 2.000 de paturi disponibile pentru bolnavii de Covid sunt ocupate. Italia de asemenea, a raportat un nou record de cazuri noi, după șapte luni. În ultimele 24 de ore, guvernul a dat publicității o creștere de încă 3.700 de infecții. Pentru a ține pandemie de coronavirus sub control, premierul italian a hotărât să prelungească starea de urgență până în februarie 2021. „Există o nouă creștere a curbei de contagiune, aşa că am adoptat o rezoluție de a prelungi starea de urgență până pe 31 ianuarie, anul viitor”, a declarat Giuseppe Conte. Totodată, purtarea măștii în spații publice, atât în interior cât și în exterior, este obligatorie în Italia. Amenzile pentru cei care nu respectă regulă pot ajunge chiar și la o mie de euro.

Un alt record de contaminări zilnice a fost înregistrat în Rusia. Cu peste 12.000 de cazuri noi, autoritățile de aici au avut de furcă cu cel mai mare număr zilnic după izbucnirea pandemiei de coronavirus. „Cazurile înregistrate în ţară au crescut cu 12.126 faţă de ziua precedentă, numărul total al infectărilor ajungând la 1.272.238, a declarat un serviciu federal de monitorizare într-un comunicat”. În fapt, Rusia se află pe locul patru la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page