Președintele SUA: “Covid-19 a fost o binecuvântare de la Dumnezeu”
Blamat de medici și de contra-candidatul său democrat în lupta pentru viitoarele alegeri prezidențiale pentru că i-a făcut pe americani să creadă că noul coronavirus este un fleac, liderul de la Casa Albă se menține pe poziții și continuă să vorbească despre Covid-19 și experiența infectării lui, ca despre o binecuvântare. În ciuda faptului că Statele Unite ale Americii sunt în momentul de față cea mai afectată țară din lume de pandemie, cu 7,640,890 de cazuri confirmate și 214,947 de decese (dintr-un total de 36,200,813 de infectari și peste 1 milion de decese la nivel mondial), Trump continuă să nu recunoască seriozitatea noului coronavirus și pentru a nu părea depășit de cauză, acesta profită de recenta infectare pentru a-și da cu părerea despre Covid-19 și a-i laudă nivelul scăzut de amenințare. Revenit la Casa Albă după trei nopți dormite la spitalul Walter Reed din Washington, președintele american s-a apucat să le transmită oamenilor că virusul nu este așa de periculos pe cum se crede. Mai mult, acesta a descris contaminarea sa cu o “binecuvântare de la Dumnezeu”, care l-a expus la tratamente experimentale pe care a promis că le face gratuite pentru toţi concetăţenii săi.
“Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată. Am fost tratat cu medicaţie de la Regeneron Pharmaceuticals fapt care mi-a permis să constat pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta. Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit”, a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri.
Dornic să își continue campania electorală care îl va pune în fața alegerilor prezidențiale din data de 3 noiembrie, liderul în vârstă de 74 de ani a ținut să transmită insistent faptul că se simte bine și este nerăbdător să lucreze pentru americani. Întors la Biroul Oval, Trump a început muncă, fiind deja informat despre planul de stimulare a economiei şi despre uraganul Delta. Potrivit unui oficial al Casei Albe, Trump a intrat în biroul său venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alţii la coronavirus. Pentru că nu poate lua contact cu prea multe persoane, Trump fiind încă infectat cu Covid-19, președintele american caută mereu opțiuni să vorbească cu cei din afară. Pe lângă postările pe Twitter, Donald Trump se mai ține ocupat și cu telefoanele. În cursul zilei de ieri, acesta a vorbit prin telefon cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care s-a aflat el însuşi la terapie intensivă în primăvară din cauza noului coronavirus. “Foarte recunoscător pentru prietenia şi sprijinul lui în timp ce mă recuperăm de la virusul chinezesc. Sunt nerăbdător să lucrez cu el încă mulţi ani, este un tip grozav”, a scris Trump pe Twitter, recurgând la o expresie care agasează Beijingul.
Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă a fost acid comentată de foarte multe persoane. Printre acestea, Michelle Obama, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite a recunoscut că declarațiile președintelui referitoare la Covid-19 sunt din cale afară. Într-un video numit „Argumentul Final”, aceasta l-a numit pe Donald Trump „rasist” și l-a acuzat că răspândește „frică și confuzie” în rândul poporului american. „Ceea ce face preşedintele este în mod clar greşit, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”, a declarat Michelle Obama, referindu-se la valul de manifestaţii împotriva brutalităţilor poliţiei asimilate de Donald Trump „terorismului intern”. „Numai o mică parte din aceste manifestaţii au cunoscut violenţe. În faţa minciunilor lui Trump şi conspiraţiilor nebuneşti repetate iarăşi şi iarăşi, chiar şi oamenilor rezonabili le poate fi teamă. Iar singurul lucru pentru care acest preşedinte este bun într-adevăr este de a utiliza frica şi confuzia şi a răspândi minciuni ca să câştige. Imaginaţi-vă ce înseamnă ca bănuiala să planeze asupra voastră chiar de la naştere, pur şi simplu din cauza culorii pielii voastre. Rasismul, frică, diviziunea. Sunt arme puternice şi pot distruge o naţiune dacă nu le atacăm frontal”, a afirmat fosta Primă Doamnă, îndemnând la mobilizare pentru candidatul democrat, Joe Biden, un lider care are „sufletul, experienţa şi temperamentul necesar pentru a ne conduce spre zile mai bune”.
În mai puțin de o lună de zile, cei peste 245 de milioane de oameni care au drept de vot în Statele Unite vor decide cine va fi cel mai puternic om din lume pentru următorii patru ani. Anul acesta, lupta pentru Casa Albă se dă între actualul președinte Donald Trump, candidat din partea Partidului Republican și Joe Biden, fost vicepreședinte al Statelor Unite, candidat din partea Partidului Democrat.
Pentru că procesul de vot din Statele Unite este unic în lume, o planetă întreagă stă cu ochii pe America zilele acestea. „Cetățenii nu votează direct candidatul favorit, ci electori, care vor alege ulterior viitorul președinte. De asemenea, numărul de electori este diferit în fiecare stat și depinde de populația acestuia. În total, la nivel național există 538 de electori, iar un candidat are nevoie de votul a 270 dintre ei pentru a ajunge președintele Statelor Unite”, informează Protv.