top of page

Plictisit pe patul de spital unde a fost internat cu Covid-19, Trump îi îndeamnă pe americanii să ia


Cel mai putrenic om al planetei s-a infectat de coronavirus după ce luni de zile a refuzat să ia în serios pandemia de Covid-19, tratând-o mai mult în glumă ca dovadă a faptului că în urmă cu câteva luni, președintele Statelor Unite ale Americii le-a recomandat cetățenilor să bea dezinfectant pentru a se asigura că vor sta departe de virus.

În plină campanie electorală și înainte cu o lună de alegerile prezidențiale, liderul de la Casa Albă și soția sa, Melania Trump au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Dacă prima seară, Donald Trump a crezut că poate înfrunta singur simpromele acestui inamic pe care l-a subestimat încă de la începutul anului, a doua zi după confirmarea infectării, președintele american a fost transportat la spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington. La scurt timp însă, Trump a părăsit incinta spitalului pentru a-și saluta adunații în apropiere. Purtând masca și acompaniat de cel puțin alte două persoane, liderul american a fost filmat într-un SUV negru, făcând cu mâna celor adunați lângă spital.

„Domnule preşedinte! Dumnezeule, vă iubesc!” sau „Acolo e! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe preşedintele nostru! Mi-aş da viaţa pentru el, mi-aş da viaţa pentru omul acela!”, se auzea din mulțime. De altă parte, în adunare au existat și persoane care s-au bucurat de faptul că Trump `și-a găsit în sfârșit, nașul`. „Sper că asta să-l trezească la realitate”, a precizat un bărbat, în timp ce una dintre femeile prezente și-a exprimat mirarea cum de a durat atât de mult până când Trump a luat virusul; „N-a respectat absolut nicio regulă de siguranță.Se purta ca și cum e imun, supererou! E doar un om normal. Americii îi place să se creadă o superputere, dar acum nu prea arată ca una. Omule, trebuia să porți mască! Acu’ plătești! Nu-i doresc să moară, dar chiar e cazul să simtă puțin consecințele felului în care a refzuat să facă ce trebuia, să dea un exemplu bun”.

Înainte de călătoria surpriză, liderul americanilor a postat un video pe Twitter în care anunțase că urmează să facă o vizită “marilor patrioţi din stradă”. “Am învăţat multe despre Covid, am învăţat experimentând eu însumi, este şcoala vieţii. Nu este ce citim în cărţi, înţeleg asta şi este ceva foarte interesant. Cred că voi face o mică surpriză marilor patrioţi care sunt în stradă. Sunt acolo de mult timp, au steaguri Trump şi adoră ţara noastră”, a spus el în mesajul video postat joi seară.

Gestul președintelui nu a fost însă unul apreciat de democrați și medici, acuzându-l pe acesta că pune în pericol, fără rost, agenții Serviciilor Secrete. „SUV-ul prezidenţial nu este doar blindat, ci şi închis ermetic împotriva atacurilor chimice, astfel că riscul de transmitere a Covid-19 a fost cât de mare este posibil în afara procedurilor medicale. Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, scris pe Twitter Dr. James Phillips, medic la Walter Reed.

„Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”, a declarat pentru MSNBC, Dr. Esther Choo, medic şi profesor la Oregon Health and Science University. În aceiași notă, democratul Bill Pascrell Jr., membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a spus că evenimentul este „o ruşine nenorocită” în timp ce Eric Swalwell a scris: „este o neglijenţă criminală pentru Donald Trump să expună nesăbuit pe alţii”.

Plătită să îi scuze comportamentul neobișnuit al lui Trump, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a venit în apărarea lui Trump într-un interviu acordat Fox News. „Trump a vrut să le mulţumească susţinătorilor săi şi să dea încredere poporului american că poate trece peste asta”.

În cursul zilei de duminică, medicii transmiteau că starea de sănătate a președintelui se ameliorează iar acesta ar putea fi externat la începutul acestei săptămâni. „Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră„, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed.

În cursul zilei de ieri, Președintele SUA a publicat un șir de postări pe Twitter de pe patul său de spital, reamintind oamenilor să voteze pentru el la viitoarele alegeri prezidențiale. În afara îndemnului de a merge la vot în data de 3 noiembrie, Trump a menționat și câteva dintre obiectivele pe care și le-a propus în cazul în care câștigă un nou mandat. Conform asistenților săi, președintele american se plictișește în spital și este nerăbdător să fie externat. „Este pregătit să revină la un program normal de lucru”, a transmis șeful cabinetului de la Casa Albă, Mark Meadown.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page