top of page

Cel mai important și mai avansat test al vaccinul anti coronavirus a fost întrerupt după ce un paci



În contextul în care pandemia de coronavirus continuă să infecteze oameni pe întreg pământul chiar și la nouă luni de la apariția primului caz de contaminare cu Covid-19, guvernele lumii se gândesc cu teamă la perioada următoare în care elevii s-au întors la școală, iar toamna va aduce cu ea și obișnuitele cazuri de gripă. Îngrijorați că numărul de contaminări ar putea crește și mai mult în următoarele luni, o mare parte din liderii mondiali se gândesc deja la trimiterea oamenilor acasă și izolarea societăților.

Zilele acestea, Secretarul de stat în Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock a mărturisit că speră ca pandemia de coronavirus să nu anuleze Crăciunul. În opinia acestuia este de responsabilitatea fiecărei persoane din țară să se asigure că toate condițiile actuale semnalate de Guvern vor fi respectate. În caz contrar, creșterea numărului de infectări și decese în Marea Britanie ar putea anula Crăciunul și implicit a festivităților. Temerile oficialului britanic vin în urma deciziei luate de premierul Boris Johnson care a interzis adunările în interior și a limitat la șase persoane, numărul celor care se află în spațiile publice. În prezent, Marea Britanie a ajuns la un bilanț de 360.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus și mai mult de 40.000 de decese.

Curios este faptul că recent s-a descoperit că noul coronavirus ar fi apărut în Anglia mult mai devreme a fost recunoscut oficial. Potrivit Daily Mail, un bărbat în vârstă de 84 de ani a murit la sfâșitul lunii ianuarie după ce s-a infectat în data de 28 decembrie, cu trei zile înainte ca noul coronavirus să fie raportat în orașul chinez, Wuhan. Conform autorităților chineze, primele cazuri de Covid-19 au fost depistate chiar înainte de Crăciun, dar guvernul nu a raportat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) până pe 31 decembrie. „Dacă China nu ar fi mințit restul lumii și nu ar fi păstrat secretul atât de mult timp, ar fi putut salva nenumărate vieți”, a acuzat Jane Buckland, fiica bătrânului în vârstă de 46 de ani. „Medicii au fost uimiți de simptomele și afecțiunea plămânilor care a evoluat rapid, crezând inițial că ar fi murit de azbestoză, o afecțiune pulmonară cauzată de lucrul în jurul cimentului de azbest. Probe au fost recoltate și analizate de un legist, după moartea pacientului, astfel că decesul a fost înregistrat ulterior având trecute la cauze: infecție Covid-19 și bronhopneumonie”, informează Protv.

Conform datelor oficiale, China ar fi înregistrat primul deces cauzat de coronavirus pe 11 ianuarie, iar Europa pe 15 februarie. În Regatul Unit, primul deces a fost confirmat în data de 5 martie. „Decesul bărbatului de 84 de ani demonstrează ă a existat o mușamalizare majoră în China în legătură cu acest lucru încă de la început”, a precizat Fostul lider conservator, Iain Duncan Smith.

De altă parte, Organizația Mondială a Sănătății a cerut oprirea imediată a testării vaccinului produs de Oxford după ce un pacient s-a îmbolnăvit. „Siguranța unui potențial vaccin pentru Covid-19 este primul și cel mai important aspect pe care îl avem în vedere”, a declarat coordonatoarea departamentului științific din cadrul OMS. Cu toate că lansarea unui vaccin eficient este considerată un pas crucial în ajutarea economiilor afectate de pandemia de coronavirus, OMS pune pe primul loc sănătatea oamenilor, iar pentru că vaccinul candidat dezvoltat de compania AstraZeneca a avut efecte secundare pe un pacient testat, continuarea testelor a trebuit oprite. „Doar pentru că vorbim despre viteză... nu înseamnă că începem să facem compromisuri sau să facem treabă de mântuială în privinţa a ceea ce ar fi evaluat în mod normal. Procesul trebuie să respecte în continuare regulile jocului. În cazul medicamentelor şi vaccinurilor administrate oamenilor, în primul şi cel mai important rând trebuie să se testeze siguranţa”, a declarat medicul Soumya Swaminathan în cadrul unui eveniment online, amintind că lupta împotriva pandemiei de coronavirus este una care cere unitate și implică toate țările din lume. „Este nevoie de uniune. Dacă fiecare ţară şi fiecare organizaţie încearcă să realizeze acest lucru pe cont propriu, va fi (un proces) îndelungat şi dificil. Este pentru prima dată când omenirea va avea nevoie de vaccinuri în miliarde de doze”, a mai spus Soumya Swaminathan.

Considerat de OMS cel mai important candidat la nivel mondial și cel mai avansat din punct de vedere al stadiului de dezvoltare, vaccinul pe care AstraZeneca îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford se află acum în impas. Până în acest moment, oficialii OMS nu au răspuns la întrebările transmise de Reuters cu privire la decizia companiei de a întrerupe testele clinice la nivel mondial.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page