top of page

Raportat la numărul de contaminări cu Covid-19, Rusia a devenit a treia cea mai afectată țară din lu


Mai întâi China, apoi Iran, Italia, Spania și acum Statele Unite ale Americii. Aceasta este lista țărilor care au ocupat primul loc în clasamentul celor mai lovite țări ale lumii, în ceea ce privesc pagubele umane produse de noul coronavirus. Între timp, Europa și-a actualizat poziția iar după ce Italia și Spania au atins vârful pandemiei, Marea Britanie și Rusia au devenit în prezent, cele mai afectate țări europene. După mai bine de patru luni în care toată planeta a luptat împotriva acestui inamic invizibil, în prezent, la nivel mondial, Covid-19 a contaminat peste 4,1 milioane de persoane și a ucis peste 282.000.

În momentul de față, Rusia atrage cele mai multe îngrijorări după ce în ultimele săptămâni, autoritățile înregistrează zilnic peste 10.000 de cazuri noi cu infectări. În ultimele 24 de ore, rușii au atins un nou vârf al contaminărilor cu noul coronavirus, după ce au fost raportate 11.656 de cazuri noi. Ocupate cu un program masiv de testare, autoritățile au înregistrat până în prezent un total de 221.344 de contaminări cu Covid-19, depășind bilanțul înregistrat de Italia și Regatul Unit. La nivel mondial, doar Statele Unite și Spania au înregistrat mai multe cazuri decât rușii.

În ceea ce privește numărul de decese, cu 94 de morți în ultimele 24 de ore, bilanțul deceselor în Rusia a crescut la 2.009. Potrivit rușilor, mai mult de jumătate dintre contaminările înregistrate sunt în Moscova.

Spania, de altă parte, privește cu optimism spre viitor după ce numărul de morți cauzate de Covid-19 a scăzut astăzi la 123, reprezentând cel mai mic bilanț din ultimele șase săptămâni. Cu o zi în urmă, autoritățile spaniole raportaseră un număr de 143 de morți. În prezent, totalul morților cauzate de coronavirus a ajuns la 26.744. Cu privire la bilanțul contaminărilor, Ministrul spaniol al Sănătății a raportat un număr de 227.436.

În cursul weekendului trecut, autoritățile sanitare chineze au făcut public faptul că la Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19, au fost raportate sâmbătă, cinci noi cazuri de contaminare, dintr-un total de 17 raportate în China continentală. Șapte infectări se referă la persoane venite din străinătate. După ce a fost prima țară a lumii afectată de pandemia de coronavirus, odată cu sfârșitul lunii decembrie, oficialii chinezi s-au mobilizat repede, impunând restricții dure de izolare și prevenție a răspândirii noului coronavirus. Sistemul comunist a trecut de vârful pandemiei iar astăzi raportează un bilanț de 82.918 contaminări și 4.633 de morți.

Potrivit oficialilor din Noua Zeelandă, joi, restaurantele, cafenelele, cinematografele și mall-urile vor fi redeschise De asemenea, se vor relua și călătoriile în interiorul țării. Conform premierului Jacinda Ardern, școlile vor fi deschise de la 18 mai, în timp ce barurile abia din 21 mai. „În continuare, adunările de familie, fie că este vorba de nunţi sau de înmormântări, nu pot fi făcute în grupuri mai mari de 10 persoane. În ceea ce priveşte adunările la evenimente publice, fie că se desfăşoară în aer liber sau în spaţii închise, numărul maxim de persoane care pot participa este de 100”, informează ProTv. În ceea ce privesc călătoriile în afara țării, cetăţenii neo-zeelandezi şi străinii care intră în ţară de peste hotare, vor continua să fie plasaţi în izolare timp de 14 zile sau în carantină dacă au simptome de infecţie cu COVID-19. De la începutul epidemiei de coronavirus, Noua Zeelandă a înregistrat 1.479 de cazuri de infecţie și 21 de decese.

Astăzi, Franța a încheiat oficial perioada strictă de izolare, după ce 54 de zile, cetățenii au trebuit să suporte măsuri draconice de restricție. Începând de azi, francezii pot să iasă din casă chiar și fără o declarație pe propria răspundere în care trebuia să fie menționat motivul deplasării. Se aplică totuși o excepție, și anume, pentru oricine va folosi trasportul public la ore de vârf în regiunea Parisului. Mai mult, majoritatea magazinelor și a altor locuri de muncă au fost redeschise. Din cauza numărului mare de decese înregistrate (26.380), autoritățile insistă în continuare să mențină contactele sociale reduse la minimum. În timp ce angajații care pot lucra acasă sunt încurajați să rămână în izolare, școlile vor fi redeschise treptat începând cu clasele primare. În ceea ce privesc calsele gimnaziale, autoritățile au precizat că acestea își vor relua cursurile săptămâna viitoare însă numai în zonele mai puțin afectate de epidemie. Cafenelele și restaurantele rămân închise pentru moment.

Peste Ocean, și guvernatorul statului New York ia în considerare relaxarea măsurilor de carantină după ce aproape toate statele americane au făcut deja primii pași către redeschiderea economiei. „Pe 15 mai expiră ordinul de stat acasă. În acest moment analizăm regiune cu regiune din întregul stat ca să vedem unde ar fi bine să se redeschidă”, a declarat Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page