top of page

Grecia și Bulgaria vor să repornească turismul începând cu 1 iulie


Intrată în luna a cincea de la propagare pe întreg mapamondul, pandemia de coronavirus rămâne în continuare cel mai fierbinte subiect al momentului. Din cauza numărului mare de contaminări și a bilanțului de decese, Covid-19 a schimbat viața a miliarde de oameni și cursul a sute de societăți. Afectând inițial China, noul coronavirus a trecut prin sute de țări, punând stăpânire pe modul în care autoritățile au fost nevoite să suspende toate industriile active. În scurt timp, Italia a devenit focarul principal al pandemiei, fiind urmată de Spania. Ravagiile provocate de viteza cu care Covid-19 s-a răspândit în Europa au provocat o criză economică fără precedent. Nu a durat mult și Statele Unite s-a văzut îngenunchiată de propria-i indiferență la gravitatea situației.

Astăzi, în timp ce americanii conduc detașat topul celei mai afectate țări la nivel mondial, în Europa, Marea Britanie ocupă poziția statului european cu cele mai multe decese provocate de coronavirus. Cu trei mii mai mulți morți decât Italia, britanicii au înregistrat un bilanț de peste 32.000 de decese.

În timp ce multe țări europene au început deja să relaxeze măsurile de izolare și deplasare impuse din cauza pandemiei, Rusia continuă să trăiască un coșmar din cauza creșterii halucinante a numărului de cazuri active cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, alte 10.500 de contaminări au fost înregistrate de autoritățile ruse, ridicând bilanțul total la 165.929 de infectări. Din păcate, este a patra zi la rând când rușii raportează peste 10.000 de cazuri noi. În ceea ce privește numărul de morți, azi au fost înregistrate 1.537 de decese, după ce, de ieri și până azi, alte 86 de persoane au pierdut lupta cu Covid-19.

Ungaria, de altă parte, respiră mai ușurată după ce milioane de echipamente de sănătate au sosit din China în ultimele două zile. Potrivit ministrului de externe ungar, Peter Szijjarto, „595 de ventilatoare, 4,2 milioane de măști și 2,9 milioane de perechi de mănuși chirurgicale au ajuns în Ungaria de la chinezi”. „În consecinţă, există în continuare misiunea şi obligaţia de a menţine pregătit sistemul de sănătate ungar, punându-i în continuare la dispoziţie instrumentele necesare pentru reuşita protecţiei”, a adăugat el.

După ce a suferit un coșmar fără pereche, Spania începe să își revină încet-încet. Cu toate că în ultimele 24 de ore numărul deceselor provocate de coronavirus a urcat la 244, față de ziua anterioară când erau raportate sub 200 de pierderi, spaniolii au situația sub control. Conform Ministerului Sănătăţii, bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns miercuri la 25.81, iar cel al contaminărilor la 220.325.

Raportând în ultimele 24 de ore, 974 de cazuri noi și 165 de decese, Germania a publicat astăzi un bilanț total de 164.807 de contaminări și 6.996 de vieți pierdute din cauza Covid-19.

În Franța, oamenii sunt nerăbdători să guste din libertatea de deplasare și curajul de a se întoarce la viețile de dinainte de epidemie. În acest sens, oficialii de la Paris se pregătesc intens pentru ridicarea primelor restricții programate începând cu data de 11 mai. Printre alte, autoritățile franceze au decis să deschidă școlile dar reacțiile sunt împărțite. În timp ce unii părinți sunt dispuși să își trimită copiii înapoi la calse, alții sunt mai rezervați. „Am decis să îi trimitem înapoi la școală. Credeam că e important pentru ei să se întâlnească din nou cu prietenii lor, să-și găsească punctele de referință și să-și continue educația”, a mărturisit o mămică.

Tot pentru a relaxa măsurile de restricție se pregătește și guvernul din Grecia. La o populație de 11 milioane de locuitori, grecii au înregistrat mai puțin de 150 de decese și în jur de 2.600 de contaminări. Cu gândul la economie, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu acordat CNN că cel mai bun scenariu este ca ţara sa să redeschidă turismul începând cu 1 iulie, chiar dacă data exactă depinde şi de companiile aeriene. Un anunț similar a fost făcut astăzi şi de Bulgaria care a anunţat că speră să redeschidă locaţiile de vacanţă de la 1 iulie.

Peste Ocean, Statele Unite ale Americii par să nu mai iasă la capăt cu pandemia de coronavirus. Cu 2.333 de decese în ultimele 24 de ore, americanii au ajuns la un număr de 71.022 de pierderi umane. Conform unui model al Universității din Washington, citat cu regularitate de oficialii de la Casa Albă, bilanțul total al epidemiei ar urma să depășească 134.000 de morți până la 4 august.

În ceea ce privește numărul de contaminări cu coronavirus, SUA ocupă primul loc în lume, devenind cea mai lovită țară de pe mapamond, cu 1,2 milioane de cazuri.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page