top of page

Lipsa testării suficiente crează o marjă de eroare în bilanțul contaminărilor cu Covid-19 în Brazili


Cea mai lovită țară din lume de pandemia de coronavirus, SUA a raportat astăzi peste 1 milion de contaminări cu Covid-19, explicând că numărul mare al cazurilor se datorează faptului că autoritățile au testează mai bine populația. Conform liderului de la Casa Albă, „demersurile de testare a populației din Statele Unite se desfășoară mult mai bine decât în orice altă țară din lume”. Aceste declarații ale președintelui american au venit în contextul avertismentelor unor responsabili cu sănătatea publică din statele americane acuzând lipsa de lucrători instruiți și de materiale limitează capacitatea de testare. „Singurul motiv pentru care SUA au raportat un milion de cazuri de coronavirus este că testarea noastră este muuult mai bună decât în orice altă ţară din lume. Alte ţări sunt cu mult în urma noastră la testare şi de aceea raportează mult mai puţine cazuri”, a punctat Trump pe Twitter.

Potrivit Directorului Institutului naţional american pentru alergii şi boli infecţioase, Anthony Fauci, toţi americanii care au nevoie de un test pentru noul virus ar urma să poată fi testaţi până la finele lui mai - începutul lui iunie.

Urmărind aceiași strategie de testare, Australia așteaptă 10 milioane de teste pentru depistarea coronavirusului. Un magnat australian din industria minieră a anunțat în cursul zilei de astăzi acordul privind importul din China. Potrivit lui Andrew Forrest, şeful gigantului minier Fortescue, acesta şi-a folosit contactele pentru a asigura o comandă de teste de la grupul chinez de biotehnologie BGI, cu un cost semnificativ mai mic decât cel al concurenţei.

Până în prezent, Australia este una dintre ţările care a reuşit cu succes să limiteze răspândirea pandemiei de coronavius, tocmai pentru că a reuşit să testeze circa 500.000 de persoane dintr-o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Cu un număr de încă 70 de morți înregistrați în ultimele 24 de ore, India a depășit pragul de 1.000 de decese. Conform Ministerului federal al Sănătăţii din India numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a urcat la 31.332, în urma anunţării a 1.358 de cazuri noi. „La 8:00 a.m. (ora locală), astăzi, au fost înregistrate 1.007 decese provocate de noul coronavirus pe teritoriul ţării”, se arată în informaţiile publicate de minister, specificând însă și că până acum 7.696 de persoane au fost externate din spitale după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Și Brazilia a depșit pragul psihologic de 5.000 de morți, după ce în ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat un număr de 474 de decese noi. Cu un total de exact 5.017 decese cauzate de pandemia de coronavirus, Brazilia a depășit deja numărul anunțat oficial de China unde Covid-19 a izbucnit în decembrie 2019. În ceea ce privește bilanțul cazurilor de infectare, autoritățile braziliene au raportat 71.886 de contaminări însă datele oficiale sunt larg subestimate având în vedere că Brazilia este una dintre țările cele mai puțin active în testarea populației. În realitate, unii specialişti consideră că numărul persoanelor infectate ar putea fi de cel puţin zece ori mai mare.

În Brazilia, orașul Sao Paolo, cel mai bogat şi mai populat din ţară, rămâne în prezent, cel mai afectat, cu circa 40% din decese (2.049). „Pe de altă parte, Adunarea popoarelor indigene din Brazilia a tras un semnal de alarmă asupra vulnerabilităţii popoarelor autohtone. În total, 15 amerindieni brazilieni au murit de COVID-19, cinci doar în ultimele patru zile” informează ProTv. În ciuda acestor cifre îngrijorătoare, preşedintele de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro nu încetează din a minimiza pandemia, pe care încă de la început a considerat-o doar „o gripă uşoară”, opunându-se măsurilor de izolare luate la nivel local de majoritatea guvernatorilor de state.

În decursul investigațiilor făcute pe efectele coronavirusului, medicii din mai multe țări europene avertizează cu privire la apariția unor reacții periculoase la copiii mici, după ce mai mulți copii de vârstă școlară au acuzat dureri abdominale neobișnuite, care ar putea duce în câteva ore la șoc, tensiune arterială scăzută și probleme cardiace. „E o afecţiune neobişnuită care arată ca sindromul numit boală Kawasaki, un tip de vasculită. Dar e o afecţiune în care copiii pot avea probleme abdominale, neurologice şi convulsii. Mai pot apărea iritaţii, stări de şoc şi leşinuri. Şi se pare că este reacţia sistemului imunitar la ceva care provoacă această vasculită, aşa cum o numim, anume o inflamaţie a vaselor de sânge în mai multe organe”, a transmis doctorul Russell Viner, președintele Colegiului Regal de Pediatrie. Potrivit Ministrului Sănătății din Marea Britanie au fost și cazuri de deces. „O parte dintre copiii care au murit nu aveau alte probleme de sănătate, din câte știu. Este o boală nouă despre care credem că poate fi cauzată de virusul COVID-19. Nu suntem siguri 100%, deoarece unii dintre cei care s-au îmbolnăvit nu au fost testați pozitiv de coronavirus. Facem multe cercetări acum, pentru că este ceva ce ne îngrijorează”, anunță Matt Hancock.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page