top of page

Marea Britanie a devenit a doua cea mai îndoliată țară europeană din cauza Covid-19


În timp ce Italia și Spania par să fi trecut de vârful pandemic după ce au pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu coronavirus, Franța, Marea Britanie, Germania și Rusia înregistrează de la o zi la alta cifre îngrijorătoare atât în ceea ce privește bilanțul contaminărilor cu Covid-19, cât și al deceselor cauzate de noul virus. În ultimele 24 de ore, autoritățile franceze au raportat un număr de 367 de morți, ridicând totalul deceselor la 23.600. Cu toate acestea însă, potrivit Direcției Generale a Sănătății (DGS), numărul persoanelor internate la terapie intensivă continuă să scadă, după ce astăzi 221 de pacienți au părăsit această secție. De altă parte, DGS a transmis și că un număr de 4.387 de persoane infectate cu Covid-19 sunt încă la reanimare, comparativ cu peste 7.000 în urmă cu trei săptămâni.

În Marea Britanie însă, bilanțul coronavirusului crește brutal la 26.097 de morți, devenind în momentul de față, a doua cea mai îndoliată țară din Europa, după Italia. După ce inițial, numărul deceselor din azilele de bătrâni erau omise, odată cu înregistrarea acestora, totalul de morți a devenit unul înfricoșător. Potrivit Guvernului condus de Boris Johnson, în cursul zilei de ieri, spitalele număraseră 21.678 de decese. Acest lucru demonstrează că în afara spitalelor au fost raportate 4.419 morți. Tot ieri, într-un spital de lângă Manchester s-au adoptat măsuri speciale pentru a-i proteja pe cei din linia întâi. În cadrul aceluiași schimb de tură, oficialii spitalului au impus reguli clare pentru ca medicii și asistentele să mențină contactul la minimum. Mai mult, pacienții infectați și cei internați pentru alte afecțiuni au fost separați, în timp ce vizita de dimineață se face prin intermediul apelurilor video.

Agenți de securitate au fost plasați pe holurile spitalului pentru a se asigura că protocolul este urmat întocmai. În timp ce cadrele medicale sunt mereu instruite prin simulări, pentru îmbunătățirea procedurilor, satisfacția de a smaulge pacienții din ghearele morții a devenit cel mai important obiectiv pentru personalul medical suprasolicitat.

Germania s-a răzgândit după ce numărul contaminărilor de Covid-19 au crescut ca urmare a relaxării măsurilor de izolare impuse odată cu pandemia de coronavirus. În urma numărului ridicat al ratei de infectare, dar și al apelurilor semnalate cu privire la un al doilea val de boală, autoritățile au decis să extinsă avertismentul cu privire la călătoriile turistice peste hotare până la mijlocul lunii iunie. De altă parte, pandemia de coronavirus crește tensiunile de la Berlin determinându-i pe politicieni să fie împărțiți cu privire la măsurile de izolare sau relaxarea acestora. „Nu trebuie să lăsăm deciziile doar pe seama epidemiologilor, trebuie să ținem cont și de implicațiile enorme economice, sociale, psihologice și de altă natură. Drepturile fundamentale se limitează reciproc”, a declarat președintele Camerei Deputaților, fostul ministru de finanţe Wolfgang Schäuble.

În Rusia, după ce la începutul lunii aprilie, președintele Vladimir Putin a anunțat o lună întreagă de concediu plătit pentru a-I convinge pe cetățeni să stea acasă, situația tot mai critică l-a determinat pe șeful statului rus să extindă restricțiile de deplasare pentru încă o lună. „Nu putem permite eşecuri în lupta cu noul coronavirus. Zilele care urmează vor fi cele mai importante. Ca să evităm eşecurile, vom extinde perioada de restricţii şi de stat acasă în regiuni până pe 11 mai”, a declarat Vladimir Putin.

Rusia se pregătește acum de vârful pandemiei după ce numărul cazurilor noi a început să crească din oră în oră. În fața unui spital din Moscova, ambulanțele stau la coadă pentru a preda pacienții. „Am trimis o cerere scrisă administrației spitalului prin care cerem echipamente de protecție. Din păcate, solicitarea ne-a fost respinsă. Ba mai mult, cei care se plâng au fost amenințați cu sancțiuni”, explică un medic rus.

Numai în ultimele 24 de ore, Rusia a raportat încă 72 de decese, cu 22 mai multe decât au fost înregistrate marți. „Avem 32 de pacienți cu COVID-19, dintre care zece sunt cadre medicale. Da, nu m-ați înțeles greșit. Toți angajații acestui spital sunt infectați. Ca toți ceilalți, și eu sunt pozitiv”, a admis doctorul Dmitry Ptashinkov, de la Institutul Vreden din St. Petersburg.

Cu toate că nu mai înregistrează decese de rândul miilor, Spania tot a raportat un număr de 325 de morți în ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătății, bilanțul total al victimelor pandemiei de coronavirus a ajuns la 24.275, Spania ocupând locul al treilea în Europa cu privire la decesele cauzate de Covid-19. În ceea ce privesc cazurile de infectări, acestea însumează un total de 212.917.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page