top of page

Multe state nu au atins încă vârful pandemiei de coronavirus


Potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University, în prezent, pandemia de coronavirus a îmbolnăvit la nivel mondial aproape 2,5 milioane de oameni și a cauzat peste 170.000 de decese. Cu toate că pandemia de Covid-19 a început pentru prima dată la finalul anului trecut, în China, în prezent Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată țară a pământului, cu peste 42.000 de morți.

În timp ce milioane de oameni de pe întreg mapamondul stau anxioși în izolare, zeci de experți lucrează la foc continuu pentru descoperirea unui vaccin care ar putea sa salveze omenirea de la acest inamic invizibil. După SUA, Europa s-a înscris și ea în cursa pentru descoperirea unui vaccin. Având în vedere că o astfel de misiune ar fi dificilă pentru o singură echipă de specialiști sau chiar o țară, șefa Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a anunțat lansarea unei platforme online pe care cercetătorii pot schimba informații în vederea realizării vaccinului.

După mai bine de o lună de când planeta respiră greu în fața acestei boli, mai multe state încep să vadă luminița de la capătul tunelului. În Liban, autoritățile au anunțat astăzi că în ultimele 24 de ore nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de Covid-19. Această veste vine în contextul în care este prima de acest fel după exact două luni de la confirmarea primului caz și la mai mult de o lună de când Libanul își menține frontierele închise și aplică măsuri de izolare a populației. O altă veste bună împărtășită de autorități se referă la faptul că este a șasea zi consecutiv când în Liban nu s-a înregistrat niciun deces provocat de Covid-19. Cu aproximativ șase milioane de locuitori, Libanul a confirmat până în prezent 677 de contaminări.

Și din Italia vin vești bune: atât numărul de bolnavi cât și cel al deceselor a scăzut; în schimb, numărul persoanelor vindecate a înregistrat un nou record. Conform Protecției Civile din Peninsulă, pentru a doua zi consecutiv scade numărul diagnosticate pozitiv și alte 2.729 au fost vindecate. Vești bune vin și de la Terapia Intensivă unde, astăzi se aflau 2.471 de persoane, cu 102 mai puține față de ziua precedentă. În ceea ce privește numărul persoanelor internate cu simptome acesta a scăzut cu 772, ajungând astăzi la „doar”, 24.134 de oameni. O altă speranță vine de la numărul mai mic de decese înregistrate în ultimele 24 de ore și anume 534. În total, Italia a raportat 24.648 de decese.

Conform autorităților, cei vindecați sunt 51.600, o creștere în 24 de ore cu 2.723 de persoane iar numărul de teste efectuate a crescut față de ziua de luni. În continuare, trei regiuni italiene rămân cele mai afectate de pandemia de coronavirus și anume: Lombardia (nord) cu 67.931 de cazuri şi 12.579 de decese, Emilia- Romagna (centru-nord, 23.092 de cazuri şi 3.147 de decese) şi Piemont (nord-vest, 21.955 de cazuri şi 2.485 de morţi).

De la primul caz de infectare pe teritoriul Italiei și până în prezent au fost înregistrate 183.957 de contaminări, reprezentând astfel, a doua cea mai afectată țară a lumii, după Statele Unite ale Americii.

În timp ce guvernul de la Roma a anunțat că la finalul acestei săptămâni ca dezvălui planul său de ieșire progresiv din izolare, în vigoare de la 9 martie și care se va încheia la 3 mai, Turcia are în vedere o revenire la normal spre finalul lunii mai. Potrivit premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, „această epandemie a devenit cea mai mare criză de la cel de-al Doilea Război Mondial în ceea ce privește consecințele sale economice”. Cu 90.980 de cazuri active și 2.140 de decese, Erogan „propune o respectare maximă a măsurilor pe parcursul lunii Ramadanului și, cu voia lui Dumnezeu, o tranziție la viața normală pentru țara noastră după vacanță (la sfârșitul Ramadanului)”.

În Marea Britanie, ultimele 24 de ore au adus un nou total de 828 de decese. În timp ce luni fuseseră înregistrat un număr de 449 de morți, astăzi, creșterea a venit ca un șoc pentru personalul medical. Potrivit datelor publicate de Serviciul Național de Sănătate (NHS), 24 dintre persoanele decedate (cu vârste cuprinse între 49 și 91 de ani) nu aveau nicio patologie ascociată. În prezent, Regatul Unit a raportat un total de 17.337 de morți și 129.044 de contaminări.

Olanda a public astăzi un număr de 729 de cazuri noi de infectare, urcând numărul total de contaminări la 34.134. În ceea ce privește numărul de decese, conform Institutului olandez pentru Sănătate Publică (RIVM) au fost înregistrate 3.916 morți. În Rusia, numărul de contaminări cu coronavirus a depășit pragul de 50.000 iar potrivit autorităților, „vârful epidemiei este încă departe”.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page