top of page

New York a atins punctul culminat al pandemiei de Covid-19


După ce au acuzat China că nu a vorbit suficient despre coronavirus la începutul lunii ianuarie pentru a permite și altor țări să înțeleagă riscul la care urmau să fie expuși, Statele Unite ale Americii a devenit în prezent cea mai îndoliată țară din cauza Covid-19. Cu un total de 23.529 de decese înregistrate în prezent, jurnaliștii americani l-au criticat pe liderul de la Washington pentru faptul că nu a luat în serios pandemia de coronavirus. Înregistrând aproape 590.000 de cazuri de Covid-19, americanii nu văd „luminița de la capătul tunelului”. Totuși, guvernatorul statului New York, unde sunt aproape 200.000 de contaminări, este de părere că a fost atins vârful pandemiei, urmând ca de acum numărul de cazuri să fie în scădere. „Azi sunt 43 de pacienți internați pe secție. Este destul de aglomerat, dar trebuie să spun că este mult mai bine decât acum câteva săptămâni când aveam 86-96 de pacienți pe secție și alți 30 de oameni așteptau internarea. A fost foarte greu. A fost o săptămână foarte, foarte grea”, mărturisește Melanie Malloy, o doctoriță din New York, cu privire la cum arătă o zi de muncă la spitalul la care lucrează, în cartierul Brooklyn.

„Vreau să vă arăt un pic din secția de Terapie Intensivă. Așadar, este plin la Terapie Intensivă, fiecare pacient de aici este conectat la ventilator. Așa cum puteți vedea, nu este un spațiu foarte mare, dar este plin. Fiecare pat este ocupat. Este greu să te gândești că cineva dintre pacienții tăi pe care i-ai diagnosticat astăzi, s-ar putea să nu mai fie mâine când te întorci la lucru”, s-a confesat Melanie Malloy, medic. Potrivit ProTv, „în spitalele americane se dau, zi și noapte, bătălii pentru viața pacienților bolnavi de Covid-19”. „E o nebunie în acest moment. Toată lumea e infectată pe aceste holuri. Văd pacienți tineri, bătrâni, oameni de toate vârstele, care sunt incredibil de bolnavi. Se aud doar aparatele de oxigen și ventilatoarele. Acesta este un ventilator, îl ținem protejat cu folie de plastic ca să ne asigurăm că nu se contaminează. Nu am văzut niciun loc liber în zona de urgențe, dar încercăm să mai facem loc măcar pentru încă un pacient”, a transmis Erik Blutinger, un medic de la un spital din Queens, New York, direct de pe frontul luptei cu acest dușman invizibil.

În ciuda faptului că rata mortalității rămâne ridicată în New York, numărul noilor internări în spitale este în scădere, fapt care îl determină pe guvernatorul Andrew Cuomo să creadă că s-a atins plafonul infectărilor. „Numărul total al deceselor este de 10.056. Din nou, din perspectivă, 10.000... 2.700 de vieți au fost pierdute pe 11 septembrie, iar 11 septembrie a schimbat fiecare locuitor din New York care a fost capabil să își dea seama ce s-a întâmplat în acea zi”, a declarat Andrew Cuomo.

Din păcate, ultimele zile au fost și mai complicate în New York după ce metropola s-a confruntat cu o furtună însoțită de ploi. Între timp, la bordul portavionului USS Rooselvelt a fost înregistrat un deces din cauza Covid-19. Marinarul, al cărui nume a rămas anonim, fusese confirmat cu coronavirus pe 30 martie și se afla în tratament la un spital militar. Acesta este primul deces de la bordul navei gigant, cu peste 4.800 de marinari, dintre care 585 testați pozitiv.

Situația din ce în ce mai copleșitoare pe teritoriile Statelor Unite ale Americii l-a determinat pe epidemiologul Anthony Fauci, principalul sfătuitor al lui Donald Trump pentru această criză, să îndemne obsesiv la prudență. „Revenirea cred că ar putea începe luna viitoare, măcar în anumite aspecte. Dar, repet, e dificil să fac asemenea predicții, pentru că, dacă nu se va întampla așa, declarațiile s-ar întoarce împotriva mea. Nu vreau să fiu o persoană pesimistă, dar cu cât ne apropiem de toamnă sau de începutul iernii, există posibilitatea să vedem o revenire (a virusului)”, a transmis Fauci.

Tot astăzi, un prezentator de la televiziunea ABC a făcut public faptul că se află printre numărul cazurilor confirmate pozitiv cu Covid-19. „Eu, de asemenea, am aflat, în sfârșitul de săptămână, că testul meu este pozitiv pentru Covid, dar nu este o surpriză dat fiind că sunt aici de câteva săptămâni, dar se pare că sunt printre cazurile asimptomatice, nu am avut febră, nu am avut frisoane, nu m-a durut capul, nu am tușit, respirația nu a fost greoaie, mă simt minunat”, a transmis George Stephanopoulos.

De altă parte, în plină pandemie de coronavirus, Statele Unite se confruntă și cu o creștere a avorturilor. „Primim telefoane într-un ritm frenetic. Multe femei se tem să nu vor mai avea această posibilitate”, precizează Julie Brukhart, managerul a trei clinici din Wichita, Kansas și Oklahoma City.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page