top of page

Marea Britanie, a patra cea mai afectată țară europeană de Covid-19


Weekend-ul care a trecut a fost încununat cu lupte grele împotriva răspândirii noului coronavirus la nivel mondial, cu apeluri disperate ale autorităților la adresa populației, cerându-i să rămână izolată la domiciliu dar și cu o creștere a numărului de infectări și decese pe glob. În prezent, Covid-19 a contaminat peste un milion două sute de suflete pe planetă și din păcate, a luat aproape 70.000 de vieți. Dacă Statele Unite ale Americii se zbat pe viață și pe moarte cu pandemia de coronavirus, în Italia și Spania pare să se întrevadă „luminița de la capătul tunelului”; potrivit celor mai recente date, numărul de cazuri raportate s-a stabilizat, iar decesele au fost mai puține comparativ cu ziua anterioară.

În Marea Britanie însă, numărul de victime infectate dar și decese cresc de la o zi la alta. Cu gândul la cetățenii britanici, Regina Elisabeta a II-a a decis să țină un discurs special în cadrul căreia avea să își arate solidaritatea atât față de oamenii cheie care sunt în primă linie cu boala, dar și față de cetățenii care suferă stând izolați acasă, fără să știe când se va încheia această perioadă tulbure. „Vă vorbesc într-un moment care știu că este tot mai dificil. O perioadă nefuncțională în viața țării noastre. O perturbare care a adus durere pentru unii, dificultăți financiare pentru mulți și schimbări enorme în viața de zi cu zi a tuturor. Vom reuși și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi. Ar trebui să ne consolăm că, deși vom mai avea multe de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noștri. Vom fi din nou cu familiile noastre. Ne vom întâlni din nou”, a transmis Regina Elisabeta a II-a. Totodată, aceasta a făcut apel la unitate și le-a transmis mulţumiri cadrelor medicale şi tuturor celor care luptă cu noul virus, dar şi cetăţenilor simpli care respectă restricţiile. Acest discurs a fost foarte apreciat de către britanici având în vedere că este pentru a cincea oară în cei 68 de ani de domnie când Suverana vine în fatza supuşilor cu un discurs într-un moment de cumpănă.

Din nefericire, tot aseară, premierul britanic, Boris Johnson (în vârstă de 55 de ani) a fost transportat și internat la spital după ce acum mai bine de o săptămână, liderul de la Londra a fost depistat cu coronavirus. Cu toate că starea acestuia era una bună, faptul că simptomele încă persistă, l-a determinat pe acesta să meargă la spital ca o măsură perventivă. „Prim-ministrul este în continuare în spital. El a petrecut noaptea în spital. La recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste. Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus” a declarat o sursă guvernamentală.

Simțindu-se solidar cu premierul britanic, președintele american, Donald Trump a ținut să îi trasnmite acestuia că este cu gândul la el. Reamintind că este un „bărbat puternic”, cel mai puternic om al planetei îi transmite lui Boris Johnson cele mai sincere urări de bine din partea națiunii americane. „Toți americanii se roagă pentru el. Este un prieten de-al meu, este un domn și un mare conducător și, după cum știți, a fost astăzi la spital, dar sunt încrezător și sigur că va fi bine”, a declarat Donald Trump.

Conform jurnaliștilor britanici, Boris Johnson ar fi infectat-o și pe iubita sa, însărcinată în luna a șaptea. Aceasta nu a cerut testarea pentru că în Regatul Unit testele sunt foarte limitate. Dacă inițial, pe teritoriile Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord, analiza care poate confirma prezența virusului nu era o prioritate, după o lună de zile, aceasta a devenit extrem de importantă. „Pus rapid pe picioare, cu o donaţie de 2 milioane 400 de mii de lire sterline din partea unui medic înstărit, acest laborator din Cambridge face teste individuale contra cost - 30 de lire. Dar nu poate acoperi, nici pe departe, necesarul”, informează ProTv.

În momentul de față, Marea Britanie a raportat 48.440 de infectări și 4.943 de decese. Mulți se tem că numărul alarmant al creșterii de contaminări și decese ar putea duce Regatul Unit într-o criză fără precedent.







Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page