top of page

„Cel puțin 35.000 de persoane din întreaga lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa, și-au


Marți dimineață, datele oficiale ale specialiștilor în statistică arătau că un număr de 164.610 de cazuri cu Covid-19 sunt oficial înregistrate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, fiind în momentul de față cea mai afectată populație a lumii. Din păcate și Italia a trecut pragul de 100.000 de contaminări raportând un bilanț exact de 101.739 de cazuri. Cu o viteză uluitoare, Spania se apropie de acest prag. În condițiile în care 2.300 de medici și asistente, inclusiv Centrul de Coordonare a Urgențelor Medicale, Spania are în prezent 94.417 persoane infectate. Din urmă, în topul țărilor cu peste 50.000 de contaminări, vin China și Germania. Cu 45.171 de cazuri, Franța este în aceiași situația ca și Iranul, care a anunțat azi dimineață in număr de 44.605 de cazuri.

Potrivit unui bilanț publicat ieri de Agenția France Press, „cel puțin 35.000 de persoane din întreaga lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa, și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul coronavirus. În total au fost înregistrate 35.905 de decese, dintre care 26.076 în Europa”. În timp ce bătrânul continent este cel mai afectat pe planetă, Italia rămâne epicentrul focarului de pandemie de la noi, raportând până în prezent cel mai mare număr de decese din lume: 11.591. În urma sa, Spania a înregistrat 7.340 de morți și China, 3.304.

La nivel mondial, din totalul de cazuri cu contaminări de coronavirus, cel puțin 408.203 de cazuri au fost înregistrate în Europa. Conform AFP, „acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o fracțiune din numărul real de contaminări, un număr mare de țări testând acum doar cele mai grave cazuri”. De altă parte, conform unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), „epidemia de coronavirus este departe de a fi încheiată în regiunea Asia-Pacific, iar măsurile actuale pentru reducerea virusului oferă timp țărilor să se pregătească pentru transmisiile comunitare pe scară largă”. Totuși, în ciuda măsurilor adoptate de autorități, „riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atât timp cât va continua pandemia. Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda. Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă”, a declarat Takeshi Kasai, directorul regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

Între timp, 200 de state ale lumii se luptă intens cu impunerea măsurilor de izolare, numărul mare de cazuri noi cu coronavirus, decese înfricoșătoare, efecte negative ale economiei și anxietatea oamenilor care nu speră într-o minune. Printre ele, Spania a devenit în momentul de față, a treia cea mai afectată țară a planetei din cauza pandemiei. Numai aseară, țara iberică a înregistrat încă 849 de decese din cauza Covid-19, reprezentând un nou maxim și cel mai sumbru bilanț zilnic de la izbucnirea pandemiei. În ceea ce privesc cazurile noi, creșterea acestora a fost mai mică decât în zilele anterioare. În prezent, numărul de morți în Spania a urcat la 8.189. Preocupat de efectele negative ale virusului asupra economiei, Ministrul de externe spaniol, Arancha Gonzalez a propus astăzi, creșterea bugetului Uniunii Europene pentru a putea reduce efectele crizei cauzate de Covid-19. „Probabil ar trebui să îmbunătățim fluxul de bani european, poate bugetul european ar trebui extins”, a declarat Gonzalez.

În Iran, numărul deceselor provocate de pandemie a ajuns la 2.898, iar cel al cazurilor de contaminări, la 44.606.„În ultimele 24 de ore, au apărut 3.111 de cazuri noi de persoane infectate. Din păcate, 3.703 dintre persoanele infectate sunt în stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur. Și în Rusia, numărul de cazuri cu Covid-19 s-a ridicat la 2.337 după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 500 de noi contaminări. Cu 18 decese și 121 de vindecări, deputații ruși sunt preocupați de știrile false care circulă cu privire la pandemie. În acest sens, aceștia au luat în considerare un proiect de lege ce prevede pedepse severe de până la cinci ani de închisoare pentru difuzarea de informații false cu privire la coronavirus.

În Cehia, numărul de cazuri de infectare cu noul virus a depășit 3.000, devenind astfel, țara cu cele mai multe cazuri de infectare din estul Uniunii Europene. În Belgia, unde sunt înregistrate 700 de cazuri, autoritățile au declarat că o fetiță de 12 ani a devenit cel mai tânăr pacient infectat cu Covid-19 care moare în Europa. În Marea Britanie, unul dintre patru medici se află în concediu medical sau în carantină din cauza pandemiei. „Unele spitale sunt la limită. În Londra este foarte, foarte dificil. Va fi la fel și în alte locuri. La Birmingham este dificil, de asemenea”, a declarat Andrew Goddard.

În Polonia numărul persoanelor testate pozitiv a urcat la 2.132, iar cel al deceselor la 31. China, a raportat și ea o creștere a noilor cazuri confirmate de coronavirus, după 4 zile de scădere. Potrivit autorităților de aici, ieri s-au înregistrat 48 de cazuri noi, toate fiind din străinătate. Local, China nu a mai raportat niciun caz nou de șapte zile. În Franța, pragul de 3.000 de decese în spitale a fost depășit ieri, unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 418 decese. Fiind în prezent cea mai afectată țară a lumii în ceea ce privește numărul de contaminări cu coronavirus, SUA a decis să trimită Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de miolioane de dolari. „Avem produse excedente de care nu avem nevoie; vom trimite în Italia echipamente chirurgicale, medicale, spitalicești în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari. Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franța, în Spania, unde sunt probleme teribile, dar și în alte țări dacă va fi posibil”, a declarat Donald Trump.






Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page