top of page

Cele mai recente informații cu privire la pandemia de coronavirus. Boris Johnson a fost confirmat cu


Conform experților în statistică, numărul mondial de infectări cu noul coronavirus a trecut de 555.000, iar cel am deceselor a depășit astăzi cifra de 25.000. Mai precis, la ora 14:31 GMT, specialiștii aveau confirmate 556,019 contaminări cu Covid-19 și 25,226 decese înregistrate. Din totalul de 556,019 persoane îmbolnăvite, 381,014 prezintă simptome ușoare, în timp ce 21.062 de suflete se află într-o situație critică. Totuși, potrivit experților, trebuie luat în considerare faptul că în realitate, cifrele confirmate pozitiv pot fi mai mari decât cele prezentate, având în vedere că în cele mai multe țări, bolnavii care prezintă forme ușoare de infectare, sunt rugați să stea acasă. La spital se pot prezenta numai atunci când pacienții nu mai pot să respire sau să facă singuri față virusului. În astfel de condiții, planeta ar putea avea mult mai multe cazuri de coronavirus.

În Italia, acolo unde autoritățile sunt pur și simplu copleșite de eforturile pe care trebuie să le depună, șeful institutului național de sănătate, Silvio Brusaferro, a avertizat că infecțiile cu coronavirus nu au atins încă vârful de contagiune. În Peninsulă, situația continuă să fie una de coșmar după ce, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 6.150 de cazuri noi și 172 de decese. Conform directorului Institutului Superior de Sănătate, există semne ale unei încetiniri a creșterii numărului de persoane care devin infectate, iar vârful nu ar fi departe. În opinia sa, după aceea, ritmul apariției de noi cazuri va intra pe un trend descendent vizibil. „Când va începe scăderea, ritmul ei va depinde de comportamentul nostru”, a explicat Brusaferro referindu-se la la cât de strict vor continua să respecte italienii interdicțiile de deplasare impuse de guvern. În total, Italia a înregistrat 8.215 decese cauzate de Covid-19 și multe dintre acestea au fost raportate în nordul țării. Conform unui membru al Parlamentului de la Roma, care reprezintă orașul Bergamo, în câteva săptămâni, mai multe localități italiene nu vor mai avea niciun bunic în viață. Situația este atât de înspăimântătoare în Bergamo încât cimitirele nu mai au loc pentru numărul tot mai mare de persoane răpuse de coronavirus. De cele mai multe ori, trupurile neînsuflețite sunt transportate în alte orașe, la crematoriu.

Lupta cu virusul este atât de intensă în nordul Peninsulei încât cadrele medicale abia mai pot face față. Potrivit autorităților italiene, peste 6.200 de cadre medicale au fost testate pozitiv și cel puțin 33 de doctori au murit infectați. De altă parte, în timp ce „vestea bună” este că numărul persoanelor infectate și decedate din nord, este în scădere, reversul medaliei o reprezintă faptul că epicentrul pandemiei s-ar muta în sudul Peninsulei, unde bilanțul bolnavilor a crecsut în ultima perioadă și sistemul medical riscă să fie depășit.

În Spania, recordurile persoanelor decedate pare să fie depășite de la o zi la alta. În cursul zilei de ieri, spaniolii au înregistrat încă 769 de decese, ridicând bilanțul la 4.858 de morți. Potrivit Ministerului Sănătății, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a urcat la 64.188. Suedia a decis în această dimineață să interzică adunările publice mai mari de 50 de persoane după ce aici, s-au înregistrat aproape 3.000 de confirmări pozitive și peste 70 de morți. Totuși, autoritățile de la Stockholm continuă să lase școlile sau pârtiile de schi deschise. „Ne este pusă la încercarea capacitatea de a rezista. Scopul guvernului este, bineînţeles, de a limita răspândirea cât mai mult posibil. În acest sens, Guvernul a decis să interzică adunările mai mari de 50 de persoane”, a afirmat premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

În Marea Britanie, criticat pentru faptul că a întârziat foarte mult luarea măsurilor de prevenție împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, premierul britanic, Boris Johnson a fost astăzi confirmat cu Covid-19. „În ultimele 24 de ore, am dezvoltat simptome ușoare și am fost testat pozitiv la coronavirus. Mă aflu acum în autoizolare, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin videoconferință, în contextul luptei împotriva acestui virus”, a precizat șeful de la Londra. Potrivit presei britanice, lui Boris Johnson i s-a făcut testul chiar la Downing Street, reședința acestuia. În Regatul Unit, ieri s-au înregistrat pentru prima oară 100 de morți într-un interval de 24 de ore.

Statele Unite ale Americii a hotărât să doneze 210 milioane de dolari țărilor cele mai afectate de Covid-19. Practic, un număr de 64 de țări vor primi un ajutor financiar din partea SUA, inclusiv, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ACNUR). „În total, aceste 274 de milioane de dolari deblocate astăzi (joi - n.r.) vor furniza resurse pentru 64 de ţări ale lumii aflate în risc major, pentru ca acestea să poată combate mai bine pandemia, şi vor permite ACNUR să ajute o parte din populaţiile cele mai vulnerabile ale lumii”, potrivit comunicatului citat.

În Iran, bilanțul total al victimelor făcute de Covid-19 a ajuns la 2.378, după ce, în această dimineață, autoritățile au anunțat încă 144 de decese. În ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, acesta a urcat la 32.332 de persoane infectate. În lupta împotriva răspândirii pandemiei, Israelul a decis să desfășoare armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliție care veghează la respectarea restricțiilor de deplasare. Rusia a dispus de închiderea tuturor cafenelelor și restaurantelor până pe 5 aprilie, Ungaria a impus restricții de deplasare a cetățenilor între 28 martie și 11 aprilie, iar Africa de Sud Africa de Sud a înregistrat vineri primele două decese provocate de COVID-19 şi peste o mie de cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page