top of page

Epidemia de virus s-a extins în Europa: Austria, Croația și sudul Italiei au confirmat primele cazur


Italia continuă să atragă atenția întregii lumi, cu precădere a europenilor, după ce weekendul trecut, aici s-au înregistrat primele decese ale persoanelor infectate cu coronavirus de pe bătrânul continent. Cu toate că victimele care au murit aveau peste 75 de ani și sufereau și de alte afecțiuni medicale, Peninsula este din ce în ce mai afectată de această epidemie, după ce bilanțul a ajuns la 7 morți și peste 290 de cazuri de confirmări pozitive cu Covid-19. Mai mult, dacă inițial, nordul Italiei era cel paralizat din cauza carantinei impuse forțat în două mari provincii (Lombardia și Veneto), astăzi, s-a confirmat și primul caz de coronavirus în Sicilia. Autoritățile italiene au informat azi despre primul caz de coronavirus înregistrat în Sicilia, la o femeie originară din Bergamo (nord-vest de Milano), care se afla în vacanță la Palermo. Potrivit președintelui regiunii Sicilia, Nello Musumeci, femeia a ajuns la Palermo înainte de starea de urgență pentru coronvirus decretată în Lombardia. Aceasta se afla în Sicilia cu un grup de prietene când a prezentat simptome similare cu cele ale noului coronavirus. În momentul de față, aceasta este internată și plasată sub observație la secșia de boli infecțioase a spitalului Cervello din Palermo. „Femeia este conștientă și nu prezintă condiții deosebite de îmbolnăvire”, au transmis oficialii spitalului.

Tot un italian a schimbat drastic și starea de bine a 1.000 de turiști aflați în vacanță, într-un hotel din Tenerife. După ce, acesta a fost testat pozitiv cu coronavirus, hotelul cu cei aproape 1.000 de oameni cazați, a fost plasat în carantină. Conform surse din poliție, decizia a fost luată de autoritățile sanitare care au cerut ca nimeni să nu intre sau să iasă din hotelul supravegheat de poliție. Italianul depistat a fost deja internat într-un spital din insulă.

În tot acest timp, europenii sunt din ce în ce mai alerți, având în vedere că în cursul acestei după-amieze, Austria și Croația au confirmat și ele primele cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Tensiunea creată de panica instalată peste europeni a determinat măsuri absurde dar și reacții apocaliptice în mai multe state europene.

Întrebându-se cum de s-a ajuns în această situație ca Italia să devină victima coronavirusului, transformându-se în al doilea cel mai mare focar după Asia, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a admis că gestionarea neconformă dintr-un spital din nordul țării stă la originea focarului epidemic.

În timp ce mai multe țări și-au luat măsuri de protecție pe aeroporturile unde se efectuează zboruri spre și dinspre Italia, Austria a dat publicității vestea proastă că pe teritoriul său s-au confoirmat astăzi primele două cazuri de contaminare cu Covid-19. „Un hotel și o locuință din Innsbruck legate de primele două cazuri de coronavirus confirmate în Austria au fost plasate în carantină într-un efort de a depista persoane care au intrat în contact cu pacienții. Hotelul este locul de muncă al recepționerei italiene de 24 de ani care a fost depistată cu noul coronavirus. Locuința în care ea a stat cu prietenul ei din Italia venit în vizită a fost și ea pusă în carantină”, a declarat o purtătoare de cuvânt a administrației din landul Tirol. „Nimeni nu poate intra, nici ieși, așteptând ca autoritățile să verifice cu cine a intrat în contact”, a adăugat aceasta, făcând referire la faptul că nu poate preciza încă câte persoane au fost forțate să rămână în hotel din cauza carantinei.

Potrivit mass media din Austria, hotelul în cauză ar fi Grand Hotel Europa, din centrul Innsbruck, care deține un număr de 108 camere. Italianca și iubitul ei italian, amândoi în vârstă de 24 de ani, au călătorit vineri cu mașina din Lombardia, de unde sunt originari, către Austria. Cei doi au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră.

Tot astăzi și Croația a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus la un pacient care este spitalizat în capitala Zagreb. „Pacientul se află în clinica pentru boli infecțioase din Zagreb. Este o persoană tânără și prezintă simptome ușoare. Este izolat, iar starea lui este în prezent bună”, a precizat premierul Andrej Plenkovic. Potrivit Ministerului croat al Sănătății, Vili Beros, pacientul s-a aflat în Milano în perioada 19-21 februarie.

În România, Serviciul Român de Informații a ajuns la concluzia că, la granița terestră, nu există personal instruit și nici dezinfectant, iar pe aeroporturi nu exista scanere termice. De cealaltă parte, reprezentanții aeroportului Otopeni se apără și susțin că sunt pregătiți cu dezinfectant, personal și formulare pentru pasagerii care vin din Italia. Pentru că mulți români au renunțat deja să își mai cumpere bilete ed avion, companiile aeriene iau măsuri pentru a le da încredere oamenilor. Reprezentanții uneia dintre ele îi asigură pe călători că filtrele din instalația aeronavelor anihilează peste 99% din germeni, bacterii, dar și virusuri. Pentru cursele din Italia sunt folosite aparate speciale pentru dezinfecție, iar personalul de bord poartă măști.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page