top of page

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai putea folosi brandul “Sussex Royal”


Dacă înainte ca prințul Harry să se îndrăgostească de canadiana Meghan Markle, liniștea familiei roiale din Marea Britanie era una asigurată, iată că nunta celor doi tineri a determinat mai multe crize la palat, după ce Meghan a început să îl controleze pe Harry și să îl determine să ia decizii șocante cu privire la familia lui. Iubită de unii și considerată arogantă de alții, Meghan Markle l-a convins pe prințul Harry să se mute cu ea în Canada și să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale, fapt extrem de criticat de britanici.

Vestea i-a întristat nu doar pe regina Elisabeta a II-a și pe fiul acesteia, Prințul Charles, ci chiar și pe fratele lui Harry, cu care presa spune că nu se mai înțelegea în ultima vreme, tot din cauza „aerelor de vedetă” pe care și le-a luat Meghan de când s-a căsătorit cu un prinț. Pentru a le arăta însă că lucrurile nu sunt așa de banale cum ar crede ei, regina Elsiabeta a II-a dar și oficialii regali au decis că ducii de Sussex nu mai pot folosi titulatura „Regal”. Cu toate că această veste este una șoc, decizia reginei nu este decât o reacție normală venită după ce cuplul a ales să renunțe la rolurile lor în familia regală. Astfelm potrivit Daily Mail, după discuții îndelungi, familia Regală a decis ca Harry și Meghan să nu mai utilizeze brandul „Sussex Royal”, pentru crearea căreia au investit deja foarte mulți bani. Această decizie îi va surprinde la cei doi la fel de mult cum și hotărârea lor a surprins familia regală. Mai mult, această veste va avea aproape aceiași greutate cu cât, prințul Harry și Meghan Markle și-ar înregistrat propria marcă „Sussex Royal”, pe care intenționau să o folosească pentru a promova evenimente și obiecte, inclusiv haine, cărți și materiale educative. Cererea privind înregistrarea brandului „Sussex Royal” a fost depusă din iunie 2019, însă a fost aprobată abia la sfârșitul anului 2019. Suma considerabilă cheltuită pentru crearea unui nou site Sussex Royal a avut ca obiectiv creșterea popularității clupului pe Instagram. Conform aceluiași Daily Mail, „în ceea ce a fost descris ca fiind o situație complexă, detaliile urmează să fie puse la punct”.

Cei doi au primit vestea deja iar reacțiile au fost unele pe cât se poate de calme. Potrivit Daily Mail, cei doi duci de Sussex au acceptat ca parte a înțelegerii cu familia regală, că nu vor mai putea folosi această marcă, așa cum și-ar fi dorit.

Nu a trecut mult timp de la „Megxit”, iar cei doi au ajuns iar în viziorul publicațiilor mondene. Experții sugerează că în vizita pe care cuplul a efectuat-o în Florida, imediat ce au părăsit Regatul Unit, ar fi fost plătiți cu suma de un milion de dolari participând la un summit, unde prințul Harry a decis să vorbească despre probleme psihice în general dar și despre cât de greu i-a fost dpă pierderea mamei lui, prințesa Diana. Potrivit acestuia, prințul a trebuit să facă terapie timp de șase ani de zile pentru a depăși moartea mamei lui. Suspiciunile privind suma pe care ar fi luat-o în urma summitului caută să întărească convingerile că cei doi ar face acum orice pentru a-și balansa conturile, după ce au pierdut o sumă considerabilă renunțând la rolurile lor din familia regală. Cu toate că a fost decizia lor de a deveni independenți financiar, Harry și Mergan au recunoscut că hotărârea a fost influențată de presiunea mediatică. Mai mult, pentru a fugi de camerele jurnaliștilor, cuplul a ales să își petreacă o parte din timp în America de Nord. „Mutarea parţială în America de Nord ne va permite să ne creştem fiul într-o apreciere pentru tradiţia regală în care s-a născut, oferind în acelaşi timp familiei noastre spaţiul de a se concentra pe următorul capitol”, au mai explicat ei la începutul lunii ianuarie.

Pentru deciziile și atitudinea cu care l-a întors pe Harry împotriva familiei regale, Merghan nu este criticată doar de britanici ci și de propriul tată care, săptămâna aceasta, și-a acuzat fiica că aceasta a renunțat la visul oricărei fete, pentru bani. Astfel, Thomas Markles a declarat, într-un documentar, că prințul Harry și Meghan au un comportament stânjenitor și transformă familia regală într-un supermarket cu coroană, din care se poate ieși oricând. „Decizia lor de a se separa de Familia regală ... este dezamăgitor, pentru că ea ajunsese să trăiască visul oricărei fete. Fiecare fată vrea să devină o prințesă, iar ea asta a făcut. Acum pare că dă cu piciorul la tot, aparent pentru bani. Aparent, trei milioane de dolari și o casă cu 26 de camere nu le este de ajuns. Este stânjenitor pentru mine. Când s-au căsătorit, și-au luat o obligație. Obligația de a fi parte a Familiei Regale, de a reprezenta Familia Regală, ar fi o prostie să nu facă asta. E una dintre cele mai mărețe și mai longevive instituții din lume, iar ei o distrug, o banalizează, o fac să pară ponosită, o transformă într-un Walmart cu o coroană. Este ridicol. Nu ar trebui să facă asta”, a declarat tatăl lui Meghan, în documentarul „Thomas Markle: Povestea mea”.

Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page