top of page

Românii, bine veniți în Marea Britanie chiar și după Brexit


Cine a spus că Marea Britanie nu își dorește imigranți sau străini în țara lor? Orice forță de muncă este bine venită, orice personal calificat pe o anumită specializare și orice sumă care poate ajuta la dezvoltarea internă a țării sunt binevenite oricând, fapt pentru care se întrevăd o serie de ajutoare pe care cei curajoși le primesc de îndată ce ajung aici. Fie că v-ați planificat o anumită perioadă determinată de a locui în Regat sau v-ați mutat definitiv, autoritățile au luat în calcul faptul că o țară cu potențialul Marii Britanii va reprezenta un interes major pentru milioane de oameni și atunci, facilitând o bună adaptare la cultură, mediu, oameni și sistemul britanic, acestea recunosc importanța unui nou venit.

Majoritatea românilor întâlniți în UK au acuzat probleme în legătură cu nereușita învățării limbii engleze, fapt pentru care o parte, încă nu a găsit de lucru iar cei care au găsit au fost nevoiți să accepte slujbe mărunte, nesemnificative unde nu este o condiție primordială a se cunoaște limba. Ce nu știu toți românii este că însăși Marea Britanie oferă cursuri gratuite de limba engleză. Indiferent unde anumie ajungeți să locuiți pe teritoriul Marii Britanii, mereu veți găsi în apropierea dvs. Diferite organizații care pun la dispoziție gratuit, posibilitatea de a urma cursuri de limba engleză. Ele sunt special create pentru a fi de ajutor străinilor. În vederea beneficierii de un astfel de ajutor, este necesar doar să mergeți până la cea mai apropiată Bibliotecă sau Consiliu local (de regulă, cele de care aparțineți) și să întrebați de această posibilitatea.

Chiar dacă cursurile sunt acoperite de de cheltuielile guvernului, și prin urmare, ele nu trebuiesc plătite, vă recomandăm să nu ezitați totuși să verificați înainte, printr-o simplă întrebare (mai ales că în unele cazuri, există totuși posibilitatea ca după absolvirea acestor cursuri să urmeze o examinare finală, pentru care trebuie totuși să plătiți. Însă ce-i drept, prețul de 25 – 35 de lire sterline, nu seamănă deloc cu suma pe care ar fi fost în mod normal obișnuit cerută pentru organizarea și desfășurarea unor astfel de cursuri). Pentru că Marea Britanie a înregistrat un număr de imigranți inimaginabil de neașteptat, autoritățile au simțit nevoie celor care nu sunt nativi de engleză și întâmpină această problemă de a nu funcționa corect din cauza lipsei de cunoaștere a limbii, oferindu-le un curs special întâlnit sub numele de ESOL/English for Speakers of Other Languages. Un exemplu de companie sponsorizată de către autoritățile britanice și care se ocupă exclusiv cu oferirea unui suport strănilor atunci când vine vorba de a învăța limba engleză, a realiza un CV sau a dispune de un mic ajutor în ceea ce privesc tehnicile de interviu care vă oferă un avantaj în vederea obținerii unui job este www.Learndirect.co.uk (companie localizată în West Midlands).

Pentru a intra în posesia acestora va trebui să susțineți un mic test de limbă pentru a vi se diagnostica nivelul de cunoaștere și a decide ce tip de cursuri veți primi. Testul se dă în oricare dintre centrele companiei și durează maxim 2 ore (pentru a susține testul și a primi cursurile trebuie să aveți la dumneavoastră buletinul/pașaportul și o dovadă a adresei care certifică faptul că locuiți acolo de cel mult 6 luni). Pentru înregistrarea pe site, veți avea la dispoziție un username și o parolă cu care vă veți loga de câte ori doriți. Cu acces nelimitat de acasă (putând fi accesate la orice oră din orice zi), timpul de studiu este decis de către dvs., în funcție de cât de mult vreți să petreci parcurgându-le. Pentru a putea intra în contact cu această companie puteți scrie un email la adresa petru@tletraining.com. Administratorul acestui proiect este românul Petru Hoza. Într-un interviu acordat pentru Ziarul românesc, acesta explică: „momentan sunt singura persoană cares e ocupă de acest proiect. Am început cu un simplu anunț pe website-ul pentru comunitatea românilor. Am contactat ICR, Secția consulară, Ambasada și toate bisericile din Londra. Românii din UK sunt interesați de aceste cursuri și am fost contactat de foarte multe persoane, dar mulți sunt ocupați fie cu munca sau cu familiile lor.”

Este important de reținut totuși faptul că aceste cursuri nu au nicio legătură cu obținerea sau întreținerea unui permis de muncă în Marea Britanie, dar ele vă garantează posibilitatea de a urma orice formă de studii mai avansate de nivelul 2, chiar și înscrierea la un colegiu în regim full time.





Etichete:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page